به گزارش می متالز، فریدون فعالی روز شنبه در نشست با مدیرعامل شرکت زغالسنگ استان کرمان و فرماندار کوهبنان افزود: با همکاری دستگاههای مرتبط، گردشگری معدن به ایدهای جدید برای توسعه گردشگری در استان کرمان مبدل خواهد شد.
وی بیان کرد: استان کرمان به واسطه معادن آن شناخته میشود که میتوان با فراهم کردن زیرساخت های لازم واد مسایل ایمنی برای معادن متروک نظر گردشگران را به سوی این بخش جلب کرد و گردشگری معدن را توسعه داد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان تاکید کرد: به راحتی و با برنامه ریزی میشود معادن متروکه را به یک منبع درآمد و ایجاد شغل تبدیل کرد.
وی ادامه داد: با توجه به به تعداد بالای معادن فعال در استان کرمان، دیدن مراحل استخراج از یک معدن در حال فعالیت با رعایت تمام مسائل ایمنی نیز میتواند برای گردشگران جذاب و دیدنی باشد و فعالیت در معادن استان کرمان دارای سابقه تاریخی زیادی است که دیدن این پیشینه برای گردشگران نیز جذاب خواهد بود.
فعالی اظهار داشت: افزود: هر استان با توجه به داشتههای خود گردشگران را به سوی خود سوق میدهد و استان کرمان با داشتن ظرفیتهایی همچون معادن و شبهای پرستاره کویر آن میتواند گردشگری معدن و گردشگری نجوم را فعال کند و از این طریق گردشگران را به سوی خود جذب کند.
وی تصریح کرد: امروزه گردشگران به دنبال جاذبههای جدید هستند که خوشبختانه استان کرمان در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارد.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان افزود: در حال حاضر سرمایه گذار برای سرمایهگذاری در بخش معادن شهرستان کوهبنان اعلام آمادگی کرده است که امیدواریم با همکاری فرمانداری کوهبنان و شرکت زغال سنگ استان، هرچه سریعتر مجوزهای لازم برای انجام فعالیت به این سرمایه گذار اعطا شود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری متقابل با شرکت زغال سنگ کرمان گفت: با انعقاد این تفاهم نامه قدم های موثری در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان برداشته خواهد شد.»
وی ادامه داد: راه اندازی گردشگری معدن در شهرستان کوهبنان و مرمت و احیا تیمچه علی خان این شهرستان، اشتغالزایی برای هنرمندان صنایعدستی کرمان، راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در راور، راهاندازی موزه زغالسنگ و غیره از جمله بندهایی است که در گام اول در این تفاهم نامه گنجانده خواهد شد.
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری با اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان گفت: این تفاهمنامه برای انجام مسوولیتهای اجتماعی شرکت زغالسنگ که از مهمترین اولویتهای این شرکت است منعقد میشود.
باقر نیکطبع افزود: شرکت زغالسنگ استان کرمان آماده همکاری با این اداره کل برای کمک به رونق تولید و اشتغال در حوزه های مختلف صنعت گردشگری است، افزود: «در این حوزهها به ویژه حوزه صنایعدستی ظرفیتهای خوبی برای اشتغال پایدار وجود دارد.
وی با اشاره به ظرفیت گردشگری معدن در شهرستان کوهبنان تاکید کرد: استان کرمان دارای معادن زیادی است که معدن زغال سنگ شهرستان کوهبنان یکی از آنها است که می تواند زمینه حضور گردشگران را فراهم کند.»
مدیرعامل شرکت ذغال سنگ کرمان اظهار داشت: فعالیت معادن علاوه بر تاثیر مثبت اقتصادی و ایجاد اشتغال، به بخشی از میراث تاریخی و فرهنگی مناطق مختلف دنیا تبدیل شده است که گردشگران را علاقهمند به بازدید میکند.
وی تاکید کرد: تغییر سلیقه گردشگران و علاقه آنها به جستجو برای مقصدهای جدید میتواند عامل مهمی برای بهرهبرداری از معادن در ارائه خدمات به گردشگران باشد.
فرماندار شهرستان کوهبنان نیز گفت: گردشگری معدن، ظرفیتی است که تاکنون به صورت جدی در کشور دنبال نشده است که با راهاندازی این ظرفیت جدید علاوه بر گردشگران داخلی و خارجی هم استانیهای کرمانی نیز از این جاذبه بهرهمند خواهند شد.
حسین سالاری افزود: در حال حاضر یکی از سرمایهگذاران بومی شهرستان کوهبنان آماده سرمایهگذاری در معادن شهرستان کوهبنان است که امیدواریم با واگذاری طولانی مدت معادن مذکور به سرمایه گذار این طرح توجیه اقتصادی پیدا کند تا سرمایه گذاران دیگری نیز برای حضور در این حوزه ترغیب شوند .
وی بیان کرد: این طرح نیازمند ایجاد زیرساختهای گردشگری به ویژه اقامتگاه است که سرمایهگذار با راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در اطراف این معادن که خوشبختانه ظرفیت آن نیز وجود دارد می تواند نیازهای گردشگران را مرتفع سازد.
سالاری تاکید کرد: وجود معادن زغال سنگ، صنایعدستی متنوع، اقامتگاههای بومگردی و روستاهای هدف گردشگری کوهبنان یک پکیج کامل برای حضور و ماندگاری گردشگران ورودی به این شهرستان است.
شهرستان کوهبنان در فاصله ۱۸۰ کیلومتری شمال مرکز استان قرار دارد که دارای ذغایر معدنی غنی زغال سنگ است.