تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۳۶
بازدید: ۱۲۵
کد خبر: ۱۵۶۲۳۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

درخواست سیمانی‌ها در پله‌های وزارت صمت/ برق صنایع تا چه زمانی قطع خواهد ماند؟

می متالز - باید جریان برق خصیص یافته، مشخص، مداوم و بدون قطعی و نوسان باشد تا سیمانی‌ها بتوانند با اطمینان بخشی از خط تولید خود را راه اندازی و تولیدات خود را ادامه دهند و هم نیروی انسانی به فعالیت خود ادامه دهد.
درخواست سیمانی‌ها در پله‌های وزارت صمت/ برق صنایع تا چه زمانی قطع خواهد ماند؟

به گزارش می متالز، قطع برق صنایع خسارت های جبران ناپذیری به صنایع وارد کرد و این کمبود به زودی به جامعه مصرف کننده با کاهش تولیدات و کمبود محصولات منتقل خواهد شد. متضرر اصلی این قطعی برق در نهایت مردم عادی خواهند بود. معضل قطع برق از ۲۴ دی ماه واحدهای سیمانی را با مشکل مواجه کرده است. با توجه به تعطیلی ۱۲ تا ۱۴ روزه کارخانجات تولید سیمان برای تعمیراتی که هر ساله ۲ بار انجام می دهند، مدیریت مصرف برق درخواست اجرای تعمیرات سیمانی ها را در شرایط کنونی کمبود برق دارد، در حالی که سیمانی‌ها این درخواست را ناگهانی و غیر ممکن عنوان می‌کنند و معتقدند زمان تعمیرات بر اساس برنامه است و در خواست دارند جریان برق 

رضا فلاحتکار، مدیر دفتر خدمات مشترکین فوق توزیع و مدیریت مصرف برق تهران اظهار کرد: با افزایش آلودگی هوای تهران در فاز اول کاهش سهمیه گاز کارخانجات در دستور کار قرار گرفت. همچنین میزان گازی که باید به نیروگاه‌های تولید برق در نظر گرفته شود، کاهش یافت که با این کاهش میزان تولید برق نیز افت پیدا کرد و با این کاهش سهمیه برق کارخانجات نیز در دستور کار قرار گرفت.

مدیر دفتر خدمات مشترکین فوق توزیع و مدیریت مصرف برق تهران در ادامه بیان کرد: میزان سهمیه برق صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی‌ها با محدویت مواجه شده است. این شرکت ها به طور معمول ۲ بار در سال تعمیرات دارند و مصرف انرژی آن‌ها نزدیک به صفر می‌رسد، از این شرکت‌ها درخواست کرده‌ایم تعمیرات خطوط تولید خود را در این بازه زمانی انجام دهند.

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ارتباط با شرایط سیمان کشور به  صدای بورس گفت: بزرگترین شاکله تولید سیمان این است که جریان برق باید به صورت مداوم به کوره‌ها و بخش‌های مختلف خطوط تولید سیمان برسد. دلیل این امر نیز حساسیت کوره‌ها در مقابل نوسان جریان برق است و با توجه به آنکه این بخش از خط تولید  اصلی ترین بخش‌های کارخانجات سیمانی است نوسان جریان برق در خطوط تولید سیمان میلیاردها تومان خسارت برای این بخش به بار می آورد.

درخواست جریان برق کم اما مداوم و بی نوسان

وی با بیان اینکه برای پیگیری میزان برق مورد نیاز کارخانجات سیمانی، نامه نگاری هایی با وزیر صمت  شده است. افزود: درخواست سیمانی‌ها تخصیص برق به شکل جریان ثابت است، اگر نیاز یک کارخانه سیمانی ۶۰ مگاوات است و قرار است به دلیل محدودیت برق، سهمیه کارخانجات سیمانی کاهش یابد، باید جریان برق خصیص یافته، مشخص، مداوم و بدون قطعی و نوسان باشد تا سیمانی‌ها بتوانند با اطمینان بخشی از خط تولید خود را راه اندازی و تولیدات خود را ادامه دهند و هم نیروی انسانی به فعالیت خود ادامه دهد.

شیخان با اشاره به اهمیت سیمان به عنوان یکی از مصالح  ساختمانی بخش عمرانی کشور بیان کرد: با این قطعی تولید سیمان بسیاری از کارخانجات به صفر رسیده است در حالی که دولت بر اساس ماده ۲۵ قانون تسهیل کسب کار موظف به تامین گاز و برق برای واحد های تولیدی است که دارای پروانه هستند.

درخواست غیر معقول انجام تعمیرات 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیماندر پاسخ به درخواست برقی‌ها مبنی بر اینکه سیمانی‌ها تعمیرات خود را به این زمان شیفت دهند، بیان کرد: سیمانی‌ها ۲ بار درسال برای تعمیرات ۲ هفته خط تولید خود را از مدار تولید خارج می کنند و مصرف برق به صفر می‌رسد. با توجه به آنکه سابقه نداشته برق شرکت های سیمانی در زمستان قطع شود، تعمیرات در تابستان انجام می‌شود. به طور معمول قطعی برق صنعت سیمان در  پیک مصرف برق و در تابستان بوده است، دولت برای کارخانجات برقی که تعمیرات خود را در دوره پیک مصرف برق قرار می دادند جایزه در نظر می‌گرفت و سیمانی‌ها نیز از این طرح دولت استقبال می‌کردند.  اینکه عنوان می‌شود که سیمانی ها تعمیرات خود را در دوره کنونی انجام دهند، امکان پذیر نیست چرا که طبق زمان بندی در حال حاضر زمان تعمیر خطوط تولید نیست.

تنها ۲ مگاوات آن هم برای روشنایی

اظهارات مدیر دفتر خدمات مشترکین فوق توزیع و مدیریت مصرف برق تهران در حالی است که سید عباس حسینی؛ مدیرعامل شرکت سیمان تهران در ارتباط با مشکلات سهمیه برق واحد خود بیان کرد: جریان برق برای تولید سیمان باید مستمر باشد چرا که نوسان جریان برق بر تجهیزات تولید سیمان ضرر هنگفت می‌زند به عنوان مثال قیمت هر آجر نسوز ۴۰۰ هزار تومان است نوسان جریان برق در مجموع میلیاردها تومان بر ۵ خط تولید سیمان شرکت سیمان تهران خسارت وارد می‌کند.

این مدیر سیمانی بیان کرد: صنعت سیمان به خودی خود از معضلاتی همچون قیمت گذاری دستوری در سختی است، در دی ماه دو شوک قطع گاز و قطع برق مزید بر علت شده است. اکنون بعد از پیگیری ها یک سوم گاز مورد نیاز دوباره تخصیص داده شد برای ادامه تولید به میزان یک سوم تولید سابق، باید ۳۰ مگاوات برق به کارخانه سیمان تهران در نظر گرفته شود تا یک هزار و ۴۰۰ نیروی این کارخانه همچنان بر سر کار باشند.

عملکرد جزیره‌ای، تخصیص یک سوم از گاز درصورتی تبدیل به تولید محصولات و حرکت چرخ تولیدات این صنعت می‌شود که در راستای آن نیز برق به توازن به این شرکت‌های صنعتی برسد و این نیازمند هماهنگی و همراهی و ارتباط مستمر مسئولین بخش های مختلف مدیریتی است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین