تاریخ: ۲۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۳۳
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۱۵۵۱۸۵
عبادی‌پور:

از شناسایی ظرفیت‌های معدنی تا حمایت از طرح‌‌های پژوهشی/ استانداردهای پروژه ریل‌گذاری معدنچیان چغارت تدوین شد

می متالز - رئیس مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق از تدوین استانداردهای متناسب با پروژه ریل‌گذاری معدنچیان چغارت بافق در قالب فعالیت‌های پژوهشی این مرکز خبر داد.
از شناسایی ظرفیت‌های معدنی تا حمایت از طرح‌‌های پژوهشی/ استانداردهای پروژه ریل‌گذاری معدنچیان چغارت تدوین شد

به گزارش می متالز، دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیت‌های علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیت‌ها نمی‌رسد و رسالت دانشگاه تحقق نمی‌یابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.

اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینه‌های تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.

مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق یکی از این مراکز تحقیقاتی است که به‌دلیل وجود معادن متعدد در این شهر راه‌اندازی شد و نخستین مأموریت آن شناسایی ظرفیت‌های موجود و مرتبط با موضوع معدن است.

رئیس مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق درباره چگونگی و چرایی ایجاد این مرکز تحقیقاتی در بافق اظهار کرد: شهرستان بافق یکی از مناطق  معدنی کشور بوده و به‌دلیل ظرفیت‌های معدنی مختلفی که دارد - از جمله این معادن، معدن چغارت بافق  است که جزء نخستین معادن سنگ آهن کشور محسوب می‌شود- می‌تواند جایگاه مناسبی برای فعالیت مراکز تحقیقاتی مختلف باشد.

علیرضا عبادی‌پور افزود: بر این اساس صنایع معدنی وابسته مانند طرح گندله‌سازی سه چاهون بافق و فولاد بافق نیز در این شهرستان در حال راه‌اندازی و بهره‌برداری است؛ بنابراین اواخر سال ۹۵ درخواستی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق برای راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی معدن و صنایع جوار معدنی به سازمان مرکزی ارسال و پس از مکاتبات و بازدیدهای مکرر و با توجه به ظرفیت‌های شهرستان بافق، این مرکز از ابتدای سال ۹۶ راه‌اندازی شد و فعالیت خود را رسماً آغاز  کرد.

شناسایی ظرفیت‌های مرتبط با معدن

به گفته رئیس مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق، نخستین مأموریت این مرکز شناسایی ظرفیت‌های موجود و مرتبط با موضوع معدنی در شهرستان بافق بوده است.

وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که در بیشتر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، وجود آزمایشگاه‌های مجهز است که می‌توان در راستای بهره‌برداری بیشتر و درآمدزایی از آنها با استفاده از تفاهم‌نامه‌ها و انعقاد قرارداد اقدام کرد؛ بنابراین از ابتدای فعالیت مرکز  تحقیقاتی معدن و صنایع جوار معدنی برای انعقاد قراردهای مختلف و تفاهم‌نامه‌های متناسب با مباحث معدنی و آزمایشگاهی، اقدامات مناسب انجام گرفت.

عبادی‌پور اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۶ و همراه با فعالیت مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی، فعالیت‌های مختلف پژوهشی، طرح‌های اجرایی و آزمایشگاهی صورت گرفته است که ازجمله آنها می‌توان انعقاد قرارداد آزمایش‌های بتن و خاک تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان بافق، انجام آزمایش‌های بتن گندله‌سازی سه چاهون، انعقاد تفاهم‌نامه و انجام آزمایش‌های بتن و خاک در پروژه‌های عمرانی کارخانه فولاد بافق، شهرداری بافق، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بافق و فعالیت‌های پژوهشی مانند تدوین استانداردهای متناسب با پروژه ریل‌گذاری معدنچیان چغارت بافق را نام برد.

حمایت از طرح‌های پژوهشی استادان و پایان‌نامه‌های دانشجویی

وی درباره تعامل نهادها و مراکز مربوط با این مرکز تحقیقاتی مطرح کرد: از ابتدای فعالیت‌ مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی با رایزنی‌های انجام شده با ارگان‌های مختلف مرتبط با این مرکز، همکاری بسیار مناسب دیده شده است که ازجمله آنها همکاری بسیار مناسب شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، گندله‌سازی سه‌چاهون، فولاد بافق، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شرکت تعاونی دهیاری‌های شهرستان بافق، شهرداری شهرستان بافق، شرکت تعاونی معدنچیان چغارت بافق و ... قابل ذکر است که از مساعدت، همیاری و همکاری همه مسوولان مرتبط در این مورد قدردانی می‌کنم.

رئیس مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق گفت: در راستای حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در این مرکز، حمایت‌های مناسب در بخش آزمایشگاهی مربوط به پایان‌نامه‌های مرتبط با مباحث معدنی صورت می‌گیرد و در مورد اعضای هیئت علمی نیز در صورت ارائه طرح‌های پژوهشی مرتبط با مباحث معدنی، همه  امور پیگیری مربوط به طرح پژوهشی در این مرکز انجام می‌شود.

عبادی‌پور خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیت‌های انجام شده در این مرکز به‌ویژه در بخش آزمایشگاهی، فعالیت مرکز تحقیقات معدن و صنایع جوار معدنی مناسب بوده و درباره انجام دوره‌های آموزشی و طرح‌های پژوهشی، نظر به ظرفیت‌‌های موجود در منطقه، تلاش بیشتری در این مورد باید انجام گیرد.

عناوین برگزیده