تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۸
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۱۶۰۰۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل کارگزاری بانک شهر:

شجاعت شرط حذف دامنه نوسان از بورس

می متالز - مدیرعامل کارگزاری بانک شهر گفت: بازگشت EPS به تابلو موجب برطرف شدن مشکل خاصی نمی‌شود، اما هشداری است برای سرمایه گذار که در خرید دقت کنند.
شجاعت شرط حذف دامنه نوسان از بورس

EPS مشکلی از بازار رفع نمی کند/ شجاعت شرط حذف دامنه نوسان از بورس

به گزارش می متالز، کارگزاری بانک شهر به تازگی در عرصه مدیریتی دچار تغییر تحول شد و سکان هدایت این کارگزاری را "محمد گودرزی" بر عهده گرفت.

گودرزی مدیرعاملی کارگزاری آریا نوین، مدیر معاملات کارگزاری صنعت و معدن و مدیر آموزش و بازاریابی کارگزاری تامین سرمایه نوین را در سوابق خود دارد.

بر همین اساس برای آشنایی مخاطبان از نظرات مدیریت جدید بانک شهر درباره بازار سرمایه و همچنین برنامه های مدنظر مدیریت جدید برای این کارگزاری، گفت‌وگویی با "محمد گودرزی" انجام داده ایم  که در زیر می خوانید.

 

 تسعیر نرخ ارز در تجدید ارزیابی بانک‌ها چه میزان اثرگذار است؟

گودرزی: هر اتفاقی که در قیمت سهام تغییر ایجاد کند باید ماهیت آن دیده شود، حتی نرخ ارز اگر تاثیر مثبتی بر روی سهام بانک و ارزش دارایی‌ها داشته باشد اتفاقی تکرار ناشونده است لذا عملیات بانکداری بانک باید مورد توجه قرار بگیرد، در مقطعی نرخ تسعیر ارز و تجدید ارزیابی‌ها موجب شد توجه بازار به یکسری از شرکت‌ها که زیان انباشته زیادی داشتند بیشتر شود و موجب رشد زیاد سهامشان شد.

اما باید توجه داشت عملکرد شرکت و تکرار شوندگی سود، بسیار مهم است و اینکه یکبار نرخ ارز آزاد شود زیاد در عملیات بانک مهم نیست بلکه عملیات بانکداری باید رونق داشته باشد این دیدگاه موجب می‌شود سهامداران در رشد‌های هیجانی بی گدار به آب نزنند و یا در ریزش سرمایه خود را از دست ندهند.

 

 کاهش سود نرخ بانکی چه میزان می‌تواند به سوق دادن نقدینگی به بازار سرمایه کمک کند؟

گودرزی: قطعا کاهش نرخ سود بانکی موجب می‌شود سرمایه به سمت بورس بیاید، با بالا بودن نرخ سود بانکی "فری ریسک" افزایش می‌یابد که می‌تواند موجب بروز اتفاقات بدی باشد، نخست اینکه هزینه پول بالا می‌رود و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی نیز که می‌توانست از تسهیلات بانکی تامین شود هزینه بر شود و اگر بخواهد پول در بانک‌ها دپو شود نیزموجب می‌شود بازار‌های دیگر جذاب نشود.

طبق قوانین بانک‌ها نباید بنگاهداری کنند بلکه پول باید به سمت تولید حرکت کند، با رونق تولید هم بانک‌ها سود می‌برد و هم بازار سرمایه منتفع شده و هم رشد می‌کند بدون اینکه همانند سایر بازار‌ها به تورم دامن بزند.

ممکن است در کوتاه مدت بانک‌ها از کاهش نرخ سود بانکی استقبال نکنند، اما در میان مدت و بلندمدت نفع آن به همه خواهد رسید و گردش پول موجب می‌شود بانک نیز منتفع و تورم نیز کنترل شود.

 

زمانی برخی اقتصاددان‌ها معتقد بودند رشد بازار موجب رشد تورم می‌شود شما با این نظر موافقید؟

گودرزی: در اصل وجود تورم موجب افزایش رشد بازار سرمایه شد، در حالی که در بخش تولید شرکت‌ها اتفاق خاصی نیفتاد، اما رشد بازار سرمایه به دلیل افزایش روز دارایی شرکت‌ها وتورمی که در تولیدات آن‌ها بود اتفاق افتاد و افت فعلی بازار سرمایه نیز ناشی از اصلاح انتظار تورمی در بخش نرخ ارز است که صورت گرفته است.

بازار سرمایه معمولا آینده را معامله می‌کند زمانی که انتطار می‌رفت دلار افزایش قیمت داشته باشد بازار رشد خوبی داشت، اما در حال حاضر نیز که بازار اُفت کرد نرخ دلار را ۲۰ هزار تومان دیده است، اما از این پس اگر ریزش دلار بخواهد موجب ریزش شاخص شود، هیجانی خواهد بود.

در حال حاضر نیر با دلار ۲۰ هزار تومان سهم‌های بنیادی خوبی می‌توان یافت که جلوی ریزش بیشتر بازار را خواهد گرفت، هر چند رشد بازار در آینده شارپی نخواهد بود، اما این رشد وجود خواهد داشت.

