تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۴۵
بازدید: ۲۴۰
کد خبر: ۱۵۶۶۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مشاور مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اظهار کرد:

D19 چهار سال به عمر چادرملو اضافه می کند/ انجام اکتشافات تکمیلی در D19

می متالز - شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال های اخیر تلاش کرد تا با انجام اکتشافات در محدوده معدنی D19 (آنومالی D19) عمر معادن خود را افزایش داده و نگرانی صنایع معدنی و همچنین سهامداران خود را کاهش دهد.
D19 چهار سال به عمر چادرملو اضافه می کند/ انجام اکتشافات تکمیلی در D19

به گزارش می متالز، محدوده معدنی D19 (آنومالی D19) که امروز اکتشافات تکمیلی در آن کلید خورده است می تواند امیدی دوباره برای بهره برداری از ذخایر موجود در چادرملو باشد. این محدوده پس از کش و قوس های فراوان میان بخش معدن و محیط زیست امروز در اختیار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قرار گرفت تا سهم 21 درصدی این معدن در زنجیره فولاد در سال های آینده افزایش پیدا کند.

بزرگمهر غفرانی مشاور مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در کنفرانس آنلاین معدن با اشاره به بهره برداری از محدوده معدنی D19، اظهار کرد: چهار سال پیش مشکل ذخیره در چادرملو مطرح شد. در آن زمان که مهندس تقی زاده مدیرعامل وقت گل گهر بودند دستور دادند تا معادن از نظر ذخیره بررسی شوند. این اتفاق انجام و امروز نزدیک 250 میلیون تن ذخیره بین معادن گل گهر کشف کردیم که می توانند آینده این مجموعه را تضمین کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه نهایت تا 2.5 سال دیگر سنگ در اختیار داریم. این موضوع خطری برای تمام صنعت فولاد است. چادرملو 21 درصد صنعت فولاد کشور را پشتیبانی می کند. در نتیجه اگر این مجموعه از نظر ذخیره دچار مشکل شود، در حال حاضر پیش از رسیدن به چشم انداز همین سهم 21 درصدی را هم از دست می دهد.

غفرانی با اشاره به اقدامات در محدوده D19 بیان کرد: اکتشافات تکمیلی در این محدوده در حال انجام است. خوشبختانه مجوزی برای باطله برداری نیمه عمیق نیز اخذ شده تا همزمان با اقدامات اکتشافی این کار نیز انجام شود.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات موجود آن است که این معدن به صورت شراکتی در اختیار چادرملو قرار دارد. یعنی همراه با سنگ آهن مرکزی به صورت 50-50 درصد شریک بوده و امیدوارهستیم این ذخیره نهایت 4 سال به عمر چادرملو اضافه کند. اما ما تنها به این ذخیره اکتفا نکرده ایم. ما مشغول اکتشافات هوایی و زمینی در 300 کیلومتر مربع در اطراف چادرملو هستیم و امیدواریم خبرهای خوشی را به صنعت فولاد بدهیم و از این منطقه ذخایر خوبی را کشف کنیم.

وی درباره میزان سرمایه گذاری در این محدوده بیان کرد: سرمایه گذاری مشترک بین چادرملو و سنگ آهن مرکزی بوده و نمی توانم الان درباره میزان دقیق آن اظهار نظر کنم. از سویی دیگر باید گفت که تمامی اطلاعات در بورس منتشر شده است.

مشاور مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اظهار کرد: همچنین شرکت چادرملو با همکاری شرکت سرمایه گذاری امید، شرکتی اکتشافی احداث کرده است که در حال خرید تجهیزات به روز اکتشافی دنیا است. امیدوار هستیم این شرکت در سراسر ایران برای حوزه سنگ آهن فعالیت کند، البته باید به این نکته اشاره داشت که فعالیت های این شرکت محدود به بحث آهن نیست. در واقع آمادگی حضور در صنایع دیگر فلزی را داریم.

غفرانی همچنین بیان کرد: اکتشاف بخشی از زنجیره فولاد است که تا به امروز مغفول مانده است. متاسفانه تا به امروز تنها از ذخایر استفاده کرده و سرمایه گذاری مناسبی روی آن انجام نشده است. باید در این حوزه سرمایه گذاری کرد و هزینه اقدامات اکتشافی را در قیمت تمام شده محصول نهایی محاسبه کنیم.

وی ادامه داد: امروز بحث ورود استارتاپ ها به شرکت های فولادی مطرح است. نظر بنده بر این است که زمانی استارتاپ ها وارد می شوند که اقتصاد دستوری نباشد. باید صنعت خود را پیدا کرده تا شاهد رشد واقعی فولاد به همراه معادن سنگ آهن کشور باشیم. ما معادنی را در کنار هم داریم که در محدوده های مختلف مانند زنجان قرار دارند اما دارای یک توده معدنی است، این معادن به عنوان معادن کوچک مقیاس واگذار شده است درنتیجه هزینه ای برای باطله برداری انجام نمی شود تا به ذخیره واقعی دست پیدا کنیم و میزان باطله نسبت به ذخیره در اندازه ای افزایش پیدا می کند که قابلیت رسیدن به ذخیره اصلی از بین می رود.

غفرانی در پایان تاکید کرد: خواهش بنده آن است که مسوولان این بخش توده های اصلی را شناسایی کرده و معادن را تجمیع کنیم تا به شرکت های توانمند برای سرمایه گذاری داده شود.

منبع: می متالز
عناوین برگزیده