به گزارش می متالز، «علی تقیزاده» با تاکید بر اینکه امور معادن استان گیلان درصدد رونق بخشی به فعالیتهای اکتشاف و بهرهبرداری از معادن است به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر به دلیل هزینههای بالا معمولا بخش خصوصی رغبتی به انجام کار اکتشاف ندارد.
رییس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان منابع معدنی را از منابع مهمی که نقش به سزایی در حوزه اقتصادی کشورمان و استانها ایفا کند خواند و عنوان کرد: در اسناد بالادستی کشور که توسط مسئولان بر آن تاکید شده نقش منابع معدنی بسیار پررنگ است.
تقیزاده فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد منابع معدنی و جایگزینی کردن منابع نفتی با این منابع را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: منابع معدنی منابع خام محسوب میشوند و میتوانند نقش مؤثری را در صنایع پایین دستی داشته باشند بنابراین در صورت توجه به آنها، صنایع پایین دستی هم مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در شرایط حال حاضری که در آن قرار داریم افراد درخواست اکتشاف از معدن را به سازمان صمت ارائه میدهد یادآور شد: بعد از ثبت درخواست، متقاضیان وارد پروسه اخذ پروانه اکتشاف میشود و سپس یک فرصتی دارند تا این پروانه را با گواهینامه کشف تبدیل کنند که به موجب آن میتوانند یک زخیره قابل توجه و اقتصادی را رقم بزنند.
رییس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان هزینهای که برای اکتشاف معادن انجام میشود را یک هزینه قابل توجه اعلام کرد و افزود: با توجه به این هزینههای هنگفت، بخش خصوصی معمولا رغبتی به انجام کار اکتشاف ندارد برای همین حوزه شرکت تهیه و تولید و مواد معدنی ایران و مرکز مطالعات پژوهشهای زمینشناسی در این زمینه ورود میکنند.
تقیزاده شناسایی و معرفی پهنههای معدنی توسط این دو مجموعه اشاره شده در استانها از جمله استان گیلان را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم که اگر این مطالعات انجام و نتایج آن اعلام شود از طریق قانونی فضایی را ایجاد کنیم تا ضمن بهرهبرداری از این منابع معدنی جدید در گیلان کل استان از مواهب آن بهرهمند شود.
در استان گیلان معادن مختلفی وجود دارد که با توجه به ظرفیتهای آنها در تولید ثروت میتواند در اقتصاد و افزایش تولید ثروت در استان و کشور بسیار مؤثر باشد. لازم به ذکر است باید در نظر داشت که اشتغالزایی از جمله مزیتهای فعال شدن معادن محسوب میشوند اما با تمام این تفاسیر در حال حاضر از 106 معدن فعال و غیرفعال موجود در استان گیلان و با وجود تمام پیگیریهای انجام شده 40 درصد معادن استان فعال و 60 درصد غیرفعال هستند.