به گزارش می متالز، حجتالاسلام اصغر عسکری در نشست جمعبندی مصوبات سفر نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دفتر امام جمعه اظهار کرد: یکی از مشکلات بزرگ شمال استان کرمان به ویژه شهرستان رفسنجان، آب است وقتی آب نباشد کشاورزی و حیات و زندگی در معرض خطر و تهدید هستند.
امام جمعه رفسنجان عنوان کرد: حدود ۱۵ هزار جوان تحصیلکرده بیکار در شهرستان رفسنجان داریم و منابع معدنی خوبی در این شهرستان هست که میتواند برای اشتغال و توسعه شهرستان مورد استفاده قرار گیرد.
وی تصریح کرد: رفسنجان با وجود جمعیت بالا و وجود منطقه ویژه اقتصادی نیازمند راهآهن است که امیدواریم نسبت به ایجاد آن اقدام شود.
حسین احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: مجتمع مس سرچشمه ۳۰۰ هزارتن مس محتوا تولید میکند و امسال در برنامه داریم که به ۲۸۰ هزارتن تولید مس کاتدی برسیم.
وی عنوان کرد: در بحت توسعه، برنامهریزی خاصی داریم، ۲۰ هزار میلیاردتومان پروژه سرمایهگذاری شده که تا چندسال آینده با ورود این واحدهای تولیدی به مجموعه، تولید و اشتغال را افزایش دهیم.
احمدی با اشاره به موضوع بومیسازی تصریح کرد: جزو تعهدات ماست که قطعات مورد نیازمان را از داخل تأمین کنیم.
وی با اشاره به اینکه مس ظرفیت جدی در حوزه تولید و توسعه دارد، عنوان کرد: سهم اشتغال رفسنجان در مجتمع مس سرچشمه 40 درصد است.
احمدی بیان داشت: شرکت ملی صنایع مس ایران 18 هزار نفر نیرو دارد که 11 هزار نفر در مجتمع مس سرچشمه مشغول به کار هستند.
وی متذکر شد: امسال ظرفیت فروش بالای 35 هزار میلیارد تومان را رقم زدیم.
آیتاللهی موسوی معاون عمرانی استاندار کرمان بیان کرد: برای تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی انار ۲۰ میلیاردتومان مصوب شده که پرداخت میشود.
وی عنوان کرد: برای تکمیل مخزن ۱۵ هزار مترمکعبی آب رفسنجان ۱۰ میلیاردتومان از شرکت آب و فاضلاب کشور و ۵ میلیاردتومان از طرف استانداری تخصیص خواهد یافت که بخشی از آن تا پایان اسفندماه انجام شود.
علی زهرودی فرماندار شهرستان انار اظهار کرد: بزرگترین چالش در شهرستان انار بحث آب است؛ این شهرستان نه سد ذخیره آب دارد و نه رودخانه جاری و آب شرب شهرستان از 12 حلقه چاه تامین میشود که اکنون آبدهی آنها کم شده و کیفیت آب بشدت پایین است.
زهرودی ادامه داد: با توجه به عبور خط انتقال آب خلیج فارس به شمال استان از شهرستان انار، اگر مصوب شود که آب شرب شهرستان انار را از این خط انتقال تامین کنیم، نگرانی مردم کمتر خواهد شد.
وی به کیفیت پایین آسفالت معابر و جادههای این شهرستان اشاره کرد و گفت: یکی از مطالبات مردم بحث آسفالت معابر و جادهها است و مصوب شود 500 تن قیر برای شهرداریهای انار تامین شود. ضمن اینکه در حال حاضر 500 هزار مترمربع معابر روستایی انار زیرسازی شده و آماده آسفالت است که تامین قیر برای این روستاها می تواند آسفالت خوبی داشته باشیم.
فرماندار انار عنوان کرد: 120 واحد مسکونی بلااستفاده در شهرک مسکونی راهآهن انار وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود و به نیازمندان واگذار شود.
زهرودی خاطرنشان کرد: 145 کیلومتر از راه آهن یزد- انار- رفسنجان- کرمان در حوزه استحفاظی شهرستان انار قرار دارد که از بیاض تا یزد 255 کیلومتر فاصله است که اگر این خط ریلی احداث شود، در حوزه انار، 120 کیلومتر راه نزدیکتر خواهد شد.
موسوی، رئیس فراکسیون مناطق محروم مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امیدواریم با این سفرهای استانی بتوانیم به نتایج خوب برسیم و مردم احساس کنند مجلس و دولت در حل مشکلات آنها متحد هستند.
اما این بازدیدها و نشست جمعبندی رهاوردهایی برای مردم دو شهرستان رفسنجان و انار داشت.
علی نیکزاد در نشست پایانی با خبرنگاران به مصوبات این سفر اشاره و اظهار داشت: رویکرد ما از این سفر این بود که بتوانیم مصوبات ملی برای این شهرستان بگیریم.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکل آنتندهی تلفن همراه گفت: وزارت ارتباطات تا یکماه آینده نسبت به پوشش آنتندهی تلفن همراه در شهرستانهای رفسنجان و انار اقدام کند.
وی ادامه داد: از 12 بهمن ماه امسال دو پرواز هواپیمایی زاگرس به فرودگاه رفسنجان اضافه میشود و مشکلات مربوط به 9 واحد مسکونی در کشکوئیه و مشکلات زمینهای خانواده شهدا که مطرح شد تا یکماه آینده برطرف شود.
نیکزاد با اشاره به افزایش دوبرابری سهمیه قیر در شهرستان رفسنجان از تخصیص 200 تن قیر رایگان به همه شهرداریهای زیر 50 هزار نفر جمعیت در دو شهرستان رفسنجان و انار خبر داد و گفت: دیگر مصوبه این سفر کمک 250 میلیون تومانی از ماده 58 به همه شهرداریهای این دو شهرستان است.
وی خاطرنشان کرد: هر شهرداری که دنبال خرید دستگاه باشد، یک سوم هزینه خرید آن را استانداری، یک سوم وزارت کشور و یک سوم شهرداریها پرداخت خواهند کرد.
نیکزاد در خصوص مخزن 15 هزار متر مکعبی آب شهر رفسنجان گفت: این مخزن نیازمند 25 میلیارد تومان اعتبار است که 5 میلیارد تومان آن را استانداری متعهد شد، 10 میلیارد تومان شرکت آب و فاضلاب کشور میپردازد و شرکت آب و فاضلاب استان کرمان تعهد کرد تا 15 اردیبهشت 1400 منبع و خط انتقال آن را تمام کند و مطالبات سال بعد پرداخت شود.
وی اضافه کرد: مشکلات چاه آب، منبع، روشنایی و نگهبانی راه آهن احمدآباد و خطکشی و نصب علائم در مسیر دو کیلومتری جاده منتهی به ایستگاه احمدآباد تا 20 روز آینده توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان برطرف شود.
نیکزاد همچنین بیان کرد: قرار شد سهمیه مسافر ایستگاه احمدآباد دوبرابر شود و توسط فرمانداری یک ون یا مینیبوس برای ایاب و ذهاب مسافران به ایستگاه اختصاص یابد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به دوباندهسازی جاده رفسنجان- زرند توضیح داد: 10 کیلومتر زیرسازی توسط راهداری انجام و آسفالت آن با مشارکت مس و استانداری صورت میگیرد و 10 کیلومتر هم سال آینده انجام خواهد شد.
اختصاص 4 میلیاردتومان از محل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی برای جاده رفسنجان نوق دیگر مصوبات سفر نیکزاد به رفسنجان بود.
نیکزاد با اشاره به اینکه تانکرهای حمل سوخت ضمن خطرسازبودن برای شهر ترافیک ایجاد میکنند، تصریح کرد: ظرف یک هفته اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان توجیه اقتصادی و مطالعات آن را بدهد، وزارت راه و شهرسازی قول داده از ماده 23 از سازمان برنامه و بودجه ردیفی برای آن بگیرد که اگر این امر میسر شود به پروژه تبدیل میشود.
وی در خصوص راه آهن احمدآباد- رفسنجان- باغین- کرمان به طول 153 کیلومتر بیان کرد: اگر بخش خصوصی 70 درصد را متقبل شود 30 درصد را راه آهن جمهوری اسلامی ایران میپذیرد.