هر بازاری یک دوران رشد و دوران رکود دارد امیدوارم در مقطع فعلی بازار از رفتار‌های هیجانی پرهیز کند، در آینده نه باید رشد بالا ونه ریزش زیاد از بازار انتظار داشت بلکه بازار یک رشد متعادل خواهد داشت که بازدهی آن از سایر بازار‌ها بهتر خواهد بود.

 

 آیا در بازه زمانی فعلی حذف دامنه نوسان و حجم مبنا اقدام درستی است؟

گودرزی: برخی از تصمیمات بزرگ است و هر مدیری جرات تصمیم گیری درباره آن را ندارد اینکه دامنه نوسان باقی بماند یا نه، باید تصمیم گیرنده آن جرات زیادی داشته باشد برای گرفتن آن، اما به نظر من در حال حاضر با توجه به نوسان و هیجان فعلی بازار و اینکه هنوز بازار به طور کامل حرفه‌ای نشده، بودن اینگونه ابزار‌های نظارتی برای بازار مهم است.

در برخی سهم‌ها که پس از مجامع یا افشا بدون دامنه نوسان بازگشایی می‌شوند بعضا رفتار‌های هیجانی مشهود است و اگر دامنه نوسان نباشد ممکن است این هیجان به سایر سهم‌ها نیز تسری پیدا کند و کنترل آن دشوار خواهد بود، اما باید به این سمت حرکت کرد، اما باید قبل از آن یک بلوغی برای بازار ایجاد کنیم و به بازارگردان، شرکت‌های سرمایه‌گذاری عمق بدهیم و پس از آن به سمت حرفه‌ای شدن حرکت و محدودیت‌ها را کاهش دهیم، اما در شرایط فعلی اینکار به صلاح نیست و فردی هم جرات اجرای آن را در چنین شرایطی ندارد.

 

برخی معتقد به اجرای دامنه نوسان نامتقاران هستند در این باره چه نظری دارید؟

گودرزی: دامنه نوسان همانند یک داروی مسکن عمل خواهد کرد همانند زمان شهادت سردار سلیمانی، اما اگر بازرگردان حرفه‌ای وجود داشت در همان مقطع نیز نیاز به این اقدام نبود، اما اگر در همان مقطع دامنه کاهش نمی‌یافت شاید هیجانات موجب زیان به بازار می‌شد، به عنوان مسکن مقطعی ابزار مناسبی است، اما کماکان تا زمانی که رفتار هیجانی وجود دارد و بازار به بلوغ نرسیده همین نظارت‌های مقطعی شاید چاره درمان باشد.

 

 پس از دو سال شرکت‌ها مجددا ملزم به ارائه EPS شدند این موضوع چه تاثیری بر بازار خواهد داشت؟

گودرزی: توصیه بنده به افرادی که می‌خواهند وارد بازار شوند این است که حتما بازار را بشناسند، اما کمترین خاصیت EPS این است که افرادی عامی در شرکت‌هایی که زیان ده هستند سرمایه گذاری نمی‌کنند و علاوه بر آن می‌تواند یک ابزار مقایسه‌ای برای افراد حرفه‌ای باشد، بازگشت EPS به تابلو موجب برطرف شدن مشکل خاصی نمی‌شود، اما هشداری است برای سرمایه گذار که در خرید دقت کنند.

برای مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

بی اعتمادی بوجود آمده در بازار چگونه برطرف می‌شود و چگونه می‌توان مجددا اعتماد سهامداران را جلب کرد؟

گودرزی: اگر بازار چند روز مثبت باشد اعتماد از دست رفته به بازار بر خواهد گشت، اما مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به بازگشت اعتماد کند عدم نوسان در تصمیم گیری‌ها است، متولیان سرمایه گذاران را به داشتن دید میان مدت و بلند مدت تشویق می‌کنند، اما به عنوان مثال در حالی که حد تضمین اعتبارات کارگزاری را از ۷۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش می‌دهند، سرمایه گذار وادار به عکس العمل هیجانی می‌شود تا دید خود نسبت به سرمایه گذاری را تغییر دهد، اما بلافاصله با کوچکترین مشکل مجدد حد تضمین افزایش می‌یابد، با این رویکرد سهامدار چه میزان می‌تواند اعتماد کند که تغییرات متوالی قوانین ادامه پیدا نکند، سیاسی شدن بازار نیزعامل مخربی است و دید حاکم سرمایه گذاران را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به اتخاذ تصمیمات هیجانی می‌شود.

 

کارگزاری بانک شهر برای آینده چه برنامه‌هایی در دست اقدام دارد؟

گودرزی: با توجه به جامعه آماری بالای شهرداری و بانک شهر به دنبال آن هستیم تا از این ظرفیت استفاده و در موضوع صندوق‌ها و هم سبدگردانی و هم عرضه و پذیرش شرکت‌ها که پتانسیل آن‌ها در شهرداری و بانک شهر وجود دارد خدمات را توسعه دهیم.

همچنین توسعه شعب، توسعه دسترسی مردم به خدمات کارگزاری از طریق شعب بانک که سامانه پیکاپ برای آن طراحی شده در دستور کار قرار دارد.

عناوین برگزیده