به گزارش می متالز، کلنگزنی طرح توسعه 1800 هکتاری منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با محوریت صنایع پاییندستی مس با حضور مهدی کرباسیان، رئیس هیأتعامل ایمیدرو، محمدرضا بنیاسدیراد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، علی محمدی، عضو هیأتمدیره شرکت مس، احمد محمدی انارکی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان استان و شرکت مس انجام شد. ایجاد شهرک اختصاصی مس، شهرک اختصاصی نیروگاه خورشیدی و شهرک اختصاصی سرمایهگذاری ایران و چین در این طرح توسعه در نظر گرفته شده است.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو در حاشیه بازدید و کلنگزنی این طرح گفت: اینکه امروز در خدمت شما هستم یک توفیق است و باید بهعنوان یک مسئول دولتی از زحمات شما تشکر و تقدیر کنم. مهندس بنیاسدیراد و مهندس محمدی از زمان مستقر شدن تلاش زیادی برای توسعه مس و استان انجام دادهاند که جای تشکر دارد.
او ادامه داد: در مقطع فعلی و بهخاطر مشکلاتی که برای اقتصاد کشور حادث شده است، همدلی، وحدت و تلاش برای رفتن به سمت تولید و اشتغال وظیفه همه ماست.
کرباسیان افزود: ما در کشوری زندگی میکنیم که از همه لحاظ پتانسیل و ظرفیت زیادی دارد و خداوند عنایت ویژهای به ما داشته است. خداوند به ما گاز، نفت و معادن در سطح وسیع داده است. در استان کرمان هم خداوند عنایت ویژه در حوزه معادن داشته است.
او ادامه داد: در استان کرمان در دولت یازدهم و دوازدهم پروژههای متعدد سنگ آهن، فولاد و مس افتتاح شده است و ما خوشحالیم که در مسیر درست اقتصاد مقاومتی قرار داریم زیرا مسیر درست اقتصاد مقاومتی، استفاده از منابع خدادادی برای ایجاد رفاه برای بشر است.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو با اشاره به طرحهای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در حوزه مس با افتتاح کارخانه اسید سرچشمه در نیمه دوم امسال نگرانیهای مردم این منطقه درباره آلایندگیها از بین خواهد رفت. برای احداث این کارخانه 190 میلیون دلار سرمایهگذاری شده است و در نیمه دوم امسال افتتاح میشود. در شهربابک هم کارخانه اسید خاتونآباد با سرمایهگذاری 150 میلیون دلار افتتاح خواهد شد.
او افزود: پروژههای تفت، درهزار، درآلو و چاه فیروزه از دیگر پروژههای صنعت مس است که تا 500 هزار تن ظرفیت کنسانتره مس را افزایش میدهد.
کرباسیان همچنین گفت: با پشتیبانی شرکت مس طرح توسعه 1800 هکتار در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان امروز انجام شد که 500 هکتار آن به صنایع پاییندستی مس اختصاص داده خواهد شد. این تصمیم مس که بخشی از این توسعه اختصاص صنایع پاییندست داشته باشد، تصمیمی بسیار عقلایی و برای آینده است. چون اشتغال در صنایع بالادست کم است ولی اشتغال و توسعه در پاییندست است که اتفاق میافتد.
او با بیان اینکه ازجمله مسائلی که درباره صنایع گفته میشود این است که صنایع عامل خشکسالی هستند، گفت: من اصلاً این نظر را قبول ندارم. مشکل اصلی ما در بحث آب این است که ما مصرف آب در کشاورزی را بهینه نکردهایم و برای مثال در استانهای کمآب کشت برنج داریم. بااینحال صنعت هم برای تأمین آبش باید به سمت استفاده از پساب و راهکارهایی برای استفاده بهینه از آب داشته باشد که خوشبختانه در کرمان این پتانسیل هست.
رئیس هیأتعامل ایمیدرو با اشاره به مسئولیت اجتماعی سازمانها گفت: مسئولیت اجتماعی یعنی یک واحد تولیدی اطرافش را هم ببیند. این همان بحثی است که در دین اسلام به آن اشاره شده که هر کس باید به فکر همسایهاش هم باشد.
او تأکید کرد: شرکت مس در سطح کشور مسئولیت اجتماعیاش را بهخوبی انجام داده است اما باید شفاف درباره بودجه مسئولیت اجتماعی اطلاعرسانی شود تا همه بدانند چگونه و در چه زمینههایی به مصرف رسیده است.
مهندس محمدرضا بنیاسدیراد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در جریان این بازدید ضمن اشاره به قرار داشتن کرمان روی کمربند مس گفت: با توجه به وجود ذخایر مس در استان کرمان، مس میتواند عامل توسعه استان و کشور باشد.
او افزود: امیدواریم پهنههای اکتشافی که طرحهای تفصیلی آن تهیه شده است تا سال 98 مورد بهرهبرداری قرار بگیرند تا بتوانیم در شرایط کنونی که تهدیدهای جهانی علیه ما وجود دارد، این تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم و توسعه پایدار برای کشور رقم بزنیم.
در حاشیه این بازدید احمد محمدی انارکی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به مشکلات موجود در حوزه کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: امیدواریم در کنار مس بتوانیم رونقی به اوضاع اقتصادی و معیشتی رفسنجان بدهیم. مردم رفسنجان همیشه همراه شرکت مس بودهاند؛ این قابلستایش است و بنابراین مردم این منطقه باید از مس بیشتر برخوردار باشند.
او با برشمردن ظرفیتهای شهرستان رفسنجان ادامه داد: رفسنجان شهری علمی است و ما 11 دانشگاه در این شهر داریم و میتوانیم ارتباط خوبی با صنعت داشته باشیم که با حضور مهندس بنیاسدیراد، مدیرعامل شرکت مس این اتفاق شروع شده است و میتواند ادامه پیدا کند.
محمدی انارکی همچنین گفت: 400 هزار نفر جمعیت رفسنجان است؛ اما شهری به این بزرگی فرهنگسرای درخور ندارد. امیدواریم مس در این زمینه به ما کمک کند. در بحث جوانان با کمک مس کارهای خوبی شده است. زمینهای چمن راهاندازی شده است که به خاطر توزیع مناسب این زمینها و نزدیکی به روستاها اتفاق خیلی خوبی بوده است. امیدواریم سالنهایی نیز برای بانوان راهاندازی شود.
او افزود: یکی دیگر از درخواستهای ما از شرکت مس این است که برخی از شرکتهایی که با این مجموعه در ارتباط هستند، دفتری هم در رفسنجان مستقر کنند تا بخشی از گردش مالی شرکت مس در این شهر اتفاق بیفتد. برای مثال، اگر پرداخت حقوقها از بانکهای رفسنجان انجام شود به اقتصاد این شهر کمک میشود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با اشاره به اقدامات شرکت مس در زمینه احداث کارخانههای اسید گفت: ایجاد کارخانه اسید برای رهایی از آلایندگی یکی دیگر از مطالبات ماست. امیدواریم که این کارخانه نیز بهزودی راهاندازی شود؛ که البته باید بگویم روند راهاندازی این کارخانه خیلی خوب بوده است.
او در پایان تأکید کرد: در بحث توسعه هم انتظار داریم تولید مس روبه افزایش باشد تا اشتغال اتفاق بیفتد.