تاریخ: ۱۲ مرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۶:۴۹
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۱۶۴۶۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مؤسسه تحقیقاتی CRU بررسی کرد

تأثیر تنش‌های تجاری بر تقاضای مس چین

می متالز - نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی CRU نشان می‌دهد که تنش تجاری میان چین و ایالات‌متحده تا به حال اثرات چندانی بر تولید فعلی تولیدکنندگان نهایی مس نداشته است.
تأثیر تنش‌های تجاری بر تقاضای مس چین

به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، لیست منتشر شده توسط دفتر نماینده تجاری ایالات‌متحده در 10 جولای نشان داد که در بخش مس، اکثر سیم‌پیچ‌ها و کالاهای محتوی مس که توسط چین به ایالات‌متحده صادر می‌شوند، شامل افزایش 10 درصدی تعرفه واردات خواهند شد. گرچه بیان دیدگاه‌ها و جلسات عمومی هنوز به پایان نرسیده است، اما این اعلامیه در حال حاضر باعث احتیاط تولیدکنندگان پایین‌دستی در چین شده است. موسسه تحقیقاتی CRU، نظرسنجی‌هایی در مورد تولیدکنندگان اصلی سیم‌پیچ‌های مسی، کابل‌های برق، لوله‌های مسی و کالاهای خانگی انجام داده است تا واکنش اهالی بازار و تأثیر بالقوه این تنش تجاری روی تقاضای مس مشخص شود.

نتیجه این است که تنش تجاری میان چین و ایالات‌متحده تا به حال اثرات چندانی بر تولید فعلی تولیدکنندگان نهایی نداشته است؛ اما بخش‌های مختلف، نظرات متفاوتی نسبت به این وضعیت دارند.
برای بخش سیم و کابل، به نظر می‌رسد اگر تعرفه‌های جدید اعمال شود، ضربه بزرگی به تولیدکنندگان سیم‌پیچ مسی وارد خواهد شد. با این حال، یکی از مدیران ارشد یک واحد تولید سیم‌پیچ مسی گفت: «بازارهای آمریکای شمالی جزو بازارهای هدف این کمپانی نیست و بنابراین، افزایش قیمت تعرفه تأثیر کمی بر فروش آن‌ها خواهد داشت.» این دیدگاه توسط فعالان بازار و نیز مدیران سایر بخش‌ها نیز ابراز شده است و اشاره دارد که بازار سیم‌پیچ مسی ایالات‌متحده آمریکا عمدتاً توسط تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌شود. با توجه به این‌که در فهرست پیشنهادی کالاهای مشمول تعرفه‌های جدید، به‌طور عمده سیم‌های با ولتاژ کم‌تر از 1 کیلوولت هدف قرار گرفته است، بنابراین هم‌اکنون خطری از این بابت کابل‌های برق، به‌ویژه کابل‌های با ولتاژ بالا را تهدید نمی‌کند.
برای بخش لوله مسی نیز پاسخ نظرسنجی‌ها «بسیار خوب» بوده است، گرچه این پاسخ عمدتاً ناشی از فصل گرم چین و رشد فروش سیستم‌های تهویه مطبوع بوده است. لازم به ذکر است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده لوله‌های مسی با اقدامات ضد انحصاری ایالات‌متحده در گذشته مواجه شده‌اند و برای مقابله با این مشکل، آن‌ها قبلاً واحدهای خود را در ایالات‌متحده آمریکا و یا در کشورهای همسایه چین مانند ویتنام راه‌اندازی کرده‌اند. به این توصیف، سرمایه‌گذاری‌های خارج از این کشور، بخش لوله‌های مسی چین را از هرگونه تهدید ناشی از افزایش تنش‌های تجاری محافظت می‌کند.
اگرچه تأثیر مستقیم تعرفه‌ها ممکن است محدود به تولیدکنندگان داخلی شود، اما تأثیرات بالقوه آن بر کالاهای ساخت چین باید جدی‌تر بررسی شود. به گفته یک منبع مطلعِ اطلاعات کالاهای چینی، ایالات‌متحده آمریکا بزرگ‌ترین بازار صادرات چین در بخش سیستم‌های تهویه مطبوع، یخچال و فریزر است. در سال 2017، چین بالغ بر 13/5 میلیون دستگاه تهویه مطبوع و 6/8میلیون دستگاه یخچال فریزر به ایالات‌متحده آمریکا صادر کرد که این حجم به ترتیب بیش از 22/5 و 19/2درصد از کل صادرات این دو کالا است. با توجه به این‌که چین بزرگ‌ترین تولیدکننده لوازم‌خانگی جهان است، این سؤال مطرح است که آیا سایر کشورهای جهان قادر به تأمین مصرف لوازم‌خانگی ایالات‌متحده خواهند بود. در بدترین حالت و درصورتی‌که چین به‌طور دائم از بازار سیستم‌های تهویه مطبوع و یخچال فریزر ایالات‌متحده محروم شود، تقریباً 100 هزار تن از تقاضای مس مربوط به این دو کالا از بین خواهد رفت که این حجم کم‌تر از 1 درصد کل مصرف مس این کشور است.
همچنین در بخش ماشین‌های شستشو، ایالات‌متحده آمریکا تنها 2/1درصد از کل صادرات محصولات ساخت چین را به خود اختصاص داده است و علاوه بر این، مصرف مس این محصولات زیاد نیست و بنابراین تأثیر تعرفه‌های جدید بر مصرف داخلی مس ناچیز خواهد بود. با این حال، تأمین‌کنندگان سیم‌پیچ‌های مسیِ تولیدکنندگان ماشین‌های شستشو، کاهش شدید سفارش‌های جدید را گزارش دادند، زیرا این کمپانی‌های تولیدی به دلیل اعمال تعرفه‌های جدید، تولید خود را کاهش داده‌اند.

منبع: مس پرس
عناوین برگزیده