تاریخ: ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۲۴
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۱۵۸۱۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پروانه اکتشاف معادن طلا، مس و آهن در سلفچگان قم صادر می شود

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم از صدور پروانه اکتشاف معادن جدید طلا، مس و آهن در منطقه زواریون و سلفچگان قم به مساحت 340 کیلومتر مربع در هفته آینده خبر داد.
پروانه اکتشاف معادن طلا، مس و آهن در سلفچگان قم صادر می شود

به گزارش می متالز، محمود سیجانی  در حاشیه نشست شورای معادن استان در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به طرح بهره برداری از دریاچه نمک قم اظهار کرد: راه دسترسی فعلی این دریاچه از کاشان است و از این رو و بر اساس دستور استاندار، ترمیم یکی از مسیرهای متروک به عنوان نقطه آغاز دسترسی به دریاچه از قم دنبال می شود.

وی افزود: البته مطالعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جهت احداث جاده دائمی از قم به سوی دریاچه نمک ادامه دارد، اما طبق دستور استاندار قرار شد تا نهایی شدن آن مسیر، مسیر متروک فرج آباد از اتوبان قم گرمسار به سمت دریاچه نمک پس از بررسی های مربوط به مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی، با ورود اداره کل راه و شهرسازی استان مورد مرمت و بازسازی قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همچنین از جذب سرمایه گذار برای طرح بهره برداری دریاچه نمک خبر داد و گفت: مطالعاتی درباره املاح و مواد معدنی موجود در این دریاچه انجام شده است، اما همچنان دستگاه های تأمین کننده زیرساخت ها باید در آن منطقه فعال شوند تا پس از آن بتوان قراردادهای لازم را با سرمایه گذار به مرحله اجرا و عملیاتی شدن رساند.

سیجانی درباره معادن فلزی استان نیز بیان داشت: سال هاست که بر اساس مطالعات ژئوفیزیک هوایی، نقاط امیدبخشی از معادن مس، طلا و آهن در استان شناسایی شده که تاکنون با مشکل صدور پروانه اکتشاف مواجه بوده اند.

وی اضافه کرد: در نشست امروز شورای معادن استان مقرر شد تا پروانه اکتشاف این معادن در هفته آینده صادر شود و پس از آن، سازمان زمین شناسی به عنوان یک سازمان دولتی، مطالعات لازم را در سریع ترین زمان ممکن به انجام برساند تا واگذاری این معادن به بخش خصوصی در دستور کار قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان این که مطالعات تکمیلی این معادن در طی 6 ماه به انجام خواهد رسید خاطر نشان کرد: بر اساس این مطالعات تکمیلی، بخش های دارای ذخیره معدنی مناسبت شناسایی می شوند تا نسبت به استحصال و فرآوری از منابع معادن شناسایی شده، اقدامات عملی محقق شود.

سیجانی این معادن با ذخایر طلا، مس و آهن را در منطقه ای به مساحت 340 کیلومتر مربع و در محدوده زواریون و سلفچگان قم معرفی کرد و بیان داشت: البته مدیران استان علاوه بر بهره برداری از معادن جدید، فعالسازی معادن راکد و غیرفعال را نیز مورد توجه دارند.

وی در این باره ادامه داد: بر اساس این هدفگذاری، قرار بود 20 معدن راکد استان در سال جاری به احیا برسد که تاکنون احیای 10 معدن استان محقق شده است.

سیجانی افزود: البته احیای 10 معدن راکد دیگر منوط به برگزاری مزایده خواهد بود، به این توضیح که در این مزایده ها و واگذاری ها، اولویت با افراد و معدنکارانی است که صنایع فرآوری را در اختیار داشته باشند.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد