تاریخ: ۲۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۹۷
کد خبر: ۱۵۴۸۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای استان یزد:

بررسی کارشناسی فعالیت معدن همیجان توسط مشاور ذیصلاح/ مرجع ابطال پروانه اکتشاف سازمان صمت است

می متالز - منصوری گفت: مقرر شده مشاوری ذیصلاح با تایید شرکت آب منطقه‌ای تعیین شود و به طور دقیق و کارشناسی به بررسی تاثیر اکتشاف و فعالیت معدن سنگ آهن همیجان بپردازند.
بررسی کارشناسی فعالیت معدن همیجان توسط مشاور ذیصلاح/ مرجع ابطال پروانه اکتشاف سازمان صمت است

به گزارش می متالز، جواد منصوری در خصوص مباحثی که در خصوص پروانه اکتشاف معدن سنگ آهن روستای همیجان به وجود آمده است، گفت: مرجع صدور پروانه اکتشاف معادن سازمان صنعت معدن تجارت است و صدور پروانه اکتشاف سنگ معدن همیجان به نام شرکت آریا جنوب ایرانیان بدون استعلام از شرکت آب منطقه‌ای انجام شده است.

وی ادامه داد: برای اولین بار مطرح شدن موضوع این معدن در شرکت آب منطقه‌ای به سال 93 برمی‌گردد که فرمانداری بهاباد در مورد خصوص معدن با توجه به موضوعات مطرح شده  استعلام و درخواست کارشناس برای تعیین دبی منابع آبی و خسارت‌های ناشی از فعالیت این معدن می‌کند و گروه‌های گشت و بازرسی شرکت نیز متوجه فعالیت این معدن شده بودند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد عنوان کرد: محدوه اکتشاف معدن وسعت زیادی داشته و شرکت آب منطقه‌ای در آن زمان با توجه به قرار گیری 35 چشمه و قنات در آن محدوده و جهت رعایت حریم کیفی و کمی این منابع آبی اکتشاف معدن همیجان را مردود دانسته است، این معدن در سه محدوه مطالعاتی دشت ممنوعه بهاباد، دشت ممنوعه بافق و دشت ممنوعه شیطور قرار گرفته و آب منطقه‌ای قبلا طی مکاتبات اداری نظر و مخالفت خود را نسبت به فعالیت این معدن اعلام کرده است.

منصوری افزود: از آنجا که چشمه‌ها و قنوات متعددی داخل محدوه اکتشاف معدن وجود دارد باید حریم کیفی و کمی این منابع آبی رعایت شود و با توجه به اینکه برداشت سنگ آهن قرار است از این معدن اتفاق بیفتد جدا از بحث کمیت، بحث کیفیت منابع آبی نیز اهمیت خاصی دارد و برداشت از این معدن ممکن ای بر کیفیت منابع آبی تاثیرگذار باشد.

وی گفت: با توجه به موضوعاتی که اخیرا مطرح شده است جلسه ای برگزار شده و مقرر شده مشاوری ذی صلاح با تایید شرکت آب منطقه‌ای در این زمینه تعیین شود و به صورت دقیق و کارشناسی به بررسی تاثیر اکتشاف و فعالیت معدن سنگ آهن در این روستا بپردازند.

منصوری اضافه کرد: به غیر از بحث کمی منابع آبی موجود در محدوده اکتشافی معدن روستای همیجان، حفاظت کیفی این منبع نیز اهمیت بالایی برخوردار است که در انتخاب مشاور و اقدامات بعدی این موضوعات مد نظر قرار گرفته است، اکتشاف و بهره‌برداری از معادن باید با رعایت تمامی ملاحظات و جوانب زیست محیطی، منابع آبی، گردشگری و ... باشد و سپس بهترین تصمیم در بهره‌بردای معادن یا هر منبع طبیعی دیگر گرفته شود.

وی تصریح کرد: از آنجا که مرجع صدور پروانه اکتشاف، سازمان صنعت معدن تجارت استان است از همان سازمان نیز باید سوال شود که چرا در مورد صدور پروانه اکتشاف معدن همیجان از آب منطقه‌ای استعلام نشده است و وضعیت اعتبار این پروانه نیز باید از سازمان صمت جویا شد و باید در نظر داشت که مرجع ابطال پروانه اکتشاف معدن نیز قاعدتا شرکت آب منطقه‌ای نیست.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد گفت: چنانچه سازمان صمت قبل از صدور پروانه اکتشاف معدن از آب منطقه‌ای در خصوص محدوده اکتشافی معدن استعلام کند این شرکت با انجام کارشناسی نظر خود در این زمینه را اعلام می‌کند که می‌تواند موافق باشد، یا اینکه با کل محدوده و یا بخشی از آن مخالفت کند، چنانچه پس از بررسی‌های کارشناسی آب منطقه‌ای با محدوده، مخالفت داشته باشد منجر به صدور پروانه نخواهد شد و یا اینکه آب منطقه‌ای با بررسی‌های کارشناسی می‌تواند با بخشی از محدوده اکتشافی مخالفت ‌کند که باید آن بخش از محدوده کسر شود.

منبع: یزد آوا
عناوین برگزیده