تاریخ: ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۴۲
بازدید: ۲۴۶
کد خبر: ۱۶۳۰۳۰
سرویس خبر : مسکن و ساختمان
رضایی کوچی با اشاره به نظارت میدانی از مناطق زلزله زده سی سخت و دنا:

لزوم افزایش تسهیلات مورد نیاز مردم مناطق زلزله زده/ضرورت تسریع در فرآیند آواربرداری

می متالز - رئیس کمیسیون عمران مجلس در جریان نظارت میدانی از مناطق زلزله زده سی سخت و دنا ضمن تاکید بر ضرورت تسریع در فرآیند آواربرداری و ساخت منازل تخریب شده، گفت: کمیسیون عمران تلاش می کند تسهیلات موردنیاز مردم این منطقه را افزایش دهد.
لزوم افزایش تسهیلات مورد نیاز مردم مناطق زلزله زده/ضرورت تسریع در فرآیند آواربرداری

کمیسیون عمران سی سخت

به گزارش می متالز، رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه، 5 اسفند) در جریان سفر یک روزه خود به استان کهگیلویه و بویراحمد از مناطق زلزله زده سی سخت و دنا بازدید کرده و به گفت وگو با مردم پرداختند و سپس در جریان مشکلات، کمبودها و نیازهای اساسی آنها قرار گرفتند.

محمدرضا رضائی کوچی در جریان این بازدید به وظایف دستگاه ها و نهادهای مختلف دولتی اشاره کرد و گفت: اسکان اضطراری، تامین آذوقه، ساخت منازل، ارائه تسهیلات برای ساخت منازل تخریب شده و بازسازی زیرساخت ها از جمله وظایف دستگاه های اجرایی در جریان وقوع حادثه زلزله سی سخت و دنا است، بر همین اساس کمیسیون عمران مجلس با حضور در منطقه، ضمن نظارت بر عملکرد دستگاه ها، گزارشی تهیه خواهد کرد تا در صحن علنی مجلس قرائت شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در گزارش کمیسیون عمران از دستگاه هایی که عملکرد خوبی داشتند، تشکر کرده و آنها را مورد تشویق و حمایت قرار می دهیم و طبیعتاً دستگاه هایی که قصور کرده اند را معرفی می کنیم تا طبق قانون با آنها برخورد شود.

وی با بیان اینکه تلاش نمایندگان این است که آواربرداری و ساخت مسکن زلزله زدگان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود، گفت: روند آواربرداری از منازل تخریب شده باید سرعت بیشتری پیدا کند، در همین راستا از مسئولان مرتبط خواستیم تا گروه های بیشتری را برای این مهم اختصاص دهد، ضمن اینکه مردم این منطقه برای بازسازی خانه هایشان به تسیهلات مناسبی نیاز دارند و از این رو تلاش می کنیم با کمک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) این رقم ها را افزایش دهیم تا فشار کمتری به مردم وارد شود.

رضایی کوچی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در فصل رسیدگی به بودجه 1400 قرار داریم، امیدواریم با پیگیری نماینده پرتلاش این منطقه بودجه مناسبی به این منطقه جهت بازسازی منازل و زیرساخت ها داده شود.

وی با اشاره به اقدامات مجلس برای برخورد با متخلفان احتمالی نظام مهندسی افزود: در حال حاضر طرح اصلاح قانون نظام مهندسی در دستورکار کمیسیون عمران مجلس قرار دارد در این طرح تاکید کردیم که نظارت های کیفی افزایش پیدا کند از طرفی تلاش کردیم تا افزایش اختیار ناظران معادل همان میزان مسئولیت پاسخگوی عملکردشان باشد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در ساخت و سازها هم شهرداری و هم نظام مهندسی نقش دارند، اضافه کرد: مسئولان مرتبط با ساخت و ساز مساکن حتما باید نسبت به عملکردشان پاسخگو باشند و این مهم در اصلاح قانون نظام مهندسی تشدید خواهد شد بنابراین با مقصران احتمالی حادثه زلزله اخیر سی سخت و دنا برخورد خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه تمامی مناطق کشور باید به یک اندازه توسعه پیدا کرده و نگاه مجلس هم بر توسعه متوازن کشور است، تصریح کرد: با توجه به اینکه استان کهکیلویه و بویراحمد نیز دارای محرومیت است باید بیش از پیش مورد حمایت قرار بگیرد؛ خوشبختانه نمایندگان این منطقه با جدیت موضوع محرومیت زدایی استان را پیگیری می کنند و مسائل مختلفی مربوط به راه های اصلی و فرعی و تامین منابع آن ها در بودجه سال آینده لحاظ خواهد شد.

رضایی کوچی ادامه داد: کمیسیون عمران مجلس پیگیر مشکلات و کمبودهای استان کهکیلویه و بویراحمد خواهد بود و تلاش می کنیم هرچه سریع تر برای آواربرداری و بازسازی خانه های آُسیب دیده از زلزله اقدام شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: در جریان بازدید میدانی از مناطق زلزله زده سی سخت و دنا نگاه اجمالی هم به پروژه های منطقه خواهیم داشت و مسائل مربوط به این موضوعات را در جلسه جمع بندی با مسئولان استانی مطرح خواهیم کرد. از طرفی رئیس مجلس شورای اسلامی هم تاکیدشان بر این است که کمیسیون عمران ضمن بازدید میدانی از مناطق زلزله زده و آسیب هایی که به مردم وارد شده وضعیت پروژه های عمرانی منطقه را نیز پیگیری کنند.

بر اساس این گزارش زلزله 5.6 ریشتری 29 بهمن ماه در شهرستان دنا سبب خسارات فراوان به منازل مسکونی شد، به‌طوری که برخی منازل به‌ صورت صددرصد تخریب شدند و اغلب منازل غیر قابل سکونت هستند. 

گفتنی است،  مردم شهر سی‌سخت همچنان چشم‌انتظار گره‌گشایی اساسی از معضلات و مشکلات خود هستند، گرچه از ساعات اولیه زلزله نیروهای امدادی، جهادی، سپاه و... با حضور خود درصدد مرتفع کردن مشکلات مردم بوده‌اند، اما همچنان آوار مشکلات بر سر شهر سی‌سخت مردم را رنج می‌دهد. 

مردم عمده مشکلات خود را با نمایندگان مجلس درمیان گذاشتند، تاخیر در فرآیند آوربرداری، ناهماهنگی مسئولان و کمبود امکاناتی مانند چادر و وسایل گرمایشی و همچنین توزیع نامناسب آن است. از طرفی مهترین درخواست آن ها کمک مسئولان اجرایی و نیز ارائه تسهیلات مناسب برای بازسازی منازلشان بود.

لازم به ذکر است در این سفر علی علیپور خنکداری نایب رئیس کمیسیون عمران، سید البرز حسینی سخنگوی کمیسیون عمران، کمال حسین پور عضو کمیسیون عمران مجلس، شارلی انویه تکیه عضو کمیسیون عمران مجلس، غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس، احمد محرم زاده یخفروزان عضو کمیسیون عمران مجلس، احمد دنیامالی عضو کمیسیون عمران مجلس، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس، عبدالجلال ایری عضو کمیسیون عمران مجلس، اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران مجلس، فاطمه محمدبیگی دبیر کمیسیون بهداشت مجلس، علی کریمی فیروزجائی عضو هیات رئیسه مجلس، مهدی روشنفکر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز حضور داشتند.

عناوین برگزیده