تاریخ: ۰۳ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۱۸
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۱۵۵۹۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

"فباهنر" ۶۲۰ ریال سود برای سهامداران تقسیم کرد

می متالز - مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنایع مس شهید باهنر در مورخ ۱۳۹۷/۳/۷در محل هتل ارم برگزار شد. فباهنر در حالی ۶۲۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد که توانسته بود ۶۹۱ ریال سود به ازای هر سهم محقق کند.
"فباهنر" ۶۲۰ ریال سود برای سهامداران تقسیم کرد

به گزارش می متالز، مجتمع صنایع مس شهید باهنر مشتمل بر ۵ واحد اصلی تولید بشرح کارخانه ذوب و ریخته‎گری، کارخانه نورد، کارخانه اکستروژن، کارخانه لوله مسی، کارخانه مطلس می‌باشد.

کارخانه ذوب و ریخته‌گری ۳۹٫۱۸۲تن در سال ۱۳۹۶ تولید کرد و نسبت به سال مالی گذشته خود ۱۵ درصد کاهش در تولید داشته است.

میزان تولید در کارخانه نورد و سکه زنی در سال ۱۳۹۶ مقدار ۱۸٫۴۷۹ تن انواع محصولات مسی و برنجی بوده است که نسبت به سال گذشته آن ۱۴% افت کرده است.

تولید کارخانه اکستروژن در سال ۱۳۹۶ به مقدار ۱۱٫۶۱۶ تن انواع محصولات مسی و برنجی می‌باشد که ۸% نسبت به سال گذشته کاهش در تولید داشته است. گفتنی است، تمرکز برروی محصولات با حاشیه سود بالا یکی از استراتژی‌های این کارخانه بوده است.

واحد لوله سازی در سال ۹۳، ۹۴ به تولید رسیده است. فباهنر ماشین الات را خریداری کرده است اما دانش فنی آن را هیچ شرکتی حاضر نیست به فباهنر بفروشد. شایان ذکراست، این واحد رقبای زیادی دارد و در خصوص صادرات محصول نیز شرکت با مشکل روبه رو است. محصول نهایی لوله سازی، لوله به صورت کویل است که برای مراکز صنعتی استفاده می شود و لوله هایی که در بازار مصرف می‌شود به صورت شاخه است و تجهیزات آن در کارخانه قدیم است . فباهنر ۴۰% سهم بازار لوله در داخل را دارد. شرکت برنامه دارد که واحد لوله سازی را یا تعطیل کند و یا سهم بازار آن را بهبود ببخشد. شرکت همچنین برنامه واگذاری آن را نیز دارد و پیشنهادهایی هم دارد و از طرفی می‌تواند پایگاه صادراتی در عمان و قطر ایجاد کند و بخشی از فرآیند تولید( عایق کاری) را در آنجا انجام دهد و با برند محصولات عمان آن را بفروشد.

 

پروژه‌ها، طرحها و برنامه‌های توسعه:

افزایش ظرفیت کارخانه سکه زنی که ۱۰۰ % پیشرفت فیزیکی داشته است.

تولید مقاطع مسی وباسبار به روش کانفورم ۷۲% پیشرفت فیزیکی داشته است.

 

بندهای حسابرسی

بند۶- بشرح یادداشتهای توضیحی ۶-۲۲ و ۳-۲۳ ظرفیت اسمی تولید سالانه کارخانه لوله مسی ۱۲٫۵۰۰ تن می‌باشد که بعلت عدم امکان راه اندازی قسمتهای مربوط به لوله های شیاردار، محصولات تولیدی کارخانه مذکور (تا قبل از مرحله شیاردار) مورد بهره برداری قرار گرفته است. مضافا فروش محصولات لوله مسی با زیان ناخالص همراه بوده، لذا ضروری است تمهیدات لازم در خصوص راه اندازی قسمت‌های مربوط به تولید لوله شیاردار و همچنین سود دهی فروش محصولات یاد شده بعمل آید.

