تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۲۲
بازدید: ۲۵۵
کد خبر: ۱۶۲۳۲۶
سرویس خبر : زمین شناسی
نائب رئیس فراکسیون معدن:

اکتشافات معادن نیازمند شفاف‌سازی است

می متالز - نماینده مردم یزد و اشکذر و نائب رئیس فراکسیون معدن در مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع اکتشافات معادن نیازمند شفاف سازی و پرهیز از رانت خواری است.
اکتشافات معادن نیازمند شفاف‌سازی است

به گزارش می متالز، «محمدصالح جوکار» در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان یزد که عصر امروز شنبه دوم اسفندماه با حضور وزیر صمت در استانداری یزد برگزار شد، گفت: استان یزد کمترین سرمایه‌گذاری دولت را به خود اختصاص داده و بیشترین سرمایه گذاری توسط خود مردم استان صورت گرفته است.

وی در ادامه با اشاره به این که استان یزد تامین کننده بخشی از مواد اولیه فولادسازی‌های خوزستان و اصفهان است، گفت: متاسفانه در حالی شاهد تکمیل چرخه فولاد در استان هستیم که بسیاری از معاون سنگ آهن استان در حال واگذاری به غیر یزدیهاست و واحدهای فولادی ما با کمبود خوارک مواجه هستند.

این نماینده مجلس با بیان این که سازمان انرژی اتمی نیز به بهانه پرتوزا بودن روی پهنه‌های آنومالی استان دست گذاشته و فعالیت در این حوزه را بعضاً متوقف کرده است، افزود: واقعاً جایگاه استان یزد در حوزه فولاد کجاست؟ استان آمادگی دارد که در دیگر بخشهای فولادی سرمایه گذاری داشته باشد ولی مشکب تامین خوارک این واحدها باید مرتفع شود.

وی با بیان این که ۲۱ میلیون تن صادرات محصولات فولادی در کشور داریم، گفت: متاسفانه دو برابر این میزان واردات به کشور داریم که این باعث نابودی تولید داخلی می‌شود.

وی مسوولیت اجتماعی معادن را نکته بعدی خواند و گفت: استان یزد در بحث انتقال آب با کمبود اعتبارات مواجه است و تامین این کسری اعتبار توسط دولت ممکن نیست بلکه معادن بزرگ باید در این زمینه ورود کنند.

جوکار در ادامه استان یزد را از قطبهای نساجی کشور خواند و افزود: ۱۸ تا ۲۵ درصد از اشتغال استان مربوط به صنعت نساجی است و لازم است که این بخش در استان را تقویت کنیم و این مهم از طریق تبدیل یزد به قطب پوشاک امکان پذیر است.

وی همچنین با بیان این که بیشترین بیکاری استان مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است، خواستار حمایت وزارت صمت جهت ایجاد صنایع های تک در استان شد.

جوکار با گلایه از این که تصمیمات شورای معادن استان در اتحاذ تصمیم شورای عالی معادن بسیار زمان بر است، این تعلل را مانعی در جلب به موقع سرمایه گذاری ها در استان دانست.

وی همچنین نسبت به مشکل آزادسازی برخی کالاها در کمرگ انتقاد کرد و گفت: متاسفانه برخی کالاهای استان با تمام مشکلات واردات در گمرک کشورمان مرجوع می‌شود.

جوکار خواستار رسیدگی به مشکل روغن خوارکی در استان نیز شد و در پایان نیز گفت: در بحث اکتشافات نیازمند شفاف سازی و پرهیز از رانت خواری هستیم چرا که مایه فساد است لذا باید اطلاعات این حوزه در اختیار گروه خاصی برای پرهیز از سوء استفاده و فساد قرار نگیرد.

«سید جلیل میرمحمدی» نماینده تفت و میبد خواستار تعهد صنایع و معادن به مسوولیت های اجتماعی خود برای محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در مناطق خود شد و گفت: باید سرمایه ها به سمت صنایع های‌تک و صنایع پاک سوق داده شود تا بیش از پیش شاهد مشکلات و آلایندگی ‌های زیست محیطی صنایع موجود در استان نباشیم.

وی در بخش دیگر سخنانش بیان کرد: علاوه بر مشکل مجتمع فولاد میبد که وعده رفع مشکل آن در بازدید صبح امروز وزیر محترم داده شد، در برخی واحدهای تولیدی موتورسیکلت و داروسازی‌ها شهرستان میبد و چند واحد کاشی و سرامیک در شهرستان تفت دچار مشکلیم که نیازمند توجه مسوولان وزارت صمت هستیم.

وی همچنین از پاس‌کاری موضوع دیپلماسی اقتصادی بین وزارت خارجه و وزارت صمت، این موضوع را نیازمند اهتمام همگانی دانست.

میرمحمدی عنوان کرد: امسال ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح تنها در دهه فجر امسال در استان افتتاح شد ولی متاسفانه در تامین جزئی‌ترین اقلام مورد نیاز مردم با مشکل مواجه ایم که ضایع کننده دیگر تلاش هاست.

«محمدرضا صباغیان» نماینده پنج شهرستان استان یزد هم با گلایه از بی توجهی وزرا به این حوزه انتخاباتی محروم، گفت: متاسفانه تنها نگاه معدنی به این حوزه انتخابیه فقط استخراج آنها بوده و هیچ اهتمامی به سرمایه گذاری در این شهرستانها نشده است.

وی افزود: متاسفانه عطش برداشت منابع استان سیری ناپذیر است و در حالی واحدهای موجود خوراک ندارند ولی منابع معدنی منطقه به دیگر استانها واگذار می‌شود.

صباغیان خواستار رسیدگی به موضوع صادرات محصولات گندله‌سازی تازه تاسیس این حوره انتخابیه شد و افزود: متاسفانه قانون یک درصد حقوق دولتی معادن در استان رعایت نمی شود، در حالی که اجرای آن به نفع مناطق محروم همین معادن است.

«محمدرضا دشتی» نماینده مردم اردکان نیز در این نشست بر لزوم آمایش صنعتی در استان تاکید کرد و گفت: مردم استان از آلایندگی هوا رنج می برند ولی باوجود اقدامات موثری که در این زمینه صورت گرفته است ولی باز دچار مشکل هستیم.

وی گفت: یزد را بهشت سرمایه گذاری می خوانند ولی من خواهش می کنم آن را به جهنم تبدیل نکنید.

دشتی خواستار صدور مجوز کارخانه ورق‎‌‎سازی برای استان شد و گفت: صنایع پایین دستی فولاد در استان نداریم و امیدواریم در این باره اهتمام لازم صورت گیرد.

عناوین برگزیده