تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۰۶
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۱۶۱۱۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیریت ارتباطات فرابورس ایران:

موافقت اصولی با اولین پلتفرم تأمین مالی جمعی مبتنی بر فناوری بلاکچین

می متالز - مدیرعامل فرابورس ایران در حاشیه سومین روز از نمایشگاه ایران ایتکس که اولین نمایشگاه مجازی حوزه فناوری اطلاعات در کشور است از موافقت اصولی با اولین پلتفرم تامین مالی جمعی مبتنی بر فناوری بلاکچین خبر داد.
موافقت اصولی با اولین پلتفرم تأمین مالی جمعی مبتنی بر فناوری بلاکچین

موافقت اصولی با اولین پلتفرم تأمین مالی جمعی مبتنی بر فناوری بلاکچین

به گزارش می متالز، به نقل از امیر هامونی با اشاره به اینکه تامین مالی همیشه برای کارآفرینان موضوعی پراهمیت و نه‌چندان آسانی بوده است، بیان کرد: کسب‌وکارهای کوچک و متوسط ممکن است که زمان و هزینه زیادی را برای جذب سرمایه لازم برای راه‌اندازی یا ادامه حیات کسب‌وکار خود صرف کنند درحالی‌که «تامین مالی جمعی» یکی از حوزه‌های فین‌تک و از روش‌های نسبتا جدید تامین مالی است که در آن می‌توان از تجمیع سرمایه‌های خرد افراد برای دستیابی به سرمایه موردنیاز استفاده کرد.

او با اعلام اینکه مهم‌ترین مدل‌های «تامین مالی جمعی» پاداش محور، بدهی محور، سهام محور و اهدا محور هستند، ادامه داد: از این ۴ شیوه دو شیوه اهدا محور و سهام محور را در فرابورس عملیاتی کرده‌ایم. به‌عنوان‌مثال اوایل امسال از طریق انتشار اوراق کرونا ۱ و کرونا ۲ سعی کردیم به وزارت بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا استفاده کنیم.

به گفته مدیریت ارتباطات فرابورس ایران در اوراق نیکوکاری کرونا ۱ مجموعاً ۵ میلیارد و ۴۵۷ میلیون تومان جمع‌آوری شد که تمام آن مبلغ به وزارت بهداشت پرداخت شد. در اوراق کرونا ۲ نیز ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری شد که برخلاف کرونا ۱ به‌جای پرداخت اصل پول، سود حاصل از آن پرداخت شد.

هامونی درباره مدل سهام محور برای تأمین مالی جمعی نیز اضافه کرد: این مدل بیشتر برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و همچنین استارتاپ‌هایی مناسب است که قصد جذب سرمایه برای مراحل ابتدایی فعالیت خود را داشته و نیاز به ارقام بسیار بالا ندارند و می‌توانند با تجمیع سرمایه‌های کوچک و خرد، نیازهای مرحله فعلی شرکت خود را مرتفع سازند.

وی  با بیان اینکه در این مدل افراد سرمایه‌گذار نیز در عوض «گواهی مشارکت» آن کسب‌وکار یا استارتاپ را دریافت می‌کنند، افزود: این مدل بر پایه مشارکت است که در ابتدا توسط برخی کسب‌وکارهای داخلی انجام شد و سکوهایی در داخل نیز به‌عنوان واسط بین سرمایه‌گذاران و بنگاه‌ها شروع به کار کردند و سپس مدتی بعد شورای‌عالی بورس در اردیبهشت ۹۷ دستورالعمل آن را تصویب کرد.

تامین مالی نخستین شرکت با مسوولیت محدود به کمک کرادفاندینگ

مدیرعامل فرابورس ایران همچنین با بیان اینکه یک شرکت با مسوولیت محدود برای نخستین‌بار توانست به کمک کرادفاندینگ، تأمین مالی کند، اظهار کرد: از طریق تأمین مالی جمعی برای این شرکت یک میلیارد تومان جذب سرمایه شد و این نشانگر آن است که بازار سرمایه می‌تواند به کمک ابزارهای مالی مختلف پاسخگوی طیف متنوعی از شرکت‌ها و گروه‌ها باشد.

هامونی همچنین از به‌کارگیری فناوری مبتنی بر بلاک‌چین برای طراحی بستر تأمین مالی جمعی برای اولین‌بار خبر داد و گفت: در بین ۱۱ پلتفرمی که موفق به اخذ موافقت اصولی شده‌اند، یکی از آن‌ها اقدام به طراحی پلتفرم کرادفاندینگ بر بستر بلاک‌چین کرده و در واقع اولین شرکتی است که به‌صورت رسمی در این حوزه مجوز گرفته است.

به گفته وی تامین مالی جمعی ابزار مناسبی برای پژوهشگران، صاحبان ایده و دانشجویانی است که طرح‌های زودبازده دارند و به دلیل نداشتن شرایط پذیرش در بازار سرمایه می‌توانند از این طریق برای طرح‌های خود تأمین مالی کنند.

مدیرعامل فرابورس در نهایت ابراز امیدواری کرد که بازارها و ابزارهای جدید بتواند به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور کمک کند و به تجاری‌سازی ایده‌ها و محصولات بینجامد.

عناوین برگزیده