تاریخ: ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۳۷
بازدید: ۱۲۸
کد خبر: ۱۵۶۷۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد:

اوراق تبعی گزینه سرمایه‌گذاری سهامداران تازه‌وارد نبود!

می متالز - معاونت عملیات اجرایی کارگزاری امین آوید گفت: معتقدم این اوراق برای سهامداران خرد و کم‌تجربه، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نبوده و سهامداران کم‌تجربه با خرید اوراق تبعی و برخی آپشن های معاملاتی دیگر، قطعاً متضرر خواهند شد و متأسفانه بعد از تحمل ضرر و زیان، گلایه دارند که چرا ضرر کرده‌اند.
اوراق تبعی گزینه سرمایه‌گذاری سهامداران تازه‌وارد نبود!
اوراق تبعی
به گزارش می متالز، ابزارهای مالی همواره برای تسهیل روند معاملات بازار سرمایه مورداستفاده قرار می‌گرفته است. اوراق تبعی (یا مشابه آن) ازجمله ابزارهایی است که در بسیاری از بورس‌ها کاربرد دارد و بازار سرمایه ما هم چند ماهی است که اوراق تبعی را پذیرا شده است. اما مشکل اینجاست که بسیاری از سهامداران خرد با خرید اوراق تبعی دچار مشکل شده و به این ابزار انتقاد دارند.
 

افشین بیرامی معاونت عملیات اجرایی کارگزاری امین آوید در این خصوص بیان کرد: اوراق تبعی ابزاری بوده که سهامداران باید با نگاه یک‌ساله اقدام به خرید آن می‌کردند و این انتقاد سهامداران خرد که با خرید اوراق تبعی، دچار ضرر و زیان شده‌اند و به‌نوعی سرشان کلاه رفته، منطقی نیست.

وی افزود: مشکل بازار سرمایه آن بوده که سهامداران خرد بدون آنکه دانش مالی کافی در مورد این بازار داشته باشند، چشم‌بسته اقدام به خرید هر سهمی می‌کنند و برخی از خریداران اوراق تبعی هم ازجمله همین اشخاص بوده‌اند.

این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: "بورس"، بازاری حرفه‌ای بوده و اطلاع‌رسانی کافی هم در مورد اوراق تبعی صورت گرفته ولی معتقدم این اوراق برای سهامداران خرد و کم‌تجربه، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نبوده و سهامداران کم‌تجربه با خرید اوراق تبعی و برخی آپشن های معاملاتی دیگر، قطعاً متضرر خواهند شد و متأسفانه بعد از تحمل ضرر و زیان، گلایه دارند که چرا ضرر کرده‌اند.

بیرامی گفت: حال‌آنکه در اولین مرحله باید به سهامداران خرد و کم‌تجربه آموخت بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری تازه‌واردها، انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. خرید بدون بررسی و ناآگاهانه حتماً چنین تبعاتی هم در پی خواهد داشت و این مشکل، ناشی از ورود چشم‌بسته سهامداران به بازار سرمایه است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: چندین ماه قبل آیین‌نامه‌ای با همین هدف ابلاغ شد که در آن به اخذ آزمون از سهامداران خرد و محدودیت معاملاتی یک‌ماهه برای کدهای جدیدالورود و... اشاره‌شده بود. این آیین‌نامه اجرایی نشد و مادامی‌که زیرساخت‌های لازم فراهم نشود، امکان اجرای این قوانین و بخشنامه‌ها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: بهتر بود قبل از ورود مردم به بورس، آزمونی جامع برگزارشده و سطح دانش مالی و ریسک‌پذیری هر فرد مشخص شود و بعد به آن‌ها اجازه معامله داد. برگزاری چنین آزمونی نیازمند همت دسته‌جمعی کلیه نهادهای مرتبط ازجمله سازمان بورس و اوراق بهادار به‌عنوان متولی بازار، بورس‌ها و کارگزاری‌ها و... خواهد بود. ولی بازار سرمایه ما زیرساخت‌های لازم برای چنین کاری ندارد و ما هنوز اندر خم نرم‌افزارهای سامانه معاملاتی هستیم و تا وقتی به‌محض افزایش حجم معاملات، سامانه معاملاتی دچار اختلال می‌شود، انتظار یک حرکت هماهنگ برای سنجش دانش سهامداران و دسترسی به سامانه معاملات بر اساس سطح دانش مالی و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران قابل انجام نخواهد بود.

بیرامی در پایان خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، فقط و فقط می توان به تازه‌واردها و سهامداران خرد توصیه کرد از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کنند و از خرید و فروش بر اساس جو روانی بازار و سیگنال های فضای مجازی بپرهیزند.

عناوین برگزیده