تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۱۲
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۱۶۱۱۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صنعت:

چشم انداز فولاد در بازار بورس درخشان است

می متالز - معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست وزارت صنعت در موضوع فولاد، عرضه حداکثری در بورس برای کاهش حاشیه بازار و عرضه آن با قیمت مناسب برای مصرف‌کننده است.
چشم انداز فولاد در بازار بورس درخشان است

به گزارش می متالز، مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی متافو اظهار کرد: صنعت فولاد از افتخارات کشور بوده و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از ۱۰ کشور تولیدکننده فولاد مطرح است.

وی درباره ایجاد ظرفیت‌های مناسب در زمینه فولاد خام و مقاطع، گفت: در زمینه کنستانتره تا گندله و شمش اتفاقات خوبی افتاده است و ظرفیت ۵۵ میلیون تن در این بخش ایجاد و تجهیز شده است.

معاون وزیر صنعت افزود: در ۱۰ ماهه امسال با رشد تولیدات مختلف صنعتی از جمله لوازم‌خانگی، خودرو، کمباین  و تراکتور روبه‌رو بودیم و باید برای تامین نیاز داخل، زنجیره تولید ورق تقویت شده و طرح‌های موجود در این زمینه سرعت یابد.

وی تاکید کرد:‌ قیمت‌گذاری دستوری در بورس وجود ندارد، بلکه شروع قیمت‌گذاری داریم و همه کالاها با یک قیمت پایه عرضه می‌شوند که بر اساس آن، شرایط بازار و کشش تقاضا، این قیمت کاهش یا با وجود رقابت افزایش می‌یابد.

صادقی نیارکی با اشاره به صنعت فولاد به عنوان یکی از افتخارات کشور، تصریح‌کرد: انتظار می‌رود در کالایی که مازاد عرضه نسبت به تقاضا وجود دارد، قیمت متعادل شود.

وی افزود: چشم انداز بازار فولاد در کشور بسیار درخشان است، بنابراین به همت تلاش های زیادی که در دست اجراست، همه اقدام ها انجام خواهد شد تا تمام زنجیره فولاد کشور در بورس کالای ایران عرضه شود.

بررسی آمار عملکرد در بخش فولاد در دوره ۹ ماهه امسال گویای صادرات ۵.۶ میلیون تن به ارزش بیش از دو میلیارد و ۱۷۹ میلیون دلار است که ۴۷ درصد ارزش آن متعلق به شمش ( بیلت و بلوم) است.

همچنین برپایه جداول آماری گمرک ایران، آذرماه ۸۳۹ هزار تن فولاد به ارزش ۳۵۴ میلیون دلار صادر شد.

وی بیان‌ کرد: در گذشته در حوزه تامین مواد اولیه و واردات انواع فیبر و ام. دی. اف ارز زیادی از کشور خارج می‌شد، اما امروز بیش از ۷۰ درصد مواد اولیه و زنجیره تامین انواع مواد شیمیایی و فرمالین‌ها در داخل تولید می‌شود.

صادقی نیارکی با اشاره به رشد خوب حوزه طراحی و ماشین‌سازی، ادامه‌داد: اگر می‌خواهیم در حوزه تولید یک کالا به پیشرفت برسیم، باید در همه بخش‌های مونتاژکاری، نوآوری و ماشین‌سازی هم به رشد برسیم.

این مقام مسوول در بحث تامین مواد اولیه نیز گفت: مهم‌ترین نکته در تامین مواد اولیه بحث چوب‌آلات خام است که هم‌گام با رشد این صنعت باید تامین شود.

وی تصریح ‌کرد: همکاران ما در بخش های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی در تلاشند با طرح‌های رشد گونه‌های سریع‌الرشد و همچنین واردات چوب خام، این مساله را به صورت پایدار رفع کنند.

عناوین برگزیده