به گزارش می متالز، مجید نصیرائی در مورد بی آبی استان خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی در شرایط اقلیمی خشک و بیابانی در نواحی پست و آب و هوای نیمه خشک کشور قرار دارد و با توجه به شرایط جغرافیایی که دارد همیشه دچار کمبود آب است و بیآبی مشکل اساسی اهالی این منطقه محسوب میشود با تمام این تفاسیر نمیتوانیم به مردم توصیه کنیم که مهاجرت کنند که این مهاجرت خسارات بزرگی به دنبال خواهد داشت.
نماینده مردم فردوس، سرایان، طبس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی افزود: در سالهای اخیر کشور شاهد بارندگیهای سیل آسا بود که تا حدودی بخشی از نگرانی کشاورزان و صنعتگران رفع شده است اما همچنان بی آبی در این استان یک موضوع حیاتی است که اگر توجه نشود تبدیل به یک بحران جدی خواهد شد.
وی ادامه داد: در دولتهای مختلف صحبت از طرحهای متعددی برای انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان برای استانهای خشک و کویری مطرح شده اما تاکنون این طرحها برای خراسان جنوبی بویژه طبس به مرحله عملیاتی شدن نرسیده است و اگر به شرایط خشک سالهای قبل برسیم هیچ تضمینی نیست که مردم در تهیه آب شرب دچار مشکل نشوند.
زندگی مردم در استان خراسان جنوبی به دامداری و کشاورزی گره خورده است بر همین اساس آب منشاء حیاتی برای برخی از شهرستانهای این استان مثل طبس، بشرویه، فردوس و سرایان خواهد بود
نصیرائی تاکید کرد: زندگی مردم در استان خراسان جنوبی به دامداری و کشاورزی گره خورده است بر همین اساس آب منشاء حیاتی برای برخی از شهرستانهای این استان مثل طبس، بشرویه، فردوس و سرایان خواهد بود؛ کشاورزی در این استانها متکی به برداشت از آب چاه است و مردم استان خراسان جنوبی به دلیل کمبود آب و گرانی اقلام کشاورزی از کود گرفته تا نهادهای دامی دچار مشکل شده است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد تولید فولاد کشور بستگی به زغال سنگ و کوک دارد که هر دو در خراسان جنوبی تولید میشوند؛ میزان 75 درصد زغال سنگ کشور در طبس تولید میشود در واقع این شهر قلب تولید فولاد کشور است اما از بی آبی رنج میبرد.اگر اعتقادی به تولید چنین ظرفیتی بزرگی از زغال سنگ داریم نیاز به توجه زیر ساختهای همچون آب هستیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی گفت: انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به استان خراسان جنوبی علی الخصوص طبس هنوز با اما و اگرهایی روبرو بوده است و حرفهای ضدو نقیض در مورد آن میشنویم اگر مشکل بی آبی این استان عظیم رفع نشود؛ بدون شک آسیبهای جبران ناپذیری در حوزه کشاورزی تا تولید زغال سنگ و صنایع مادر را شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی نگینی در دل کویر و مهد تمدنها و فرهنگهای دیرین است که ذهن هر کاوشگری را برای یکبار برای دیدن این استان در دل کویر ترغیب میکند؛ این استان از ۱۱ شهرستان، ۲۵ بخش، ۶۱ دهستان و ۲۸ شهر تشکیل شده و شامل شهرستانهای بیرجند، فردوس، طبس، قائنات، نهبندان، سربیشه، درمیان، سرایان، بشرویه، زیرکوه و خوسف است؛ هر یک در جای خود ظرفیتهای پنهان گردشگری را دارند, باید تمام ابعاد گردشگری این شهر کویری کشور از بعد اقتصادی تا فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود:خراسان جنوبی به دلیل اینکه در مسیر خراسان رضوی قرار دارد قبل از شیوع کرونا همیشه در ایام خاصی مثل اربعین و تعطیلات نوروز پذیرای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی بوده که به سوی مشهدالرضا حرکت کردهاند.
نصیرائی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه تخصیص منابع و اعتبارات در تمام حوزهها باید عدالت محوری در نظر گرفته شود؛ در برخی شهرها دچار محدودیتهای و کمبودهای بسیاری هستیم. در یک سال اخیر با شیوع کرونا صنعت گردشگری کشوربا خسارات عدیدهای مواجه شد و استان خراسان جنوبی که به تازگی در این صنعت جا افتاده بود دچار مشکل شده است ؛ برخی از افراد با حداقل سرمایه وارد این حوزه شده و با اپیدمی کرونا خسارات مادی زیادی را متحمل شدهاند.