تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۴۱۱
کد خبر: ۱۶۱۰۷۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه در گفت و گو با «می متالز» مطرح کرد:

ثبت رکورد 500 هزار تنی تولید در فولاد مبارکه/ تامین مواد اولیه اصلی ترین چالش فولاد مبارکه

می متالز - معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: اتفاق خوبی که در سال جاری شاهد آن هستیم، رکورد تولید فوق العاده ای است که نزدیک به 500 هزار تن افزایش تولید فولاد خام به ثبت رسید. این رقم نسبت به سال 98 یک رکورد بسیار خوبی است.
ثبت رکورد 500 هزار تنی تولید در فولاد مبارکه/ تامین مواد اولیه اصلی ترین چالش فولاد مبارکه

به گزارش می متالز، مختار بخشیان معاون بهره برداری شرکت فولاد مبارکه در گفت و گو با پایگاه خبری «می متالز»، با اشاره به برگزاری هفدهمین دوره نمایشگاه ایران متافو،اظهار کرد: نمایشگاه ها همیشه فرصتی برای ارائه توانمندی ها و پتانسیل هاست که ایران متافو به طور خاص به پتانسیل های فولادی اختصاص یافته است. در واقع بهترین تامین کنندگان در این نمایشگاه حضور داشته و در روز اول شاهد حضور معاون وزیر صمت و نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی بودیم.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده سطح نمایشگاه سطح خوبی است اما کمی در شرایط فعلی بهتر آن بود که یا در زمانی دیگر یا در فضای باز برگزار می شد. اما خوشبختانه سطح نمایشگاه عالی است و همه با تمام توان در آن شرکت کرده اند. بنده به شخصه فکر نمی کردم در شرایط فعلی شرکت کنندگان تا به این اندازه فعال در نمایشگاه حضور پیدا کنند.

بخشیان در ادامه با اشاره به اتفاقات رخ داده در فولاد مبارکه و برنامه های این شرکت برای سال آینده، اظهار کرد: اتفاق خوبی که در سال جاری شاهد آن هستیم، رکورد تولید فوق العاده ای است که نزدیک به 500 هزار تن افزایش تولید فولاد خام به ثبت رسید. این رقم نسبت به سال 98 یک رکورد بسیار خوبی است.

به گفته بخشیان، رشد 500 هزار تنی به تنهایی خود یک برنامه تولیدی است و فولاد مبارکه در سال جاری علی رغم مشکلات موجود به این رکورد دست یافته است.

معاون بهره برداری فولاد مبارکه تصریح کرد: در حوزه تولید ورق های گرم، سرد و پوشش دار نیز در سال جاری عملکرد خوبی از خود به جای گذاشته ایم. فولاد مبارکه برای اولین بار به حوزه ورق های لوازم خانگی رنگی ورود کرد و تولید را به ماهانه 1500 تن خواهیم رساند.

بخشیان درباره فولادهای کیفی جدید نیز افزود: امسال با تولید 7 نوع محصول جدید به ویژه برای گاز ترش و اسلب 300 میلیمتر، فولاد مبارکه توانست جزو تولیدکنندگان برتر و در سطح رنکینگ جهانی قرار بگیرد. به طور کلی می توان گفت سال خوبی داشتیم.

وی با اشاره به برنامه سال 1400 نیز، بیان کرد: برای سال آینده هدف گذاری 7.2 میلیون تن را داریم و فکر می کنم با برنامه ریزی های صورت گرفته به این هدف دست پیدا کنیم. شرایط برای رسیدن به این هدف فراهم است.

بخشیان اضافه کرد: البته درکنار شرایط خوبی که در اختیار داریم مشکل مواد اولیه همچنان به قوت باقی است. در واقع تنها نگرانی ما بحث مواد اولیه است. متاسفانه وضعیت نگران کننده ای را شاهد هستیم، هم معادن به دلیل وضعیت سرمایه گذاری در سال های اخیر به پایان کار رسیده اند و هم توسعه های رخ داده در بخش معدن ما را با چالش مواجه کرده است. هرچند در این زمینه نگران هستیم اما اتفاقات خوبی هم رخ داده است. درواقع حضور آقای سعد محمدی در معاونت معدنی وزارت صمت با توجه به نگرشی که به بخش معدن دارند می توان گفت این نگرانی برای سال آینده کمتر خواهد شد.

به گفته بخشیان، موضوع مواد اولیه بسیار جدی است و تولیدکننده ای همچون مبارکه واقعا احساس نگرانی می کند. اگر موضوع مواد اولیه حل نشود نه تنها فولاد مبارکه بلکه سایر تولیدکنندگان فولاد با چالش مواجه می شوند.

معاون بهره برداری فولاد مبارکه درباره چالش کرونا، اظهار کرد: از روزی که بحث کرونا مطرح شد، فولاد مبارکه با تشکیل ستاد کرونا با دستور مهندس عظیمیان و حضور خودشان، جلسات مرتبی را برگزار کرد. ما تمام نقاط پر ریسک را شناسایی و برای آن برنامه ریزی کردیم. سرویس ها، ایاب و ذهاب، برنامه ورودی و خروجی پرسنل و.... شناسایی و برروی این موضوعات اقدامات خوبی انجام گرفت. در کنار آن امکانات خیلی خوبی در اختیار پرسنل قرار داده شد. همچنین برنامه منظم ضدعفونی در تمامی مکان های اطلاع رسانی شد و خوشبختانه ویروس کرونا کوچکترین تاثیری برعملکرد فولاد مبارکه نداشته و ما توانستیم به خوبی این موضوع را مدیریت کنیم.

وی همچنین درباره چالش تامین برق نیز، تصریح کرد: متاسفانه چالش برق تاثیر خود را بر تولید گذاشت. ما می توانستیم در سال جاری به تولید 7.2 میلیون تن دست پیدا کنیم اما معضلی که پیش آمد بر تولید اثر گذار شد. البته طبیعی بود که اولویت اصلی مصارف شهری و خانگی باشد. محدودیت گاز و برق حدود 350 هزار تن تولید اسلب را کم کرد و به همین دلیل نتوانستیم برنامه عبور از 7.2 میلیون تن تولید را محقق کنیم. امسال تولید به 6.9 میلیون تن می رسد که باز 500 هزار تن نسبت به آخرین رکوردهای ما بالاتر است.

بخشیان در پایان با اشاره به پروژه نورد گرم 2، بیان کرد: فولاد مبارکه سرمایه گذاری سنگینی را تا مرحله اسلب انجام داده است. امروز همه فولادهای روز دنیا را تا مرحله اسلب می توانیم تولید کنیم و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد اما اسلبی که 80 درصد مصارف انرژی را به خود اختصاص می دهد و بیشترین میزان آلودگی تا این مرحله است. اما نورد گرم میوه کار بوده و کمترین هزینه تبدیل را نسبت به تختال دارد متاسفانه در روند مورد انتظار نیز 2 مرحله بدلیل تحریم ها متوقف شد اما این بار با دستور وزیر صمت امیدوار هستیم کار سرعت پیدا کرده و مجوزهای لازم صادر شود. با آمدن نورد 2، کشور ما جزو تولیدکنندگان ورق فولادی روز (فولادهای با کیفیت بالا، سبک و عریض) قرار خواهد گرفت.

منبع: می متالز
عناوین برگزیده