به گزارش می متالز، چندی پیش وزارت خزانهداری آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد که نام یک شخص حقیقی و ۱۳ شرکت ایرانی به فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه اضافه شده است.
در بین شرکتهای ایرانی که وزارت خزانهداری آمریکا از افزوده شدن نام آنها به فهرست شرکتهای تحت تحریم اوفک خبر داده است، نام چندین شرکت تولیدکننده محصولات فولادی از جمله شرکتهای فولاد بناب، فولاد پاسارگاد، فولاد گیلان، فولاد زرند و ... دیده میشود.
فرهاد طهماسبی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می گوید تحریمهای آمریکا بر همه ارکان اقتصاد ما تاثیر گذاشته است به طوری که هر قدر هم مستقل باشیم نمیتوانیم تاثیر آن را به طور کلی منکر شویم.
به گفته وی با این وجود با پیشرفتهایی مثل تولید ورق که اخیرا بنده در صنعت فولاد مشاهده میکنم، میتوان متوجه شد که تحریمها خللی در برنامه صنعت فولاد کشور ایجاد نکرده است. به عنوان نمونه اوایل شروع تحریمها در تامین ورق مورد نیاز داخل کشور دچار مشکل شده بودیم اما صنعت فولاد با اتکا به ارتقا دانش، کیفیت محصولات خودش را بالا برد و پیشرفت کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مجلس معتقد است اگر تولیدات صنعت فولاد و کیفیت محصولات این کارخانهها را با قبل از شروع تحریمها مقایسه کنیم متوجه میشویم که این کارخانهها نسبت به قبل از کرونا نه تنها پیشرفت کمی و رشد تولید داشتهاند بلکه کیفیت محصول را نیز بالا بردهاند.
طهماسبی میافزاید در بخش تکنولوژی استفاده بهرهور از آب نیز، میتوان به سرمایهگذاری صنعت فولاد جهت انتقال آب خلیجفارس اشاره کرد. همچنین در زمینه تسویه آبهای فاضلاب نیز، شرکت فولاد تسویهخانههای بزرگی را در شهرهای اطراف اصفهان ایجاد کرده است.
وی با اشاره به برنامه مجلس برای تحقیق و تفحص از شرکتهای فولادی میگوید عملکرد، جنجالها و تحقیق و تفحص مجلس از فولاد جدا از بحث مدیریتی این صنعت است چرا که فولاد از مهمترین صنایع کشور محسوب میشود. منتها به دلیل حرف و حدیثهایی که پیرامون این صنعت مطرح میشد، مجلس تصمیم گرفت که برای رفع ابهام و شفاف شدن زوایا، تحقیق و تفحص انجام دهد. البته تا زمانی که تحقیق و تفحص به نتیجه برسد نمیتوان قضاوت نهایی کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است با استناد به آماری که ارائه میشود تحریم نه تنها برای صنعت فولاد سد و خلل ایجاد نکرده بلکه باعث پیشرفت آن در کمیت و کیفیت شده است. همچنین با بررسی دقیق سامانه نیما میتوان متوجه راستی آزمایی این شرکتها در تعهدات ارزی شد که نشان دهنده ارزآوری بالای این صنعت است.