تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۱۰
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۱۵۵۳۸۲

شتاب‌دهی به استارت‌آپ‌های معدنی با حمایت شرکت‌های بزرگ

می متالز - حمایت از شرکت‌های استارت‌آپ صنعتی و معدنی می‌تواند موجبات رشد و تعالی اقتصاد در بهره‌گیری از این قابلیت‌ها را فراهم کند. البته لازم به یادآوری است که نباید نقش انکارناپذیر صنایع معدنی در رشد اقتصادی کشور طی سال‌های گذشته را نادیده گرفت. بهره‌مندی از روش‌ها و به‌کارگیری راهکارهای مختلف به‌منظور توانمندسازی این بخش از صنعت بدون شک گره‌های ناگشوده اقتصاد را بازخواهد کرد.
شتاب‌دهی به استارت‌آپ‌های معدنی با حمایت شرکت‌های بزرگ

به گزارش می متالز، توجه و حمایت شرکت‌های معدنی از استارت‌آپ‌های این حوزه می‌تواند آینده‌ای درخشان را برای این صنعت و همچنین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فراهم آورد.

در این راستا برخی شرکت‌های معدنی در راستای حمایت از استارت‌آپ‌ها اقدام‌های درخور توجهی انجام داده‌اند. گروه صنعتی و معدنی زرین با وجود اینکه بزرگ‌ترین تولیدکننده خصوصی کنسانتره سرب و روی در ایران به شمار می‌رود، اما همواره طی سال‌های گذشته در حمایت از شرکت‌های استارت‌آپی نیز پیشقدم شده و اقدام‌های درخور توجهی انجام داده است.

 این شرکت در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کنسانتره سرب و روی در خاورمیانه آغاز به کارکرد و هم‌اکنون در زمینه استخراج معادن، فرآوری مواد معدنی از سنگ‌های معدنی، ذوب شمش‌های سرب و روی و تجارت فلزات پایه فعالیت دارد. البته عمده کار شرکت، فرآوری سرب و روی است که البته به‌تازگی وارد تولید مس اکسیدی نیز شده است. این مجموعه ۲۶ ثبت اختراع و در مجموع ۴۶ محصول متنوع در حوزه مواد معدنی دارد.

 

حمایت از کسب و کارهای نوین

مدیر توسعه و تحقیقات گروه صنعتی و معدنی زرین در معرفی این شرکت عنوان کرد: گروه صنعتی و معدنی زرین بزرگ‌ترین تولیدکننده سرب و روی کشور است. درمجموعه گروه زرین، ۲۴ شرکت وجود دارد که ۱۶ شرکت تولیدی، ۴ شرکت شامل زرین معدن آسیا، کیمیا زنجان گستر، شرکت گسترش روی ایرانیان و شرکت سرب و روی ایران در بورس حضور دارند. در مجموعه دو شرکت دانش‌بنیان به نام‌های شرکت زرین شیمی گستر خاورمیانه و شرکت بین‌المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما مشغول به کار هستند که در زیرمجموعه شرکت آیرما، یک زیرمجموعه‌ شتاب‌دهنده فعال است که نخستین شتاب‌دهنده حوزه معدن در کشور به نام ماینتک دارد که استارت‌آپ‌های حوزه معدن را حمایت می‌کند و به دنبال حمایت از کسب‌وکارهای نوین است و استارت‌آپ‌هایی که در حوزه اکتشاف، استخراج، فرآوری و خدمات پشتیبانی فعال هستند را مورد حمایت قرار می‌دهد.

هادی بنی‌جمالی در پاسخ به این پرسش که آیا حمایت مجموعه شما از این استارت‌آپ‌ها تنها به بخش سرب و روی اختصاص دارد، گفت:‌ در تمام حوزه‌های معدنی حمایت از این استارت‌آپ‌ها را پیگیری می‌کنیم، برای نمونه در اکتشاف‌های جدید از برخی امواج خاص استفاده می‌‌شود که به عمق زمین فرستاده می‌شود و بازگشت و نتیجه آن را آنالیز کرده که چه ماده معدنی در زمین وجود دارد. یا با تصاویر ماهواره‌ای و با استفاده از پهپادها کارهای اکتشافی انجام می‌گیرد.

