به گزارش می متالز، تداوم آلودگی زیست محیطی کارخانه سیمان ایلام چند سالی است که باعث دغدغه بسیاری از شهروندان ایلامی شده، روندی که اگر ادامه یابد سلامت مردم را به خطر میاندازد.
عدم پیگیری و بیتدبیری برخی مسوولین امر سبب شد که کارخانه سیمان ایلام چندین سال غبار آلودگی را در استان به ارمغان بیاورد؛ آلودگی که باعث شد روزنه گیاهان بسته شود و مردم هوای غبار آلود را تنفس کنند.
نصب دستگاه فیلتراسیون در کارخانه سیمان میتواند علاوه بر اینکه از میزان آلودگی بکاهد، نقش بسیار مهمی را در سلامت مردم و نیز کاهش مشکلات زیست محیطی به وجود بیاورد.
با پیگیریهای اداره کل حفاظت محیط زیست طرح پیشنهادی کارخانه سیمان ایلام بررسی و پس از رایزنیهای انجام شده، اعتباری از محل صندوق ملی محیط زیست در راستای بند (ن) تبصره شش قانون بودجه تصویب شد.
نصب دستگاه فیلتراسیون در کارخانه سیمان ایلام، مهرماه سال ۹۸ از سوی مسوولین و دستگاههای مختلف وعده داده شده اما در نهایت امروز و با پیگیریهای مستمر نتیجه داد؛ شهروندان ایلامی خواستار کاهش میزان آلودگی محیط زیست، سلامت مردم و نصب دستگاه فیلتراسیون هستند.
غلامرضا ابدالی مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام گفت: صندوق ملی محیط زیست، ۳۵۰ میلیارد ریال برای رفع آلایندگی کارخانه سیمان ایلام تصویب کرد و با هزینه کرد این اعتبار و ساماندهی سیستم فیلتراسیون، آلودگی کارخانه سیمان به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و بخش عمدهای از مشکلات زیست محیطی این واحد، برطرف خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام تصریح کرد: کارخانه سیمان ایلام در سالهای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی و نقص در سیستم فیلتراسیون، همواره یکی از چالشهای مهم آلودگی هوا در بین صنایع بزرگ استان ایلام بوده است.
رضا امیریمقدم جانشین دادستان ایلام نیز گفت: در خصوص رفع مشکلات زیست محیطی کارخانه سیمان علیرغم برگزاری جلسات متعدد به منظور رفع نواقص، طرح پیشنهادی نصب فیلتراسیون با رایزنیهای مختلف انجام شد.
وی افزود: جهت اجرای طرح آلودگی و تخصیص بودجه مورد نیاز از صندوق ملی محیط زیست انشاالله این موضوع هر چه زودتر حل خواهد شد.
بیشک صنعت سیمان عمدهترین تولیدکننده غبار بوده و دارای انواع متنوعی از آن در نقاط مختلفی از خط تولید است، غبار تولیدی به عنوان یک مشکل بزرگ زیست محیطی مطرح است و نصب دستگاه فیلتراسیون میتواند در کاهش آلایندگی زیست محیطی نقش فعالی داشته باشد؛ این در حالی است که غبار و دود ناشی از فعالیت کارخانه سیمان میتواند به مراتع و جنگلها آسیب وارد کند و باعث تخریب منابع گیاهی شود؛ حل مشکل و باز شدن گره کور این موضوع هر چه زودتر بایستی حل و فصل شود.