تاریخ: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۴
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۱۵۸۸۲۴
سرویس خبر : انرژی

ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر ایران به ۸۵۹ مگاوات رسید

می متالز - آمارها از رسیدن ظرفیت نیروگاه‌های برق تجدید پذیر ایران به رقم ۸۵۹.۱۷ مگاوات حکایت دارد که 50 درصد آن سهم نیروگاه‌های خورشیدی است.
ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر ایران به ۸۵۹ مگاوات رسید

به گزارش می متالز، نیروگاه‌های تجدید پذیر ایران در دی‌ماه 1399 توانستند پنج میلیارد و ۷۳۸ میلیون کیلووات ساعت برق تولید کنند که از این میان نیروگاه‌های خورشیدی با تولید ۴۲۶.۱۷ مگاوات، سهم ۵۰ درصدی در بین سایر نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل بادی، زیست‌توده، برق‌آبی کوچک و بازیافت تلفات حرارتی را به خود اختصاص دادند.

نیروگاه‌های بادی با تولید ۳۰۳.۱۸ مگاوات سهم ۳۵ درصدی در تولید برق در دی‌ماه داشتند.

همچنین نیروگاه‌های برق‌آبی با تولید ۱۰۵.۶۵ مگاوات برق سهمی ۱۲ درصدی در بین سایر انواع نیروگاه‌های تجدید پذیر دارند.

نیروگاه‌های بازیافت تلفات حرارتی نیز با تولید ۱۳.۶ مگاوات برق و نیروگاه‌های زیست‌توده هم با تولید۱۰.۵۶ مگاوات برق به ترتیب سهمی دو و یک درصدی را به خود اختصاص دادند.

مدیرکل دفتر برنامه راهبردی و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران آذرماه امسال با بیان اینکه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی به‌ترتیب با ۴۱۳.۶ مگاوات و ۳۰۳.۱۸ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق تجدید پذیر داشته‌اند، گفت: در حال حاضر توسعه مولدهای تجدید پذیر مختص مشترکان با استقبال خوبی همراه بوده است، به‌طوری‌که تا پایان آذرماه ۴ هزار و ۶۵۱ مولد خورشیدی و بادی با مجموع ظرفیت ۵۴ هزار و ۹۳۰ کیلووات توسط مشترکان برق با همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق استانی به بهره‌برداری رسیده‌اند.

همچنین مدیرکل دفتر پتانسیل‌سنجی و ارزیابی منابع ساتبا گفت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون با انجام مطالعات پتانسیل‌سنجی، موفق به شناسایی ۱۲۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه تجدید پذیر و پاک در کشور شده‌ایم.

میترا غلامی افزود: از پاییز سال ۱۳۹۷ دفتر پتانسیل‌ سنجی و ارزیابی منابع ساتبا تهیه مجموعه کتابچه‌های "شناسایی سایت‌های پرپتانسیل و ارزیابی منابع انرژی‌های تجدید پذیر کشور" را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: تاکنون شناسایی مناطق مستعد در حوزه‌های انرژی تجدید پذیر شامل خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی، زیست‌توده و برق‌آبی به تفکیک برای ۳۱ استان کشور و همچنین جزایر صورت پذیرفته است که نتایج این مطالعات ماهیانه در وب سایت ساتبا در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

عناوین برگزیده