تاریخ: ۲۲ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۲۲
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۱۵۵۸۹۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

معدن طلای قروه اسیر گزینه های تحمیلی/ پای دو اداره دولتی به میان آمد

می متالز - مشکلات معدن طلای قروه در حالی همچنان ادامه دارد که این بار پرونده استخدام های سفارشی باز هم روی میز قرار گرفت و در این میان پای دو اداره دولتی مطرح شد.
معدن طلای قروه اسیر گزینه های تحمیلی/ پای دو اداره دولتی به میان آمد

به گزارش می متالز، تیرماه 98 بود که در کمیته مشورتی معدن طلای ساریگونی قروه سخن از تحمیل گزینه های سفارشی به مسئولان معدن طلا شد. آن هم سفارش از جانب مدیران و کارشناسان ادارات.

در همان نشست هم فرماندار وقت و هم دادستان وقت نسبت به پروسه استخدام در معدن طلا انتقاد کرده و دستور پیگیری در این زمینه را دادند.  بررسی ها نشان می دهد همچنان استخدام های سفارشی در معدن طلای سارگونی قروه ادامه داشته و حتی شدت هم گرفته است.

همین مساله مورد اعتراض شوراهای 4 روستای «نی بند، داشکسن، جداقایه و بهارلو» شده است. اعتراضی که نشان می دهد هنوز روند شفاف سازی علیرغم تأکیدات فراوان و ادعای مسئولان در معدن طلا رخ نداده و همچنان سایه سیاه ابهام روی این معدن را پوشانده است.

در این راستا امروز یکشنبه اعضای شورای روستاهای مدنظر به نشانه اعتراض مقابل معدن طلای ساریگونی تحصن کرده و خواستار پاسخ گویی مسئولان در این زمینه شدند.

به گفته رئیس شورای بهارلو اخیراً در معدن طلای قروه دو نفر با اصرار مسئولان شهرستان و استان در دو شرکت «کیمیا صدر» و «زرکوه» استخدام شده اند.

«مصطفی احمدی» با بیان اینکه مشکل در استخدام شدن این افراد نیست بلکه وابستگی آنان به مسئولان مشکل اصلی است، گفت که «یکی از افراد تحمیل شده «ع.ح؛ برادرخانم رئیس یک اداره دولتی قروه » بوده که در شرکت «کیمیا صدر» استخدام شده و دیگری هم که در شرکت «زرکوه» بخش جایگاه سوخت روی کار آمده، «ع.الف» سفارش شده از طرف «معاون بازرگانی یک شرکت دیگر دولتی در استان» است.»

مطابق اظهارات «احمدی» مدیری که مسئولیتی را در نظام جمهوری اسلامی پذیرفته و جایگاهی از ثمره خون شهدا به دست آورده چرا باید چنین کاری کند که آبروی نظام برود. در حبث جایگاه سوخت اگر این جایگاه خلاف قانون است نباید مجوز می دادند و اگر قانونی است نباید نیروی کار تحمیل می کردند.

او به مصوبات نشست های کمیته مشورتی اشاره کرد. «طبق قوانین مصوب شده در نشست های کمیته مشورتی قرار بر این شد هر نیرویی که معدن لازم دارد از قبل اعلام کنند، اگر آن نیروی در روستاها نبود، به سراغ بخش بروند، اگر در بخش هم نبود شهرستان را مدنظر قرار دهند و اگر در شهرستان هم نبود آن وقت از استان پیگیر باشند و به همین روال پیش می رود تا نیروی لازم تأمین گردد.»

«احمدی» با بیان اینکه ضرر و زیان معدن را مردم روستاها می کشند و آن وقت همچنان برای استخدام نیروهای معدن غیربومی ها در اولویت هستند و این سزاوار نیست، از مسئولان خواستار شد قانون را رعایت کنند.

این عضو شورای بهارلو در این میان به این مسئله پرداخت که «چند وقت پیش در پی بازرسی اداره کار از شرکت کیمیا صدر اعلام شد که 6 تخلف در این شرکت محرز شده است و همه این تخلفات هم مربوط به نیروهای کارگری بوده و بازرسان این اداره دستور پیگیری داده بودند. حال باتوجه به این مورد به نظر می رسد این استخدام برای لاپوشانی تخلفات باشد.»

«مصطفی احمدی» از مسئولان شرکت کیمیا صدر و اداره کار شهرستان قروه و کردستان خواستار شفاف سازی و پاسخ گویی در این زمینه شد.

در خصوص استخدام متصدی جایگاه سوخت هم به گفته یکی از اعضای شورای جداقایه مسئولان معدن وقتی به آنان نسبت به این استخدام اعتراض می شود صراحتاً اعلام می کنند که این فرد سفارش شده  بوده است.

آن طور که «فرشاد باقری» می گوید در خود روستاها نیروهایی با همین شرایط و حتی بهتر برای این پست هستند که بیکار بوده و درخواست کار داده اند.  

او همچنین به این مورد اشاره کرد که «وقتی به همان فرد استخدام شده در جایگاه سوخت اعتراض کردیم مدعی شد که هیچ قدرتی نمی تواند قرارداد او را فسخ کند و اگر معدن این کار را انجام دهد کد اختصاص داده شده به جایگاه برای تأمین سوخت از طرف شرکت نفت باطل خواهد شد!»

حال باتوجه به آنچه گفته شد باید مشخص شود که چرا معدن طلای قروه علیرغم اینکه مصوب شده نباید نیروی تحمیلی را پذیرش کند همچنان بر روند سابق خود پیش می روند و از آن طرف چرا مسئولان استان و شهرستان به راحتی قانون را نادیده گرفته و اقدام به سفارش افرادی خارج از شرایط قانونی معدن می نمایند؟!

در این زمینه تلاش خبرنگار کردپرس برای پاسخ گویی مسئولان معدن بی نتیجه ماند و باز هم مثل همیشه خواستار معرفی نامه و هماهنگی از پیش تعیین شده بودند.

عناوین برگزیده