توضیحات: فعالیت کارخانه لوله مسی در سال های گذشته به دلیل نواقص موجود متوقف و فاقد تولید بوده است لیکن از سال ۱۳۹۳ کوره های کارخانه مزبور راه اندازی شده و تولید محصولات آن تا قبل از مرحله شیاردار آغاز شده است و اقدامات لازم جهت رفع نواقص واحد تولید لوله مسی صورت گرفته است.

 

حواشی مجمع

شرکت برای سال مالی ۱۳۹۷ مقدار ۳۳۵۰۰ تن فروش پیش‌بینی کرده‌است. فباهنر توانایی تولید ۳۰۰۰ کد محصول را دارد و در حال حاضر در تلاش است که بتواند ۲۰۰۰ کد محصول را تولید کند.

فباهنر دو نوع درامد دارد. یکی به صورت دستمزدی است و دیگری هم از محل تولید محصول می‌باشد.به همین دلیل نمی‎‌توان تولید سالیان مختلف را مقایسه کرد.شایان ذکر است، نرخ دستمزد شرکت بر روی محصولات مختلف متفاوت می‌باشد. فباهنر می‌تواند مقاطع مسی و برنجی تولید کند که دستمزد آنها پایین است و همچنین می‌تواند لوله آلیاژی که مربوط به نیروگاه است تولید کند که دستمزد آن بالاست ولی در گزارشات شرکت تناژ این دو محصول یکسان در نظر گرفته می‌شود.

صنایع دفاع در سال مالی گذشته دچار مشکلات نقدینگی شده‌است و ۸۰۰۰ تن درخواست محصول آن به ۲٫۳۰۰ تن کاهش پیدا کرد.

ظرفیت واحد مطلس شرکت با سرمایه گذاری ۸میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان ، دو برابر شده‌است. در سال جاری با توجه به نوسانات دلار و طلا ، بانک مرکزی با توجه به پیش فروشهای سکه طلا، ضرب سکه طلا خود را افزایش داده‌است وبانک مرکزی از ذخایر سکه خود استفاده کرده است. در حال حاضر برآورد شرکت ۳۰۰۰ تن سکه در سال مالی ۱۳۹۷ است.

فباهنر برنامه صادرات مطلس را دارد و به همین منظور مذاکراتی را با یک شرکت انگلیسی انجام داده است و همچنین برنامه صادرات به عراق و سوریه را نیز دارد.

فروش و بهای تمام شده شرکت به صورت زیر تعیین می‌شود.

مبلغ فروش عادی= مواد اولیه + کارمزد (پرمیوم)

کارمزد= دستمزد+سربار+ سایر هزینه ها+ سود

بهای تمام شده فروش عادی= مواداولیه+ دستمزد و سربار+ سایر هزینه ها

بهای تمام شده فروش دستمزدی= دستمزد و سربار+ سایر هزینه ها

شرکت در خصوص نرخهای فروش محصولات خود سعی می‌کند نرخها را بگونه‌ای تعیین کند که از نرخهای وارداتی کمتر باشد . در حال حاضر مواد اولیه در بورس کالا عرضه می‌شود و نرخهای ملی مس به عنوان تامین کننده مواد اولیه در بورس کالا افزایش یافته است و به طور معمول شرکت مجبور می شود با رقابت در بورس کالا محصولات خود را بخرد.

فباهنر مواد اولیه خود را با نرخ دلار ۴۲۰۰۰ تومان می‌خرد و با همین نرخ نیز آن را می‌فروشد.بنابراین شرکت افزایش نرخ محصولات را با توجه به شرایط بازار و نوع محصولات و نوع مشتری و امکان واردات مشخص می‌کند.

در روش کانفورم به منظور تولید باسبار ، این روش باعث افزایش کیفیت محصولات می‌شود و شرکت ۱۲۰۰ تن باسبار تا خردادماه تولید خواهد کرد.

نرخهای مقاطع در اردیبهشت ماه کاهش پیدا کرده است و به دلیل افزایش فروش دستمزدی ، میانگین نرخهای فروش کاهش پیدا کرده است.

عناوین برگزیده