تاریخ: ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۴۵
بازدید: ۱۰۲
کد خبر: ۱۵۷۱۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد:

تشدید ریزش شاخص بورس با صف‌نشینی سهامداران

می متالز - کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صف‌نشینی در بازار سرمایه باعث تشدید فضای هیجان‌زده معاملات بورس و افزایش صف‌های فروش می‌شود، گفت: این جو منفی در ابتدا به سایر سهم‌های آن صنعت و بعد به سایر صنایع سرایت می‌کند و در نهایت کل بازار در مدار ریزشی قرار می‌گیرد.
تشدید ریزش شاخص بورس با صف‌نشینی سهامداران

به گزارش می متالز، “علیرضا کدیور” امروز (چهارشنبه ۸ بهمن ماه) گفت: بازار سرمایه برخی موارد به شدت هیجانی رفتار کرده و صورت احساسی به اخبار مثبت با منفی واکنش نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که بازار سرمایه به صورت هیجانی مثبت می شود بازار به کوچکترین خبر مثبتی واکنش زیادی نشان می دهد اما خبر منفی اثری در بازار نمی گذارد؛ همچنین زمانی که جو بازار نزولی است به اخبار مثبت هیچ واکنشی ندارد و با کوچکترین خبر منفی مرتبط و غیرمرتبط، روند بازار دچار هیجان منفی می شود.

کدیور به موضوع محدودیت دامنه نوسان که اخیرا از سوی برخی از کارشناسان بازار سرمایه مطرح شده است، اشاره و بیان کرد: به محض تشکیل صف خرید برای برخی از سهام، بسیاری از سهامداران بدون اینکه از علت ایجاد صف خرید در سهام مدنظر خبر داشته باشند در صف خرید قرار می گیرند، در زمینه صف فروش نیز این رفتار انجام می شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه صف نشینی در بازار باعث می شود که هیجان ایجاد شده از سوی افراد در بازار تشدید و باعث افزایش صف خرید و فروش در بازار شوند، افزود: این جو منفی در ابتدا به سایر سهم های آن صنعت و بعد به سایر صنایع سرایت می کند، در نهایت کل بازار در مدار ریزشی قرار می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در طی یک سال گذشته و در بیشتر روزهای معاملاتی، اکثر سهم ها در بازار دارای صف خرید یا صف فروش هستند، گفت: در چند وقت گذشته روز متعادلی در بازار وجود نداشته است و فقط شاهد روزهای هیجانی در معاملات بازار بودیم، روز گذشته هم یکی از روزهای منفی هیجانی بازار بود که علت آن هم ناشی از خبر انتتخاب رییس جدید سازمان بورس بود.

کدیور با بیان اینکه واکنش و رفتارهای هیجانی فعالان بازار باعث می شود تا مسیر حرکت بازار به صورت طبیعی نباشد، یا اینکه شاخص بورس با تاخیر به مدار صعودی بازگردد، گفت: زیان این رفتار هیجانی به چشم سرمایه گذاران و فعالان بازار می رود.

پیش بینی روند معاملات بورس در بازار امروز

این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در بازار امروز را مورد پیش بینی قرار داد و افزود: نمی توان تحلیل درستی از معاملات امروز بورس ارائه داد، زیرا جو بازار روز گذشته در نیمه دوم معاملات و به ویژه در اواخر بازار منفی بود؛ بنابراین روند معاملات امروز بازار بستگی به رفتار فعالان حقوقی در بازار و سرمایه گذاران حقیقی دارد.

کدیور با اشاره به اینکه بازار سرمایه ایران به خاطر مکانیزم معاملاتی مانند حجم مبنا و دامنه نوسان و اتفاق هایی که در یک سال گذشته در زمینه افت و خیزهای هیجانی رخ داده است چندان رفتار منطقی ندارد، اظهار داشت: این موضوع باعث شده است تا نتوانیمپیش بینی دقیقی را از این بازار برای روزهای آینده ارائه دهیم.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در وضعیت فعلی، شاخص بورس و کلیت بازار باید مثبت باشد، گفت: اکنون بازار سهام با توجه به وضعیت بازارهای رقیب در کشور، جذاب ترین بازار برای سرمایه گذاری است و از پتانسیل رشد بیشتری نسبت به سایر بازارها برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۵۰ روز به پایان سال جاری باقی مانده است؛ بنابراین به هیچ عنوان در سال جاری نمی توان به رکورد ماه های نخست امسال دست پیدا کرد اما براساس پیش بینی های صورت گرفته روند بازار در طی هفته و ماه های آینده صعودی خواهد بود.

اقبال بازار به سمت سهام شرکت های کوچک

کدیور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا پایان سال جاری اقبال بازار به سمت سهام کدام شرکت ها خواهد بود، افزود: با توجه به ضعف نقدینگی در بازار در کوتاه مدت شاید سهام شرکت های کوچک مورد اقبال بازار باشد مانند اتفاقی که در اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری رخ داد، ابتدا سهام شرکت های کوچک رشد کردند اما بعد از رشدی که این سهام دست پیدا کردند سهام شرکت های بزرگ وارد دوره نوسان و مدار صعودی شدند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون با توجه به توازن نقدینگی و وضعیت کلی عرضه و تقاضا در بازار، به نظر می رسد در کوتاه مدت شانس سهام شرکت های بزرگ نسبت به شرکت های کوچک برای رشد کمتر باشد.

واکنش بازار به انتخاب رئیس جدید سازمان بورس

این کارشناس بازار سرمایه به انتخاب معاون وزیر اقتصاد به عنوان رییس سازمان بورس و تاثیر آن بر معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: روز گذشته از اواسط زمان معاملات بورس و از زمان مطرح شدن احتمال انتخاب معاون وزیر اقتصاد به عنوان ریاست سازمان بورس، بازار واکنش هیجانی و احساسی به این خبر نشان داد که در نهایت خبر رسمی وی به عنوان رییس سازمان بورس منتشر شد.

وی با بیان اینکه واکنش و رفتار منفی بازار سرمایه و سهامداران به این انتخاب اشتباه است، گفت: با وجود اینکه رییس جدید سازمان بورس به صورت مستقیم در بازار سرمایه حضور نداشته است اما تحصیلات وی اقتصاد است و می تواند کمکی برای معاملات این بازار باشد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، به واسطه ضعف درونی موجود در بازار هر اتفاق یا خبری، حتی خبر نامرتبط می تواند تاثیر منفی بر بازار داشته باشد.

سکانداری سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه روز گذشته شورای عالی بورس به “محمدعلی دهقان دهنوی”، معاون وزیر اقتصاد واگذار شد.

پیش از این “حسن قالیباف اصل” در فروردین ماه سال جاری براساس رای شورای عالی بورس به عنوان رییس سازمان بورس انتخاب شد اما هفته گذشته و در آخرین روز دی ماه نامه استعفای خود را تقدیم وزیر اقتصاد کرد.

عناوین برگزیده