به گزارش می متالز، سال ۹۹ بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری سال جهش تولید با تاکید بر حمایت از تولید داخلی و رفع موانع تولید نام گرفت. نامگذاری که بدون شک با پشتوانه فکری معظمله در شرایط اقتصادی فعلی بر آن تاکید شد و حمایت ویژه از کارخانههای تولیدی در دستور کار دستگاه قضا نیز قرار گرفت.
شاید حدود یک ماه پیش بود که تعطیلی کارخانه سیمان سپهر قیروکارزین به تیتر یک رسانههای استان فارس تبدیل شد که عدهای این وسط تعمیرات جزئی کارخانه را علت تعطیلی عنوان کرده و تلاش کردند اصل ماجرا که تعطیلی یک واحد تولیدی مهم در سطح استان بود را به حاشیه ببرند.
عدهای وانمود کردند کارگران مشغول کارند در حالی که تعداد زیادی از کارگران در پی تعطیلی بخشهای اصلی کارخانه راهی مرخصی اجباری شده بودند و تعداد اندک باقی مانده هم امروز سیام دی ماه آخرین روز کاریشان در این واحد تولیدی است.
به گفته مدیر بازرگانی این کارخانه علیرغم وعده وعیدهای مسوولان استانی و نمایندگان مجلس به جهت بازگشت دوباره رونق تولید به این واحد تولیدی اما تا به امروز هیچ اتفاقی رخ نداده و کارخانه سیمان سپهر قیروکارزین امروز به معنای واقعی تعطیل میشود.
خوشنیت در این زمینه گفت: متاسفانه قطعی گاز به قطعی برق هم تسری پیدا کرد و علیرغم تعطیلی مدارس و تعطیلی واحدهای صنفی در ساعت ۲۱ که همگی موجب کاهش مصرف برق میشود، امسال برای قطع برقِ تجهیزات نیز نامهنگاری شده است و امروز سیام دی ماه تعداد اندک کارگران باقیمانده نیز آخرین روز کاریشان را سپری میکنند.
وی با اشاره به اینکه قیمت یک کیسه سیمان درب کارخانه ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است، گفت: این در حالی است که در بازار امروز هر کیسه سیمان ۳۰ هزار تومان معامله میشود و این تعطیلی کسب و کار دلالان و سودجویان را رونق خواهد بخشید.
خوشنیت ضمن ابراز تاسف از تعطیلی این واحد صنعتی اظهار داشت: استفاده از مازوت به عنوان سوخت جایگزین نیاز به نصب تجهیزاتی گرانقیمت دارد که در حال حاضر توانایی آن برای کارخانه وجود ندارد اما نکته قابل توجه در این میان این است که سوخت مازوت همیشه پلمب میشد و از سال گذشته مصرف آن رونق پیدا کرده است، حال چرا ما باید هزینه بالایی را برای مصرف این سوخت متحمل شویم که ممکن است پلمب شود؟!
مدیر بازرگانی این کارخانه ضمن اشاره به قول مساعد استاندار و نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان کازرون و فیروزآباد گفت: جلساتی برگزار و قولهایی داده شد که تا به امروز هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و امروز چراغ کارخانه تنها در حد روشنایی بوده و چرخ تولید به کلی خوابیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در توضیح وجود مشکلات موجود در کارخانههای سیمان در سطح استان به خبرنگار فارس گفت: به طور کلی در سطح استان فارس ده کارخانه سیمان داریم که پنج مورد آن سیمانهای سفید برای مصارف خاص تولید میکنند.
حمیدرضا ایزدی افزود: در این میان پنج کارخانه دیگر میماند که دو مورد با مشکل مواجه شدهاند و اگر فکری برایشان نشود با بحران رو به رو خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه تامین سیمان تنها مربوط به مصارف شهری نیست، افزود: تولید این محصول برای صنایع پاییندستی نیز بسیار ضروری و زنجیروار به صنایع دیگر مرتبط است بنابراین اگر این توقف ادامه یابد مشکل بزرگی دامنگیر ما خواهد شد.
ایزدی، ضمن مطالبه از شرکت گاز اظهار داشت: متاسفانه مشکل سوخت مربوط به امسال و مختص استان فارس نیست بلکه در سراسر کشور مطرح شده است که باید فکر جدی برای آن شود.
وی با اشاره به نامهنگاری استاندار فارس به وزیر نفت اظهار داشت: در حال حاضر دو کارخانه سیمان سپهر قیروکارزین و سیمان خاکستری نیریز با مشکل عدم در اختیار داشتن تجهیزات استفاده از سوخت دوم دستوپنجه نرم میکنند و نامه نگاریهای لازم نیز انجام شده است به امید اینکه هم در استفاده از گاز و هم استفاده از برق با این دو واحد تولیدی همکاری لازم صورت گیرد.
آنچه مسلم است اینکه در سال مزین به جهش تولید که با تدبیر رهبر معظم انقلاب انتخاب شده است و بر احیای واحدهای تولیدی تاکید میشود به نظر میرسد نباید اجازه تعطیلی یک واحد تولیدی مهم در هیچ کجای کشور داده شود.