به گزارش می متالز، برونسپاری تولید برخی از مدلهای خودرویی در صنعت خودرو رایج است؛ اما این بار جیلی تصمیم جسورانهای را در این شیوه اتخاذ کرده و میخواهد یک قرارداد ساخت خودروی برقی با کمپانی تایوانی فاکسکان Foxconn به اجرا بگذارد که در آن قرار است ساخت خودروی برقی فارادی فیوچر [یک استارتآپ در لسآنجلس] در خطوط تولید جیلی به اجرا درآید.
جیلی خود بزرگترین خودروساز خصوصی در چین به حساب میآید و هم برای تولید محصولات برقی برنامه دارد؛ اما شاید دهانپرکنترین کاری که در بخش خودروهای برقی انجام داده، قرار داد با غول فناوری بایدو بوده است. بایدو به گوگل چینیها معروف است و سال آینده خودروی مشترک جیلی و بایدو، قرار است رونمایی و به بازار عرضه شود. جیلی همچنین با هلدینگ تنسنت Tencent Holding Ltd قرار داد تولید خودروهای اسمارت و خودران منعقد کرده است. این برند معروف چینی، چند مدل خودروی برقی هم در بازار چین عرضه کرده که روی جدیدترین پلتفرم این شرکت است که از ماه سپتامبر ۲۰۲۰ معرفی کرده بود و برای ساخت آن ۱۸ میلیارد یوآن (معادل ۸/ ۲ میلیارد دلار) سرمایهگذاری کرده است. میزان فروش جیلی در دو سال گذشته روند کاهشی داشته و به همین دلیل لی شوفو Li Shufu رئیس هیاتمدیره این شرکت به این نتیجه رسیده است که باید سریعتر از سایر خودروسازان چینی، در این مسیر حرکت کند و از این رو شراکت با غولهای فناوری را در دستور کار قرار داده است. لی که در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ کمی پا پس کشیده بود و میخواست کار را به جوانترها بسپارد، با مشاهده روند نزولی فروش جیلی، دوباره دست به کار شده است. با این حال این اقدامهای جسورانه و شتابزده بدون انتقاد هم نبوده و عدهای به وی نقد وارد کردهاند که شیفت بزرگ به سمت قراردادهای ساخت
[پیمان کاری برای دیگران] جایگاه این خودروساز و اعتبار این برند را سست خواهد کرد و در شراکت با غولهای فناوری، شأن این خودروساز را در حد یک پیمانکار پایین میآورد. عدهای همه نوک انتقاد خود را به سمت تولید مدلهای فارادی فیوچر بردهاند و میگویند این استارتآپ سابقه وعدههای بلندبالا و پیشرفت ناچیز داشته و به اعتبار جیلی لطمه میزند. قرار داد با فارادی در بازار بورس و اوراق بهادار با استقبال مواجه نشده و با انتشار خبر تولید مدلهای فارادی در خطوط تولید جیلی، سهام جیلی حدود ۱۶درصد به فاصله چهار روز بعد از انتشار خبر افت کرده است. اما برای شرکتی مثل جیلی، قبول چنین سفارشهایی به معنی استفاده شدن از ظرفیتهایی است که در طی چند سال اخیر خالی ماندهاند. خطوط تولید جیلی ظرفیت تولید ۲ میلیون دستگاه خودرو در سال را دارند اما در سال ۲۰۲۰ این کمپانی موفق به تولید و فروش ۳/ ۱ میلیون دستگاه خودرو شده است.