تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۱:۲۰
بازدید: ۲۲۶
کد خبر: ۱۶۹۸۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
معاون مالی و اقتصادی ملی مس خبرداد ؛

مذاکره مجدانه با صمت، برای تعیین نرخ ارز محصولات

می متالز - زمزمه‌هایی مبنی بر فروش محصولات ملی مس به خصوص کاتد مس بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار مطرح شده که سبب شد بازار نسبت به این خبر واکنش مثبتی نشان ندهد. در عین حال همین مسئله سبب شده بود که عرضه محصولات این شرکت در بورس کالا متوقف شود.
مذاکره مجدانه با صمت، برای تعیین نرخ ارز محصولات

به گزارش می متالز، در این راستا محسن بازارنویی، معاون مالی و اقتصادی صنایع ملی مس ایران می‌گوید: با توجه به تصویب نامه هئیت محترم وزیران مورخ 19/05/97 در خصوص نرخ ارز و اینکه فقط کالاهای اساسی، ضروری، دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی مشخص شده توسط وزارت صمت با نرخ ارز مصوب هر دلار آمریکا به بازار تامین و عرضه شود، پیشنهاد این شرکت به مقامات مربوطه قیمت گذاری محصولات (قیمت پایه نقدی) برای عرضه در بورس کالا بر اساس نرخ ارز آزاد (حداقل بر اساس نرخ بازار ثانویه) است و مجدانه در حال مذاکره با مقامات مربوطه بوده تا این مهم محقق شود. در هر صورت، نظر نهایی در این ارتباط توسط وزارت محترم صمت به عنوان نماینده دولت اعمال خواهد شد.

اما بهروز رحمتی، مدیر امور سهام، سرمایه‌گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس ایران هم در این خصوص گفته بود: محصولات ملی مس از دو هفته گذشته تا روز 23 مرداد معامله نشدند و عرضه محصولات متوقف شد؛ نظر ما بر این است که محصولات باید بر اساس نرخ ارز بازار ثانویه معامله شوند، اما متاسفانه وزارت صمت بر نرخ 4200 تومانی پافشاری می‌کند. بر همین اساس شرکت ملی مس هم زیر بار این نرخ گذاری نرفته و عرضه را متوقف کرده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت گذاری محصولات، ظرف یکی دو روز تعیین تکلیف خواهد شد، عنوان کرد: ما با رایزنی‌هایی که با ستاد تنظیم کالای وزارت صمت انجام داده‌ایم، موفق به نهایی کردن این مسئله نشدیم.

رحمتی تصریح کرد: با وجود اینکه دولت به صورت شفاف درباره نرخ‌گذاری‌ها صحبت کرده و ارز 4200 تومانی را برای کالاهای خاص در نظر گرفته است، اما مسئولان حاضر در ستاد مذکور این مسئله را تفسیر کرده و می‌گویند که باید با نرخ کالاهای اساسی محصولات خود را عرضه کنید.

وی در ادامه افزود: این درحالی است که ما هیچ سوبسیدی از سوی دولت دریافت نمی‌کنیم که بخواهیم محصولات تولیدی خود را با نرخ 4200‌ تومانی معامله کنیم. به طور مثال اگر پتروشیمی‌ بودیم که خوراک را با نرخ پایین‌تری دریافت می‌کردیم، این استدلال منطقی بود، اما وقتی هیچ گونه حمایتی از سوی دولت صورت نمی‌گیرد، بنابراین ما هم نباید محصولات خود را با نرخ 4200 تومانی عرضه کنیم.

مدیر امور سهام، سرمایه‌گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس ایران در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به همین مسئله و شایعه‌ای که در خصوص عرضه محصولات با نرخ 4200 در بازار منتشر شده، سهم فملی با ریزش قیمت مواجه شد. اما ذکر این نکته ضروری است که بسیار امیدوارم که این مشکل ظرف یک هفته آینده حل و فصل خواهد شد.

عناوین برگزیده