به گزارش می متالز، در این آیین که امروز (سهشنبه) با حضور مهندس محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، معاونان وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی و برخی از روسای دانشگاهها به صورت حضوری و وبیناری در ساختمان مرکز جهادی پیشرفت شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، دکتر منصور غلامی با بیان اینکه وظیفه اصلی ما در وزارت علوم، بسترسازی برای رشد و بالندگی صاحبان فناوری است، اظهار داشت: وزارت علوم وظیفه خاصی نیز برای هدایت ظرفیت علمی به سمت توسعه فناوری دارد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه به علم و دانش و نخبگان حوزه فناوری افزود: حوزه آموزش عالی کشور یک سرمایه علمی است و سبب شده تا در حال حاضر جمعیت بزرگی از کشور دانشآموخته دانشگاههای داخل کشور باشند.
دکتر غلامی با بیان اینکه ما نباید در آینده مصرف کننده فناوری دیگران باشیم و باید تولیدکننده تکنولوژی باقی بمانیم و آن را گسترش دهیم، تصریح کرد: یک وظیفه آموزشی برعهده وزارت علوم بود که به خوبی انجام دادیم و سبب شد وضعیت علمی ما در دنیا و در مقایسه با دانشگاههای کشورهای پیشرفته و توسعهیافته و توانمند از جایگاه خوبی برخوردار باشد، به گونهای که جزو ۲۰ کشور برتر دنیا در حوزه علم و فناوری هستیم و در حال حاضر در رتبههای ۱۶ و ۱۷ علمی قرار داریم.
وزیر علوم افزود: وجود این دانشگاهها ظرفیت بزرگی در کشور است که در جریان ۲۰ سال اخیر به روندی بالنده و در حال رشد تبدیل شده است. در یک سال اخیر شاهد حضور و فعالیت شرکتهای دانشبنیان هستیم که سبب شده در این یک سالی که کرونا بر دانشگاهها سایه انداخته است، هر روز گزارشهایی از توانمندیهای علمی برای خدمت به مردم اعلام شود و بسیاری از یافتههای علمی هم حتی فرصت خبری شدن نیافتند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵ پارک علم و فناوری در کشور داریم که ۳۷ پارک را وزارت علوم مستقیماً مدیریت میکند، گفت: همچنین ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاهها تأسیس شده و ۶ هزار شرکت دانشبنیان در پارکهای علم و فناوری راهاندازی شده است.
دکتر غلامی با بیان اینکه دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت جزو موارد خاص در دنیاست که یک دانشکده تخصصی در حوزه راهآهن داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مراکز صنعتی از یافتههای علمی دانشگاهها استقبال میکنند و در نتیجه شاهد ریشه و عمق گرفتن هر روزه یافتههای علمی هستیم. آینده درخشانی پیش روی این هماهنگیها و همکاریهاست و شاهد به نتیجه رسیدن فرصتهای علمی هستیم.
وزیر علوم با بیان اینکه وزارتخانهها به سمت بهرهبرداری از ظرفیت بزرگ و توانمند ایجاد شده در دانشگاهها بیایند، گفت: به دلیل بالا بودن تعداد مراکز علمی و همچنین کاهش جمعیت دانشجویی، ظرفیت خالی توسعه علمی و فناوری را داریم.
در ادامه، مهندس محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تلاش زیادی کردیم تا نگاه لجستیکی به توسعه را به رویکرد دانشبنیانی تبدیل کنیم، اظهار داشت: این دیدگاه را در فکر سازمانی و فردی کارکنان و مدیران راهآهن جریان دادهایم.
وی افزود: هدف ما از نگاه لجستیکی به توسعه و رویکرد دانشبنیان برای ایجاد دغدغه در فکر و رفتار سازمانی و فردی است تا بتوانیم مطالبهگری برای توسعه و رسیدن به سرآمدی از طریق حرکت برای تحقیقات نتیجهگرا را پایهگذاری کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مرکز جهادی پیشرفت راهآهن که امسال افتتاح شد، مرکزی مهم در راستای رشد و توسعه فناوری و ارتباط آن با اجرا محسوب میشود و کانون تلاقی نخبگی و خبرگی است و این موجب میشود جریان پیشرفت و توسعه و تعالی راهآهن به خوبی هدایت شود.
وی ادامه داد: از طریق جریانسازی پژوهش و تحقیقات نتیجه گرا، توسعه دانش بنیان را پایهگذاری کردهایم که نمونه آن در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن مشهود است.
در پایان این آیین و با حضور وزیران علوم، تحقیقات و راه و شهرسازی، تفاهمنامه همکاری آموزشی، تحقیقاتی و فناوری توسط دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و دکتر سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به امضاء رسید.
گفتنی است؛ سهشنبههای ریلی هر هفته در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن با همکاری مجامع دانشگاهی و خبرگان صنعت ریلی و با حضور مدیرعامل راه آهن برگزار میشود.