به گزارش می متالز، در این مجمع صورتهای مالی شامل ترازنامه، صورتهای سود و زیان صورت جریان وجوه نقد سال مالی منتهی به ۲۹اسفند۱۳۹۶ شرکت به تصویب رسید. براساس گزارش ارائه شده، شرکت سهامی آلومینیوم ایران(ایرالکو) تا پایان سال۹۶ با ۱۷۵۸۱۴۵میلیون ریال زیان انباشته روبهرو بوده است. در پایان این مجمع، روزنامههای «اطلاعات» و «صمت» به عنوان روزنامههای منتخب برای درج آگهیهای این شرکت انتخاب شدند.
در ابتدای این مجمع، مصطفی رضایی، مدیر مالی شرکت ایرالکو به عنوان دبیر مجمع، به ارائه گزارشی مربوط به عملکرد شرکت ایرالکو در سال ۱۳۹۶ پرداخت. مصطفی رضایی در ابتدای گزارش خود به ترکیب سهامداران شرکت آلومینیوم ایران(ایرالکو) اشاره کرد و گفت: شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت با ۳۰درصد سهام، شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصادی ایرانیان با ۱۶/۸۰ درصد سهام، موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد با ۱۹/۵۴درصد سهام، سازمان خصوصیسازی – وکالتی با ۰/۳۵درصد سهام و سایر سهامداران با ۳۴/۱۳درصد سهام، ترکیب سهامداران شرکت ایرالکو در سال ۹۶ را تشکیل داده بودند. وی در ادامه به خلاصهای از عملکرد مالی شرکت ایرالکو پرداخت و خاطرنشان کرد: درآمد خالص شرکت در سال ۱۳۹۶ به میزان ۱۴۵۹۷۳۹۴ ریال، سود(زیان) عملیاتی ۱۲۲۲۹۲۹ میلیون ریال، هزینههای مالی، سایر درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی ۵۱۵۱۸۷ میلیون ریال، سود(زیان) خالص(پس از کسر مالیات) ۶۸۹۳۵۳ میلیون ریال و زیان انباشته ۱۷۵۸۱۴۵ میلیون ریال بوده است. مدیر مالی شرکت ایرالکو در ادامه با اشاره به مبالغ فروش محصولات در سال ۱۳۹۶ عنوان کرد: فروش داخلی خالص در سال ۱۳۹۶ به میزان میلیون ۴۰۴۳۲۶۵ریال، فروش آلیاژی ۱۹۹۰۱۰۴ میلیون ریال، بیلت ۱۱۹۱۵۴۱ میلیون ریال، تهاتری به میزان میلیون ۱۵۷۳۹۵۶ریال با جمع ۸۷۹۸۸۶۶ میلیون ریال و صادرات ۵۷۹۸۵۲۸ میلیون ریال و جمع کل فروش داخلی و صادرات ۱۴۵۹۷۳۹۴ میلیون ریال بوده که در کل نسبت به سال گذشته با ۲۶درصد رشد همراه بوده است. رضایی با اشاره به وضعیت سودآوری شرکت ایرالکو عنوان کرد: فروش شرکت در سال ۹۶ به میزان ۱۴۵۹۷۳۹۴ میلیون ریال بوده و نسبت به سال گذشته که میلیون ۱۱۶۱۴۰۲۳ریال بوده با ۲۵/۶۹درصد رشد همراه بوده است. بهای تمام شده کالای فروش رفته در سال ۹۶ به میزان ۱۲۵۰۷۴۱۳ میلیون ریال بوده و نسبت به سال ۹۵ که ۱۰۹۸۹۲۹۶ میلیون ریال بوده ۱۴درصد افزایش یافته است. هزینههای فروش، اداری و عمومی در سال ۹۶ به میزان ۴۵۳۳۶۸ میلیون ریال بوده و نسبت به سال گذشته که ۳۵۶۲۸۴ میلیون ریال بوده ۲۷ درصد افزایش یافته است. هزینههای مالی در سال ۹۶ به میزان ۲۵۱۶۴۴ میلیون ریال بوده و نسبت به سال ۹۵ که به میزان ۴۴۷۲۹۱ میلیون ریال بوده ۴۴ درصد افزایش یافته است. سایر هزینههای مالی در سال ۹۶ به میزان ۶۷۸۲۲۷ میلیون ریال بوده و نسبت به سال ۹۵ که ۴۸۴۳۲۹ میلیون ریال گزارش شده ۴۰درصد افزایش یافته است. سود(زیان) پیش از مالیات در سال ۹۶ به میزان۷۰۶۷۴۲ میلیون ریال بوده و نسبت به سال ۹۵ که ۶۶۳۱۷۷ میلیون ریال بود ۲۰۷ درصد افزایش یافته است. سود(زیان) خالص در سال ۹۶ به میزان ۶۸۹۳۵۲ ریال بوده و نسبت به سال ۹۶ که ۶۶۳۱۷۷ ریال بوده ۲۰۴ درصد افزایش یافته است.
