تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۴۹
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۱۵۵۳۴۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کدام کارگران عیدی کامل نمی‌گیرند؟

می متالز - بیشتر کارگران فصلی، ساعتی و پاره‌وقت با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، برای دریافت عیدی و پاداش روزشماری می‌کنند.
کدام کارگران عیدی کامل نمی‌گیرند؟

به گزارش می متالز، مطابق قانون کار حداقل عیدی کارگران برای یک‌سال کار حداقل معادل ۶۰ روز و حداکثر ۹۰ روز است. براساس قانون مربوط به نحوه تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌‌های مشمول قانون کار مصوب سال ۱۳۷۰، کلیه کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل ۶۰ روز آخرین مزد، ‌به‌عنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی کارگران تجاوز کند.

مبنای محاسبه عیدی و پاداش سالانه کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند، مزد گروه و پایه یا مزد مبنا و در واحدهای فاقد طرح طبقه‌بندی، مزد ثابت یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل خواهد بود. البته پرداخت عیدی به‌کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه‌ها مشغول به‌کار بوده‌اند نیز الزامی بوده و مبلغ عیدی پرداختی به آنان باید به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد و روزهایی که در آن محل مشغول کار بودند محاسبه و پرداخت شود.  با وجود آنکه مصوبه مجلس، میزان پرداخت عیدی کارگران را مشخص کرده و دو ماه پایه حقوق را به‌عنوان حداقل و سه ماه پایه حقوق را به‌عنوان حداکثر میزان عیدی دریافتی اعلام کرده اما میزان عیدی کارگران بسته به مدت قرارداد و کارکرد آنها متفاوت است. کارگران بسته به سنوات و تعداد روزهایی که کار کرده‌اند مستحق دریافت عیدی هستند و عیدی و پاداش کامل به‌ کارگرانی تعلق می‌گیرد که در حقیقت یک‌سال در آخرین کارگاه یا محل کار مشغول کار بوده و بیمه‌پردازی آنها به‌طور کامل صورت گرفته باشد. البته قانون درخصوص عیدی کارگران فصلی، ساعتی و پاره‌وقت نیز ملاحظاتی دارد و میزان عیدی و پاداش این گروه از کارگران را مشخص کرده است.

 

عیدی کارگران فصلی و کارمزدی و پاره‌وقت

به موجب قانون، مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به ‌کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و همچنین کارگران سایر کارگاه‌های مشمول که کمتر از یک‌سال در کارگاه کار کرده‌اند بر ماخذ ۶۰ روز و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه می‌شود. مزد مورد عمل در محاسبه وجوه عیدی و پاداش پایان سال به‌کارگران کار مزدی نیز عبارت از متوسط کارمزد دریافتی آنان برحسب مدت ایام کارکرد در سال است.  براساس ماده ۳۹ قانون کار مزد و مزایای کارگرانی که به‌صورت نیمه‌وقت یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به‌کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود که عیدی و پاداش نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست. در مورد کارکنان ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنان مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.  به گزارش «ایسنا» تعیین عیدی پایان سال مشمولان قانون کار براساس حداقل دو برابر و حداکثر سه برابر مصوبه دستمزد شورای‌عالی کار است. با توجه به مصوبه شورای‌عالی کار، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۹ با افزایش ۲۶ درصدی به یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان رسید که با احتساب ماده واحده قانونی، حداقل عیدی کارگران ۳ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان و حداکثر عیدی، ۵ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان است؛ بنابر این عیدی امسال کارگران کمتر از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نخواهد بود.

عناوین برگزیده