در زمینه استخراج با روش‌های نوین به دنبال کاهش هزینه‌های استخراج هستیم. این نوع استارت‌آپ‌ها در دنیا موجود هستند و به درآمدزایی نیز رسیده‌اند؛ اما معادن ایران در استفاده از این استارت‌آپ‌ها از سطح جهانی عقب‌تر است. استارت‌آپ‌هایی در حوزه فرآوری نیز مشغول به کار داریم که هم‌اکنون به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان ثبت‌شده است و مجموعه ما از کارهای نوین حمایت می‌کند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از استارت‌آپ‌ها، مجموعه ما قصد برگزاری جشنواره اندیشمندان جوان را با همکاری دانشگاه تهران دارد که خود این موضوع می‌تواند حلقه نخست کارآفرینی و نوآوری به شمار رود. حلقه دوم ما در مجموعه ماین‌تک و حلقه سوم نیز یک شرکت وی‌سی است که روی طرح‌ها از ایده تا کارآفرینی سرمایه‌گذاری انجام می‌دهد. همچنین بخش دیگری از کارهای ما در بخش پژوهشگاه انجام می‌شود. مدیر توسعه و تحقیقات گروه صنعتی و معدنی زرین در ادامه با اشاره به منابع خدادادی ایران در زمینه معدن، خاطرنشان کرد: ایران حدود ۱۱ درصد نفت و گاز دنیا را در اختیار دارد و حدود ۶درصد مواد معدنی دنیا متعلق به ایران است. جمعیت ایران نسبت به جمعیت جهانی یک درصد است و این به این معنا است که اگر بتوانیم در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم و اتکای کشور را از نفت و گاز برداریم، صنایع معدنی می‌تواند سبب اشتغال‌زایی شده و از سوی دیگر، سبب افزایش سرانه تولید ملی شود.

 

فاصله صنعت و دانشگاه

بنی جمالی با تاکید بر این موضوع که باید به استارت‌آپ‌ها و دیدگاه‌های جدید و نوین در حوزه صنایع معدنی بها داده شود، گفت: در مجموعه ما حمایت از استارت‌آپ‌ها موردتوجه است در حال حاضر دانشگاه‌های ما تمایل دارند به سطح دانش فنی بالا توجه داشته باشند، اما بخش صنعت نیاز به فناوری‌های کارآمد دارد. دانشگاه‌ها به سمت تولید دانش در سطح پژوهش و مقاله‌های علمی پیش می‌روند و این موضوع مطلوب صنعت نیست. موضوع آن است که سطح علمی دانشگاه‌ها بالااست و سطح صنعت ما چندان علمی نیست و در عوض، بیش از دانش صنعت ما به سرمایه‌گذاری نیاز دارد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: شیوه مطلوب این بود که دانشجوی دکتری به‌جای دفاع علمی صرف از پایان‌نامه و ارائه مقاله، یک کار عملی ارائه می‌داد و از صنعت پروژه می‌گرفت. این موضوع به‌نوبه خود می‌تواند اقتصاد کشور را تغییر دهد. بنی‌جمالی ادامه داد: در این مجموعه، سعی داریم که به بهترین شکل ممکن ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار کرده و با استارت‌آپ‌ها و جذب کردن ایده‌ها این موضوع امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین جمعیت دانشگاهی ما نیازمند تغییر نگاه نسبت به استارت‌آپ‌ها است.

 

تفاوت دیدگاه‌ها و خاستگاه صنعت با دانشگاه

مدیر توسعه و تحقیقات گروه صنعتی و معدنی زرین در ادامه تاکید کرد: مهم‌ترین معضل ما در استارت‌آپ‌ها تفاوت دیدگاه‌ها و خاستگاه صنعت با دانشگاه است؛ موضوع آن است که صنعت بر مبنای پول می‌چرخد، باید هزینه کند و پس از هزینه کردن به درآمدزایی برسد و به همین دلیل است که صنعت می‌تواند اشتغال‌زایی کند و این موضوعی است که دانشگاه‌ها به آن بهایی نمی‌دهند. مشکل دانشگاه‌ها این است که ایده‌‌های آنها بازگشت سرمایه ندارند. دانشگاه‌های ما باید خود را از مقاله‌نویسی رها کرده و در راستای صنعت پژوهش‌هایشان را انجام دهند و نتایج آن را در اختیار صنعت بگذارند، چراکه صنعت به دنبال ایده‌آل‌های نوین به‌صورت عملی هستند.

بنی‌جمالی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ تمام تلاش ما این است که استادان دانشگاه‌ها دید صنعتی پیدا کنند و به دنبال مقاله‌نویسی نباشند و چه‌بهتر است که دانشگاهیان بتوانند گره‌های صنعتی را باز کنند. وزارت علوم و تحقیقات و فناوری باید رویکرد خود را تغییر دهد. ورود دانشگاهیان به صنعت ممکن است که با سختی‌هایی همراه باشد، ولی پس از مدتی‌ دانشگاهیان نیز می‌توانند از صنعت ذی‌نفع شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که حمایت‌های شما از استارت‌آپ‌ها موردحمایت صنعتگران قرار گرفته است، عنوان کرد:‌ صنعتگران از استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کنند، چراکه زمانی صنعتگران مشاهده کنند که نتایج کار استارت‌‌آپ‌ها به نیاز آنها پاسخ می‌دهد از این شرکت‌ها حمایت به عمل می‌آورند.

عناوین برگزیده