تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۰
بازدید: ۱۵۵
کد خبر: ۱۵۸۲۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت شهبازی:

انتشار اوراق واحدهای صنعتی و معدنی نسبت به سال ۹۸ رشد ۳.۵ برابری داشته است

می متالز - مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تامین منابع مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت از انتشار حدود هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق توسط واحدهای صنعتی و معدنی در ۱۰ ماهه امسال خبر داد که نزدیک به ۳.۵ برابر آمار کل سال ۹۸ است.
انتشار اوراق واحدهای صنعتی و معدنی نسبت به سال ۹۸ رشد ۳.۵ برابری داشته است

به گزارش می متالز، «نعمت‌الله شهبازی» امروز (دوشنبه) افزود: با توجه به نیاز مالی بخش صنعت و معدن برای تامین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت، بازسازی و نوسازی و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، امسال باید دست‌کم ۶۷۰ هزار میلیارد تومان برای تحقق برنامه‌های «جهش تولید» پرداخت می‌شد.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صنعت گفت: مطابق آمارهای بانک مرکزی، در ۹ ماهه امسال ۳۶۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده است که ۷۴.۷ درصد آن برای سرمایه در گردش و ۲۵.۳ درصد آن برای تأمین سرمایه ثابت پرداخت شده است.

شهبازی یادآور شد: باتوجه‌به پرداخت نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی در مدت یاد شده مطابق با آمارهای بانک مرکزی، سهم بخش صنعت و معدن از این تسهیلات ۳۰.۱ درصد بوده است.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صنعت گفت: این در حالی است که باتوجه‌به افزایش چشمگیر نیاز بخش صنعت و معدن به نقدینگی در سال جاری، تسهیلات پرداختی به‌هیچ‌عنوان پاسخ‌گوی نیازها نیست.

شهبازی خاطرنشان کرد: درحالی‌که روزانه بیش از دو هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می‌شود، اما درعین‌حال با کمبود نقدینگی در بخش تولید و سرمایه‌گذاری مواجه هستیم.

وی ادامه داد: برای تأمین نقدینگی موردنیاز باید از دو راهکار همکاری بیشتر شبکه بانکی و اختصاص درصد بیشتری از تسهیلات به بخش تولید و تسهیل و ترویج استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه اقدام کرد.

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صنعت گفت: امروز بخش تولید کشور به شدت وابسته به بازار پول است و ضرورت دارد برنامه‌هایی برای کاهش این وابستگی و استفاده از روش‌های دیگر تأمین مالی همانند تجربه‌های موفق کشورهای پیشرفته استفاده شود.

شهبازی افزود: به‌عنوان‌مثال، پارسال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق برای تأمین مالی در سطح کشور منتشر شده که فقط دو هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان (نزدیک به ۲.۵ درصد) صرف تأمین مالی واحدهای صنعتی و معدنی شده و باتوجه‌به سهم بخش صنعت و معدن در تولید ناخالص ملی، بسیار ناچیز است.

به گفته او، در ۱۰ ماهه امسال حدود هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق توسط واحدهای صنعتی و معدنی منتشر شده که نزدیک به ۳.۵ برابر آمار کل سال ۹۸ است.

پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مالی وزارت صمت ادامه داد: یکی دیگر از منابع تأمین مالی از اسفندماه ۹۷ و امسال، بند الف تبصره ۱۸ قانون برنامه‌وبودجه است که از این محل، در مجموع بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان از طریق سپرده‌گذاری صندوق توسعه ملی و تلفیق با منابع داخلی بانک‌های عامل طرف قرارداد با وزارت صنعت، ایجاد شده است.

شهبازی اضافه‌کرد: تاکنون نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ واحد (پروژه) حدود هشت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع مذکور را در قالب تسهیلات از بانک‌های صنعت و معدن، آینده، ملی، سپه، تجارت، پست‌بانک، توسعه تعاون و کارآفرین دریافت کرده‌اند.

وی براساس این گزارش، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون ۳۷۵ واحد صنعتی و معدنی آمادگی خود را برای تأمین مالی از راه حضور در بازار سرمایه یا انتشار اوراق اعلام کردند.

عناوین برگزیده