تاریخ: ۲۹ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۰۶
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۱۵۵۱۵۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در بازدید خبرنگاران به مناسبت روز هوای پاک مطرح شد؛

گردوغبار خروجی از کارخانه گندله‌سازی غرب کشور به حداقل رسید

می متالز - به مناسبت روز هوای پاک با "شعار هوای پاک تعهد مسوولان، مشارکت مردم" از کارخانه گندله سازی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) واقع در دهستان چهاردولی بخش مرکزی توسط خبرنگاران استان همدان به همراه مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسدآباد بازدید به عمل آمد.
گردوغبار خروجی از کارخانه گندله‌سازی غرب کشور به حداقل رسید

به گزارش می متالز، در این بازدید نیم روزه خبرنگاران از روند تولید محصول گندله سازی، سرپرست واحد کنترل و کیفیت کارخانه اظهار کرد: صادرات گندله به خارج از کشور غیرمجاز بوده و در حال حاضر تولیدات ما به کارخانه هایی چون فولاد مبارکه و فولاد آذربایجان ارسال می شود ضمن اینکه خریداران دیگری نیز برای فروش محصول گندله کارخانه در برنامه قرار دارد.

مجتبی محبوبی تصریح کرد: کارخانه گندله سازی اسدآباد تنها کارخانه گندله غرب کشور بوده و صنعت گندله سازی از جمله صنایع با سوددهی بالا به شمار می رود.

وی در ادامه با بیان اینکه میزان نیاز سالانه کارخانه های تولیدی فولاد کشور به گندله افزون بر ۲۶ میلیون تن است، خاطرنشان کرد: با وجود کارخانه های گندله سازی و ایجاد کارخانه های گندله بیشتر قطعا نیاز کشور به گندله مرتفع خواهد شد ضمن اینکه چندین سال پیش نیز نیاز به کنسانتره در کشور بالا بود و با ایجاد کارخانه های کنسانتره بیشتر نیاز کشور به این امر مرتفع و در این امر نیز صادرات این محصول به دیگر کشورها فراهم شد.

محبوبی در رابطه با صادرات گندله گفت: برای این امر  باید تصمیمات کلان مدیریتی گرفته شود چراکه فعلا صادرات گندله به خارج از کشور به علت نیاز کشور ممنوع است.

وی همچنین با اشاره به بحث کرونا یادآور شد: کارخانه گندله و کنسانتره صبانور اسدآباد از نظر کنترل این امر در بحث پایش ها از جمله واحدهای تاپ استان به شمار می رود و در راستای ورود همکاران به محل کار خود قبل از ورود تب سنجی لازم انجام شده و ماسک و الکل و مواد ضد عفونی کننده به آنها تحویل می شود ضمن اینکه در صورت مشاهده هر گونه مورد مشکوک به این افراد مرخصی ۱۵ روزه می دهند علاوه بر این موارد آزمایش های دوره ای از افراد حتما انجام می گیرد که تاکنون خوشبختانه از این نظر با مشکلی مواجه نبوده ایم و در این رابطه از همکاران HSE کارخانه لازم است قدردانی کنیم.

محبوبی در رابطه با طرح توسعه کارخانه گندله غرب کشور نیز اعلام کرد: برای طرح توسعه کارخانه باید از سال ۱۴۰۰ به بعد برنامه ریزی شود.

سرپرست بهره برداری کارخانه گندله سازی نیز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: عملیات اجرایی ساخت این کارخانه صنعتی در شهریور سال ۶۳ آغاز و طی ۳۶ ماه  این پروژه تکمیل و با صرف هزینه ای افزون بر ۱۵۰ میلیارد تومان در بهمن ۱۳۹۷ افتتاح شده و به بهره برداری رسیده است.

قدرت الله فرهادنیا ظرفیت اسمی سالیانه این طرح را ۵۵۰ هزار تن برشمرد و افزود: در حال حاضر این کارخانه با اشتغال ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در سه شیفت کاری با تمام ظرفیت در حال فعالیت بوده و روزانه به صورت میانگین بیش از ۱۰۰ ماشین سنگین از این واحد بارگیری محصول گندله دارند.

وی مساحت این واحد را ۲۵ هکتار عنوان کرد و یادآور شد: از نظر زیست محیطی با توجه به اینکه این کارخانه صنعتی در منطقه سبز و کشاورزی قرار دارد، موارد زیست محیطی کاملا رعایت می شود و گندله سازی به صورتی است که در زمان تولید هر چه ضایعات تولید شود، مجدد شارژ و به سیستم تولید بازمی گردد و در این رابطه دور ریز و باطله ندارد ضمن اینکه علاوه بر این موارد در راستای حفظ محیط زیست هشت هکتار فضای سبز ایجاد کرده ایم.

فرهادنیا با بیان اینکه معدن گلالی واقع در ۲۰ کیلومتری و معدن باباعلی واقع در ۱۵ کیلومتری کارخانه از معادن تامین مواد این کارخانه به شمار می رود، تصریح کرد: سنگ آهن موجود معادن پس از مرحله کنسانتره که در جوار گندله سازی قرار دارد، برای تبدیل به گندله به کارخانه صنعتی گندله سازی انتقال داده می شود.

وی با اشاره به اینکه در این  کارخانه روزانه ۲۰۰۰ تن گندله تولید می شود و این امر نقش بسزایی در رونق  اقتصاد و اشتغال شهرستان اسدآباد دارد، خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی در مجاورت کارخانه کنسانتره سنگ آهن احداث شده و از محصول این واحد صنعتی تغذیه می کند.

فرهادنیا اظهار کرد: کنسانتره سنگ آهن برای استفاده در صنایع تولید آهن آلیاژی باید به گندله تبدیل شود و از این رو احداث چنین کارخانه ای از نظر اقتصادی به صرفه است.

وی با بیان اینکه کارخانه گندله سازی اسدآباد یکی از باکیفیت ترین کارخانه های گندله سازی کشور به شمار می رود، تصریح کرد: صادرات گندله سازی به خارج از کشور ممنوع بوده و در حال حاضر گندله تولیدی این کارخانه به کارخانه هایی چون فولاد آذربایجان و فولاد مبارکه ارسال می شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد هم تصریح کرد: کارخانه گندله اسدآباد از نظر فضای سبز حدود هشت هکتار فضای سبز ایجاد کرده که نسبتا قابل قبول بوده و باعث کنترل گردو غبار زیست محیطی شده است.

مجید اسکندری در رابطه با گرد و غبار خروجی دودکش کارخانه نیز گفت: این کارخانه در راستای این امر بگ فیلتر الکترو فیلتر مناسب نصب کرده که موجب شده گرد وغبار خروجی دودکش کارخانه به حداقل و زیر حد استاندارد زیست محیطی برسد.

وی اضافه کرد: محیط زیست شهرستان به صورت فصلی خروجی دودکش این واحد را نمونه برداری می کند و تاکنون میزان گرد و غبار زیر حد استاندارد زیست محیطی بوده ضمن اینکه کارخانه گندله نیز موظف است به صورت فصلی خوداظهاری انجام دهد که این اقدام توسط کارخانه انجام می گیرد و آزمایشگاه محیط زیست خروجی دودکش و ذرات محیطی واحد را نمونه برداری می کند.

عناوین برگزیده