به گزارش می متالز، سید حشمتالله موسوی اظهار داشت: شرکت مهندسی نیپک از سال 1372 به همت مسوولین شرکت ملی مس به عنوان یک شرکت دانشبنیان در حوزه فعالیتهای مس تاسیس شد و از شرکتهای زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه و صندوق بازنشستگی شرکت مس محسوب میشود. زمینه فعالیت ما در واقع در ابتدا به صورت ارائه مشاوره برای پروژههای مس بود و در ادامه و از حدود 10 سال پیش ورود شرکت مهندسی نیپک به حوزه پروژههای EPC مس نیز آغاز شد و پروژههای بزرگی همچون واحد تغلیظ چهلکوره زاهدان ازجمله طرحهای بزرگ شرکت نیپک بوده که از صفر تا 100 آن را به طور کامل انجام داده و به مرحله اجرا درآورده است. گفتنی است که بهرهبرادری از این واحد حدود چهار سال پیش در سال 1395 آغاز شد و خط تولید کنسانتره مس نیز شروع به کار کرد.
وی افزود: پروژه تعویض کانورتورهای هودهای مجتمع مس سرچشمه از دیگر طرحهای بزرگ شرکت مهندسی نبپک بود که به صورت EPC تمام مراحل آن را به کمک پرسنل متخصص و مجرب انجام دادیم. این پروژه از لحاظ زیستمحیطی بسیار با اهمیت بوده و از اجرا و عملیسازی آن از توجه ویژهای برخوردار است. تحویل آن نیز حدود دو سال گذشته انجام شد و همزمان نیز آغاز به کار کرد و فعالیت این واحد همچنان ادامه دارد. در رابطه با سایر پروژهها میتوان گفت در قالب مشاور و در زمینه پروژههای لیچینگ حضور فعال داریم و در این رابطه نیز تا کنون اقدامات مهمی انجام شده است. ما برای اولین بار توانستیم پروژه بیولیچینگ را تعریف کنیم که این طرح با همکاری دو شرکت نیپک و مینتک آفریقای جنوبی به صورت کنسرسیومی این دو شرکت برای اولین در دنیا در حوزه مس انجام گرفته است.
عضو هیات مدیره شرکت مهندسی نیپک تصریح کرد: کشور آفریقای جنوبی در حوزه مس به خصوص در زمینه لیچینگ و بیولیچینگ جزو بهترینها هستند و همیشه در این خصوص حرف برای گفتن دارند. بنابراین در پایلوت پروژه بیولیچینگ با همکاری این شرکت مطرح توانستیم عملکرد خوبی را به عرصه نمایش بگذاریم. این پروژه به لحاظ ساختار لیچینگ و بیولیچینگ از اهمیت ویژهای برخوردار بود. سایر پروژهها ازجمله مشاوره تغلیظ و ذوب و دیگر فرآوردهای شرکت مس نیز به عنوان مشاور و یا مدیریت طرح حضور داشتیم و به ایفای نقش پرداختیم. از سال گذشته رتبه EPC شرکت مهندسی نیپک نیز اخذ شد و فعالیتهای نیپک در زمینه عمدتا مشاور پروژهها ادامه دارد. به طور کلی شرکتی دانشبنیان با سابقه طولانی و درخشان تلقی میشود. به طور کلی، این شرکت با بومیسازی حساسترین حوزههای دانش مربوط به فرآوری مواد معدنی از جمله طراحی کارخانجات لیچینگ و تغلیظ در کنار ساخت کارخانجات اسید از گازهای خروجی واحدهای ذوب، توانسته است خود را در رده یکی از مهمترین شرکتهای مهندسی فعال در حوزه صنایع معدنی قرار دهد.
وی عنوان کرد: شرکت نیپک بالغ بر 250 نفر پرسنل دارد که بیش از 150 نفر نیروی کارشناس در بخش مهندسی مشغول به کار هستند که در حوزه صنعت به ویژه صنعت مس با استفاده از دانش و تخصص خود خدمترسانی میکنند. ورود شرکت نیپک به عنوان پیمانکار و EPC کار در حوزه مس بسیار جدیتر از قبل دنبال میشود. در حال حاضر، برنامه و هدف شرکت نیپک به عنوان یک شرکت با ساختاری مهندسی در حوزه مشاوره فعالیتهای بسیار درخشانی را دارد و اخیرا نیز به پروژههای فولادی نیز ورود یافته و گفتنی است که یک پروژه نیز از شرکت فولاد اصفهان نیز گرفتیم که قرار است به صورت EPC آن را به طور کامل مدیریت و اجرا کنیم و در نهایت در اختیار شرکت نام برده قرار دهیم. با توجه به سابقهای که ما در در حوزه صنعت مس داشتیم و شناختی که سایر حوزهها نسبت به نیپک به دست آورده بودند ورود به طرحهای فولادی نیز از سال گذشته کلید خورده است.
موسوی اظهار کرد: شرکت نیپک در سال 1372 با تعداد نیروی حدود 50 نفر نیروی کارشناس آغاز به کار کرد و در مقاطع مختلف به 400 نفر نیز افزایش یافت و در حال حاضر با 250 نفر نیروی متخصص و کارشناس مشغول به اجرای پروژههای مختلف هستیم. گفتنی است که نیپک از لحاظ مهندسی مهمترین شرکت زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری مس سرچشمه و صندوق بازنشستگی شرکت مس است، چراکه شرکت نیپک تیم مهندسی بسیار قوی دارد و در حال حاضر نیز به عنوان یک مجموعه دانشبنیان مهندسی معتمد و مورد تایید شرکت ملی مس و همچنین سایر حوزهها همچون فولاد مشغول به فعالیت است که با طراحی و ارائه پروژههای قوی به این ادعا مهر تایید را میزند. شرکت نیپک در طول سالهای فعالیت خود توانسته است با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و بهرهمندی از فناوریهای روز و مدیریت اصولی، در پر چالشترین حوزههای اجرای پروژههای صنعتی، از مطالعات امکانسنجی طرحها تا ساخت کامل کارخانجات فرآوری مواد معدنی و صنعتی تواناییهای خود را به سمع و نظر صنعت کشور برساند.