به گزارش می متالز، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشینآلات راهسازی شروع به کار کرد.
این درحالی بود که هپکو طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، پس از خصوصیسازی غیراصولی و بیتدبیریها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه شد، در میانه دهه 80 غول تولیدکننده ماشین آلات راهسازی منطقه و کشور اسلامی ایران در یک واگذاری غلط به مدیری واگذار شد که نه دلی برای سوختن برای این کارخانه داشت و نه اهلیت برای مدیریت آن و نتیجه بدهی و زیان دادن بالای هپکو شد.
اما باز این روند غلط در اجرای خصوصی سازی برای مدیران تصمیمگیر در سازمان خصوصیسازی درس عبرت نبود و بار دیگر بدون درنظر گرفتن جوانب مختلف با 10 میلیون تومان دوباره شرکت هپکو همچون فرزند سرراهی به سهامدار و خریدار نااهل دیگری واگذار شد تا روند نابودی و روبه زوال شرکت هپکو همچنان تداوم یابد.
این درحالی بود که این اتفاقات با اعتراض شدید کارگرانی روبهرو بود که خواستار کار، تولید و بازگشت هپکو به روزهای اوج بودند همین اعتراضات، همراهی مسوولانی همچون رئیس دستگاه قضا و مسوولان قضایی، جریانات مردمی انقلاب اسلامی از طلاب تا رسانهها و دانشگاهیان سبب شد تا دولت قدری عقب نشینی کرده و پس از خلع ید سهامدار، هپکو به دولت برگشت و مدتی هم در اختیار دولت اداره شد.
شرکت هپکو که پس از دوران واگذاری و خصوصیشدن روندی پر از التهاب، رکود و مشکل را گذراند و پس از چند دست به دست شدن و تغییر مالکیت و در نهایت مدیریت آن از سوی دولت درنهایت "اسحاق جهانگیری" معاون اول ریاست جمهور طی نامهای در 23 تیرماه 99در نامهای به وزرای اقتصاد و دارایی، تعاون، صمت، میراث فرهنگی، نفت و رئیس سازمان برنامه و بودجه از واگذاری هپکو و چند شرکت دولتی دیگر خبر داد.
در این نامه به اشاره به تصویب هیئت وزیران براساس پیشنهاد وزارت دارایی و تعاون و سازمان بودجه، براساس نامه اعلام کرد سهام دولت و متعلق به دولت براساس جدولی پس از کسر سهام ترجیحی از تاریخ ابلاغ بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی به ارزش تقریبی 320 هزار میلیارد ریال واگذار شد.
در این جدول 17 درصد از سهام پالایشگاه که 136 هزار میلیارد ریال و 55 درصد و عمده سهام هپکو به ارزش تقریبی 56 هزار و 180 میلیارد ریال در کنار سهام 7 شرکت بزرگ دیگر به تامین اجتماعی واگذار شد.
از آن تاریخ هم هپکو با مالکیت تامین اجتماعی به عنوان سهامدار عمده شرکت اداره میشود البته این روزها خبرهای خوبی از این شرکت به گوش نمیرسد به طوری که براساس اخبار دریافتی خبرگزاری تسنیم، کارگران هپکو در مراجعه به سازمان تامین اجتماعی در استان مرکزی برای تمدید اعتبار دفترچه بیمه خود با مشکل روبرو شدهاند که خود یادآور ضرب المثل "کوزهگر از کوزه شکست آب میخورد" است.
"ابوالفضل رنجبر" عضو شورای کارگری هپکو میگوید: در حال حاضر سهامدار شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچههای بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان میخواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟
عضو شورای کارگری هپکو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران این شرکت اظهار داشت: از پنجشنبه گذشته با توجه به مراجعه برخی از پرسنل به مراکز درمانی جهت بستری و درمان متوجه شدیم که اعتبار دفترچه بیمههای کارگران هپکو تمدید نشده است.
ابوالفضل رنجبر افزود: بعد از پیگیری متاسفانه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه پرسنل به تامین اجتماعی با عدم تمدید دفترچهها مواجه شدهایم این درحالیست که سهامدار عمده شرکت خود سازمان تامین اجتماعی است.
وی ادامه داد: حال واقعا برای کارگران این مجموعه جای بسی سوال است که با توجه به این که در حال حاضر سهامدار شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچههای بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان میخواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟
حال که سهامدار عمده هپکو که سازمان تامین اجتماعی است هزینه مربوط به بیمه و تمدید دفترچه کارگران هپکو را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده باید منتظر ماند و دید برای سایر تعهدات خود در قبال این شرکت چه خواهد کرد؟