تاریخ: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۱:۴۸
بازدید: ۲۹۹
کد خبر: ۱۶۸۵۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
یادداشت تلگرامی رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

عرضه شمش و بیلت باید مستمر و هفتگى و به اندازه کف تعیین شده باشد

می متالز - روز یکشنبه 28 مرداد 1397 در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و با حضور رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران، دستورالعمل تنظیم بازار آلومینیوم پس از بررسی، برای تصویب نهایی و ابلاغ ارسال شد.
عرضه شمش و بیلت باید مستمر و هفتگى و به اندازه کف تعیین شده باشد

به گزارش می متالز، متن پیام تلگرامی مهندس هوشنگ گودرزی -رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران- به فعالان صنعت آلومینیوم کشور به شرح زیر است:

با سلام و عرض ادب خدمت همکاران و دست اندر کاران صنعت آلومینیوم کشور
به استحضار می رساند سندیکا در اجراى رسالت همیشگى خود در راستاى همکارى و همفکرى براى تأمین ارز مورد نیاز صنایع بالا دستى به منظور خرید پودر و ملزومات تولید صنایع بالا دستى (شرکت هاى تولید کننده شمش) از یک طرف وهمچنین تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پائین دستى کشور قبل صادرات از طرف دیگر همواره فعال بوده و سعى نموده است تا مسائل  و مشکلات صنعت را که حاصل اظهار نظر و پیشنهادات همکاران ما می باشد به سمع دست اندر کاران و سیاست گذاران برساند. 
طبق توافق های قبلى کمیته ها و کارگروه هاى مختلف در ایمیدرو، وزارت صمت ساختمان شهید کلانترى، وزارت صمت ساختمان سمیه، وزارت صمت ساختمان نادرى، نمایندگان سندیکا شرکت نموده و پیشنهاد خود را هم بصورت شفاهى و هم کتبی به مسئولین اعلام نمودند که در صورت نیاز آقاى ابوالفضل رضائى دبیر سندیکا می تواند متن نامه ارسالى پیشنهادات را جهت اطلاع همکاران کپى نماید. 
کمبود عرضه آلومینیوم در بورس کالا به علت عدم عرضه شرکت المهدى وهرمز جنوب با فرمول و نرخ تعین شده قبلى بود زیرا این شرکت ها بدلیل حضور در مناطق آزاد و یا ویژه تجارى می توانند محصول خود را مستقیما صادر نمایند و ارز آنرا نیز قانونا نباید از طریق سامانه نیما به فروش برسانند فلذا در این راستا قیمت محصول خود را با نرخ ال ام اى ضرب در نرخ ارز آزاد محاسبه و مطالبه می نمایند که موجب افزایش قیمت شمش به بالاى بیست هزار تومان شده است. از طرف دیگر شرکت ایرالکو به علت دریافت کمک هاى جانبى دولتى قبلى از جمله دریافت ارز ٤٢٠٠ تومانى در گذشته وحضور در سرزمین اصلى (نبودن در مناطق آزاد) موظف به ارائه شمش با قیمت فرمول تعیین شده ستاد بر مبناى ارز ٤٢٠٠ تومانى بود که در نتیجه ضمن اینکه به اندازه کافى شمش براى عرضه وجود نداشت موجب مفاسد زیادى شد و تولید کنندگان واقعى از دستیابى به شمش مورد نیاز محروم شدند و سطح دلال بازى به جائى رسید که ارگان هاى نظارتى وارد عمل شدند تا خریداران غیر تولید و به قولى محتکرین را مورد شناسائى قرار دهند. 
حاصل عملیات فوق عدم عرضه شمش در سه هفته گذشته و بالا رفتن نرخ شمش براى مصرف کنندگان نهائى و واقعى و گذشتن نرخ شمش از مرز ٢٧ هزار تومن و در نتیجه کاهش و در بعضى مواقع توقف تولید صنایع پائین دستى گردید کراراً مطلب به طور روزانه به اطلاع معاونین و تصمیم سازان و تصمیم گیران وزارت صمت رسید و حتى از مسئولین محترم استان  مرکزی استمداد خواسته شد که موجب تشکیل جلسه هاى دو پنجشنبه گذشته در اراک گردید. 
حاصل پیگیری هاى مستمر انجام شده پکیجى بود که از طرف معاونت معدنى وزارت صمت(سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)) تهیه و براى اظهار نظر به معاونت برنامه ریزى، تأمین و توزیع و تنظیم بازار جهت بررسى تأیید و اعلام براى اجراى ارسال گردیده بود که سندیکا صبح روز یکشنبه 28 مرداد97، از این طرح مطلع شد و بنده و آقاى حقیقى به سرعت در جلسه حضور یافتیم و طرح را مرور کردیم و با تغییراتى در آن سعى کردیم از افزایش خودسرانه و بى رؤیه قیمت جلوگیرى نمائیم.

در این طرح پیش بینى شده است که ارز مورد نیاز براى خرید مواد اولیه صنایع بالا دستى از سامانه ارز ثانویه تأمین گردد زیرا ارز گروه یک براى این بخش وجود ندارد. 
از آنجا که ارز مورد نیاز ارز سامانه ارز ثانویه تأمین می شود لذا قیمت گذارى مفهومی نخواهد داشت فلذا سقف رقابت برداشته شده بود و قیمت پایه نیز میانگین چهارعرضه قبلى بورس تعیین گردیده بود و با سقف باز رقابت قیمت می توانست تا هر کجا که بخواهد افزایش یابد. 

در این پیشنهاد حداقل عرضه هفتگى یاد آورى شده بود و حضور شرکت هاى تولید کنند شمش أعم از اینکه داخل کشور باشند و یا در مناطق ویژه یا مناطق آزاد ملزم به تأمین نیاز داخلى خواهند بود و در صورت عدم تمکین، معاونت معدنى جلوى صادرات آنها را خواهد گرفت. 
 فروش به خریداران بر اساس سامانه بهین یأب و ارائه مدارک دیگرى از جمله پرداخت ارزش افزوده و تولید سال قبل و… خواهد بود. 
  
آنچه روز یکشنبه 28 مردادماه 1397 از طرف سندیکا به مطالب فوق افزوده شده است بشرح ذیل است: 

  • عرضه شمش و بیلت باید مستمر و هفتگى و به اندازه کف تعیین شده باشد. 
  •  سقف قیمت فروش در هر صورت نمی تواند از  ال ام اى ضربدر ١/٠٥ ضربدر نرخ ارز ثانویه بیشتر باشد. 
  •  واردات محصولات تولید داخل ممنوع است.
  •  تمام تولید کنندگان شمش موظف به تأمین بازار داخلى قبل از صادرات هستند حتى آنهائى که در مناطق آزاد و ویژه هستند.

 

منبع: می متالز
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین