تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۴۵
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۱۵۵۴۳۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رایزنی با وزارت صمت برای افزایش قیمت سیمان/ ۶۰ کارخانه همچنان مازوت می‌سوزانند/ خریداران خارجی به دنبال گرفتن جریمه هستند

می متالز - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: قطعا برای سیمان افزایش قیمت خواهیم داشت و در این مورد در حالی رایزنی با وزارت صمت هستیم تا زمان آن مشخص شود. با این شرایط قطع گاز و برق که هزینه‌ها را به مراتب بالا برده و باعث تخریب بعضی از ماشین‌آلات ما شده است و نیاز به سرمایه‌گذاری مجدد دارد، شکی نیست که باید قیمت سیمان اصلاح شود.
رایزنی با وزارت صمت برای افزایش قیمت سیمان/ ۶۰ کارخانه همچنان مازوت می‌سوزانند/ خریداران خارجی به دنبال گرفتن جریمه هستند

به گزارش می متالز، عبدالرضا شیخان در مورد مازوت‌سوزی در کارخانجات سیمان گفت: مشکل گازرسانی برای کارخانه‌های سیمان هنوز حل نشده و به غیر از تهران و شهرهای بزرگ بقیه کارخانجات سیمان مازوت مصرف می‌کنند. به طور دقیق نمی‌توان گفت چند کارخانه گاز دارد و چند کارخانه مازوت می‌سوزاند چراکه در بعضی کارخانه‌ها زمان‌بندی شده است اما به طور کلی از بین ۷۶ کارخانه فعال سیمان‌سازی کشور ۱۵ کارخانه با گاز کار می‌کنند و مابقی مازوت می‌سوزانند.

وی همچنین تصریح کرد: به کارخانه‌های تهران گازرسانی ‌می‌شود، در اصفهان نه گاز هست و نه مازوت می‌رسد در مناطقی در جنوب کشور هم گاز برای کارخانه‌ها وجود دارد.

شیخان با بیان اینکه مذاکرات برای افزایش قیمت سیمان در حال انجام است، گفت:‌ قطعا برای سیمان افزایش قیمت خواهیم داشت و در این مورد در حالی رایزنی با وزارت صمت هستیم تا زمان آن مشخص شود. با این شرایط قطع گاز و برق که هزینه‌ها را به مراتب بالا برده و باعث تخریب بعضی از ماشین‌آلات ما شده است و نیاز به سرمایه‌گذاری مجدد دارد، شکی نیست که باید قیمت سیمان اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کارخانجات به علت نداشتن برق و سوخت تقریبا نیمه تعطیل هستند و تولید ما بسیار کاهش پیدا کرده، قیمت سیمان در بازار آزاد افزایش پیدا کرده است. در شهرهای مختلف با توجه به تقاضا به نرخ‌های مختلفی فروخته می‌شود. قبل از قطعی گاز و کاهش تولید قیمت هر کیسه سیمان در بازار بسته به هزینه حمل و نقل و … بین ۲۷ تا ۳۲ هزار تومان بود اما حالا در بعضی شهرها به کیسه‌ای ۴۰ هزار تومان نیز رسیده است. این افزایش قیمت برای تولیدکننده سودی ندارد چراکه همان قیمت هر کیسه ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشد. نفع آن به دلالان می‌رسد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان بیان کرد:‌ به دلیل قطع برق و گاز و نرسیدن مازوت که حمل آن خود یک معضل است تولید کم شده و حتی نمی‌توانیم به تعهدات خود را انجام دهیم. خریداران ما در بنگلادش، حوزه خلیج فارس و دیگر کشورها به خاطر تاخیر در تحویل به دنبال گرفتن جریمه هستند.

وی افزود:‌ نیازی به سرکوب قیمت سیمان نیست همه عوامل قیمت تمام شده و همچنین همه مصالح ساختمانی به جز سیمان گران شده است. اجازه دهند که سیمان خود را کشف قیمت کنند تا بتوانیم این صنعت و کارخانجات را حفظ کنیم در غیر این صورت در سال‌های آتی مشخص نیست برای این صنعت چه اتفاقی بیافتد.

عناوین برگزیده