رضایی همچنین به نیروی انسانی مشغول به کار در شرکت ایرالکو در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: در مجموع ۲۷۹۵ نفر در ایرالکو بهصورت قرارداد دائم و مدت معین در سال ۹۶ مشغول به کار بودهاند که از این تعداد ۲۴۲۲ نفر به صورت مدت معین و ۳۷۳نفر به صورت قرارداد دائم مشغول به کار بودهاند.
دبیر مجمع در ادامه گزارش هیاتمدیره درباره مهمترین اقدامها و دستاوردهای شرکت در سال۹۶ توضیح داد: از جمله مهمترین اقدامهای شرکت در سال گذشته، میتوان به این موارد اشاره کرد: پیگیری رد ادعای مربوط به اخذ مالیات بر تجدید ارزیابی داراییها به مبلغ ۱۱۰میلیارد تومان از سازمان مالیاتی، پیگیری ماده۲۰ و ماده ۴۶ که به ترتیب با پیشرفتهایی در سال ۹۷ توانستیم ماده ۲۰ را با قطعیت ۱۰۰درصد و ماده ۴۶ را با قطعیت ۵۰ درصد به نتیجه برسانیم، کسب رضایت مسئولان استان و تامین هزینههای باشگاه ورزشی از محل تخفیفات مالیاتی و بخشودگیهای در اختیار حوزه استانی و فروش ضایعات غیرآلومینیومی برای تامین وجه نقد، ساماندهی بازرگانی بهویژه خرید خارج، تلاش برای ساماندهی و بهبود وضعیت داراییهای شرکت، رسیدگی به تعهدات تکلیفی، برنامهریزی برای بهبود سیستم و پیادهسازی داشبورد مدیریت، بازگشایی نماد بورس پس از ۲۲ماه توقف در ۱۳۹۶/۰۵/۲۴، بهینهسازی و نظارت جامع بر سیستم کنترل کارکرد کارکنان و پیمانکاران، بهرهبرداری از خط۴ کارگاه احیا، اقدام برای انجام اتوماسیون و بهینهسازی خطوط کارگاه احیای قدیم، ادامه اجرای پروژه انتقال مکانیزه پور آلومین سیلوهای خط ۲۰۰کیلوآمپری و کسب عنوان صادرکننده نمونه استان مرکزی.
رضایی در ادامه به برنامههای شرکت در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد و گفت: شرکت ایرالکو در سال ۱۳۹۷ برنامههایی همچون دستیابی به فناوری محصولات شمش با حاشیه فروش بالا از جمله آلیاژهای خاص، مشارکت فروش در صنایع پاییندستی با دیدگاه کنسرسیوم سهجانبه یا چندجانبه برای محصولات پاییندستی، اقدام به مشارکت تولید حقالزحمه با دو منبع تامین مواد به وسیله شمشهای ضایعاتی و آفگرید، استقرار سیستم BSC(ارزیابی متوازن) به منظور پویایی و شناسایی مناطق تراکمی نیروی انسانی و آموزش تخصصهای مورد نیاز، فروش شمش مذاب به شرکتهای مجاور پاییندستی به منظور کاهش نرخ تمامشده و افزایش بهرهوری صنایع پاییندست، راهاندازی کارخانه ریخت جدید با ظرفیت ۵۰ هزار تن و فناوری پیشرفته که در فرآیند صنایع پاییندستی باعث کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری میشود و پیگیری به منظور تامین منابع از بانکهای کشور و سرمایهگذاری داخلی و خارجی با روشهای مختلف سرمایهگذاری را در نظر گرفته است.