تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۷:۲۴
بازدید: ۳۲۵
کد خبر: ۱۶۲۴۳۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تحقق شعار جهش تولید در شرکت آلومینیوم المهدی

می متالز - بندرعباس یکی از قطب‌های مهم صادرات شمش آلومینیوم در کشور است که طی سه سال اخیر تحول چشمگیری در تولید و صادرات شمش آلومینیوم یافته است.
تحقق شعار جهش تولید در شرکت آلومینیوم المهدی

به گزارش می متالز، تولید شمش آلومینیوم دارای اهمیت استراتژیک برای کشور است و توسعه تولید آن تاثیر به سزایی در رونق اقتصادی دارد. آلومینیوم بعد از آهن از کاربردی‌ترین فلزات در بخش صنایع محسوب می‌شود که در اغلب بخش‌های صنعتی از آن استفاده می‌شود.

شمش‌های آلومینیوم با بالاترین کیفیت و استاندارد‌های روز درشرکت آلومینیوم المهدی بندرعباس تولید و روانه بازار جهانی می‌شود.


عبداله همتی، سرپرست واحد ریخته گری شرکت آلومینیوم المهدی در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان، گفت:در شبانه روز به طور میانگین ۴۸۰ تن شمش آلومینیوم با استاندارد‌های روز در این شرکت تولید می‌شود.

همتی با اشاره به افزایش تولید روزانه تولید شمش دراین شرکت افزود: وزن هر شمش آلومینیوم ۵۰۰ کیلوگرم است و کارگران و کارشناسان به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند.

طی سال‌های اخیر به همت متخصصان و کارشناسان بومی شمار زیادی از دیگ‌های الکترولیز کارخانه آلومینیوم المهدی که به دلیل برخی مشکلات از خط تولید خارج شده بود تعمیر و وارد مدار تولید شد که این امر سبب افزایش تولید شمش در کارخانه شده است.


مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی گفت: از ابتدای امسال ۱۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم در این کارخانه تولید شده است که در مدت مشابه پارسال افزایش ۲ برابری یافته است.

او با تاکید بر ضرورت توسعه صنایع زیردستی آلومینوم در استان هرمزگان افزود: از ابتدای سال تا کنون ۳۸ هزار تن شمش آلومینیوم از این شرکت صادر شده است.


تقاضا یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در رشد، بقا و یا فنای یک صنعت و تجارت است و شمش آلومینیوم اولیه یک کالای میانی است که توسعه صنایع پایین‌دستی آن علاوه بر کمک به رشد اقتصاد کشور تاثیر به سزایی در ایجاد اشتغال پایدار دارد و تحقق این مهم نیازمند توجه و همکاری همه جانبه مسوولان است.

بابک بهمن نژاد، معاون بهره برداری شرکت آلومینیوم المهدی گفت: در مدت مشابه سال گذشته ۶۸ هزار تن تولید شمش داشته و امسال تا کنون ۱۴۰ هزار تن شمش در کارخانه تولید شده است که پیش بینی می‌شود میزان تولید شمش تا پایان سال به ۱۷۰ هزار تن برسد.

او افزود: پارسال ۸۶ هزار تن شمش آلومینیوم در کارخانه تولید و روانه بازار شد و اکنون تولید شمش حدود ۷۰ درصد ظرفیت اسمی این کارخانه است.

علی مظفر، مدیر تولید شرکت آلومینیوم المهدی می‌گوید: تعمیر و راه اندازی دیگ‌های الکترولیز کارخانه به همت متخصصان بومی و انجام تعمیرات اساسی و تامین به موقع مواد اولیه را از مهم‌ترین عوامل افزایش تولید شمش آلومینیوم است.

او افزود: با تکیه بر توان و دانش کارکنان شرکت اکنون ۳۴۰ دیگ الکترولیز در مدار تولید قرار گرفته است و سال آینده ۴۶۸ دیگ الکترولیز در کارخانه فعال خواهد شد تا با تحقق این امر تولید شمش به حداکثر ظرفیت شرکت برسد.

سعید خوارزمی، مدیر امور انبار‌ها و سفارشات شرکت آلومینیوم المهدی می‌گوید:با وجود تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌ها امسال موفق شدیم دو برابر پارسال مواد اولیه وارد کارخانه کنیم که این امر سبب احقاق شعار جهش تولید شد.

او افزود: از ابتدای سال تاکنون ۴۱۵ هزار تن مواد اولیه از جمله آلومینا، پترولیوم کک و فلوراید، از کشور‌های خارجی وارد کارخانه شده است.
آلومینیوم دومین فلز پر مصرف جهان است که در صنایع مختلف از جمله هواپیماسازی، حمل و نقل، ساختمان، خودروسازی، صنایع غذایی و صنایع شیمیایی از آن استفاده می‌شود.


این فلز بعد از اکسیژن و سیلیسیم سومین عنصر فراوان در پوسته زمین محسوب می‌شود، قابل بازیافت و ذخیره سازی انرژی بالایی دارد.

همه این عوامل سبب شده تا آلومینیوم در ۳۰ سال گذشته بیشترین رشد مصرف را در میان تمامی فلزات به خود اختصاص دهد و پیش بینی می‌شود که در ۳۰ سال آینده نیز این روند ادامه یابد.

شرکت آلومینیوم المهدی بندرعباس با ظرفیت اسمی تولید ۲۵۴ هزار و ۵۰۰ تن شمش آلومینیوم در ۱۸ کیلومتری غرب بندرعباس واقع است.
در حال حاضر بیش از دو هزار نفر در شرکت آلومینیوم المهدی مشغول به کار هستند.

روسیه و کانادا به دلیل برخورداری از انرژی آبی ارزان و استرالیا به عنوان دارنده بزرگترین ذخایر بوکسیت کشف شده، تولیدکنندگان عمده شمش آلومینیوم در جهان شناخته می‌شوند.

کشور ایران جزو اولین تولیدکنندگان شمش آلومینیوم در خاورمیانه است و تولید شمش آلومینیوم در ایران از سال ۱۳۵۱ با تاسیس کارخانه آلومینیوم اراک-ایرالکو آغاز شد.

عناوین برگزیده