به گزارش می متالز، حسن حسینقلی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران درباره وضعیت معادن در ایران گفت: آمارهای غیرواقعی در زمینه معادن زیاد منتشر می شود ولی واقعیت این است که بسیاری از معادن کشور تعطیل و نیمه تعطیل شده اند. باید آمارهای واقعی را از بانک مرکزی و سازمان آمار کشور گرفت. تعداد زیادی از معادن سنگ آهن تعطیل یا نیمه تعطیل هستند و نزدیک به 90 کارخانه سنگ آهن خوابیده است که می توان آمار آن را از انجمن سنگ آهن ایران گرفت.
وی در ادامه افزود: سوال اساسی این است که اگر معادن خیلی فعال هستند، چرا مجبور هستیم خاک سرب و روی از ترکیه وارد کنیم؟ علت این است که در سال های گذشته به جای افزایش بودجه سازمان زمین شناسی و توجه به اکتشافات، بودجه این سازمان را به نصف کاهش داده اند و به آن افتخار کرده اند! در صورتی که این سازمان یک سازمان حیاتی و پر اهمیت است و باید به آن بها داده شود.
رئیس کمیته سرب و روی خانه معدن ایران در ادامه به مشکلات مهم این صنعت پرداخت و گفت: فقط در 7 درصد از کل کشور امکان اکتشاف در زمینه معادن وجود دارد و در 93 درصد کشور هیچ اکتشافی صورت نگرفته است. این سازمان زمین شناسی است که باید اطلاعات پایه ای و اولیه را انجام دهد و این اطلاعات را به معدن کاران ارائه دهد تا آنها بر اساس این اطلاعات پایه ای اقدامات بعدی را انجام دهند، اما متاسفانه این اقدامات صورت نگرفته است.
عضو کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در خاتمه با گلایه از اقدامات دولت در زمینه حمایت از معادن گفت: دولت از ابتدایی که سر کار آمده است به جای حمایت از معادن و توجه به اقدامات اساسی مثل حمایت از سازمان زمین شناسی و... به اذیت و آزار معدنکاران پرداخته است. بحث گرفتن مجوزهای متعدد از جمله مجوز از محیط زیست، بحث ارزش افزوده، پرداخت عوارض غیرقانونی، افزایش چندبرابری حقوق دولتی و... از جمله مشکلاتی است که معدنکاران با آن روبرو هستند.
تحقق شعارهایی مثل جهش تولید با افزایش چندبرابری حقوق دولتی و ممنوع کردن ماشین آلات معدنی امکان پذیر نیست. چرا که در عمل اقدام مناسبی برای مبارزه با خام فروشی صورت نمی گیرد و فقط در حد شعار باقی مانده است. نمی شود که حقوق واحدهایی که فرآوری معدنی انجام می دهند 10 برابر شود و از طرف دیگر شعار مبارزه با خام فروشی داد. این اقدام یعنی شما موافق خام فروشی هستید.