تاریخ: ۰۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۱:۱۸
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۱۷۰۶۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
تجارت جهانی سیم زنگ‌نزن فولادی (4)

سهم 10 درصدی واردات خاورمیانه از تجارت جهانی سیم زنگ‌نزن

می متالز - با توجه به اینکه در خاورمیانه ظرفیت تولید سیم زنگ‌نزن فولادی وجود ندارد، واردات تنها منبع تأمین تقاضای سیم زنگ نزن به‌شمار می‌رود. وابستگی به واردات، خاورمیانه را به بازاری مهم برای کشورهای تولیدکننده سیم زنگ‌نزن بدل کرده است. در سال 2016 سهم خاورمیانه از واردات جهانی 10.7 درصد بود. امارات بزرگ‌ترین واردکننده سیم زنگ‌نزن در خاورمیانه است که بیش از 95 درصد از واردات این کشور باز صادر (Re-Export) می‌شود.
سهم 10 درصدی واردات خاورمیانه از تجارت جهانی سیم زنگ‌نزن

به گزارش می متالز، خاورمیانه از مناطق واردکننده سیم زنگ‌نزن به‌شمار می‌رود و در سال 2016 واردات محصول یاد شده در این منطقه 20.9 و صادرات آن بالغ بر 2.4 هزار تن بود. همان‌طور که نمودار 1 نشان می‌دهد، در سال‌های اخیر روند صادرات سیم زنگ‌نزن خارومیانه نزولی و واردات آن صعودی بوده است؛ به‌طوری که در سال‌های 16 -2010 به‌طور متوسط میزان صادرات آن سالانه حدود 10.5 درصد افت داشته در حالی که این میزان برای واردات  3.5 درصد افزایش یافت. بخش قابل توجهی از صادرات سیم زنگ‌نزن صورت گرفته از کشورهای خاورمیانه درون منطقه‌ای است. با نگاهی دقیق‌تر به تجارت خاورمیانه مشخص می‌شود که عربستان بیشترین مقدار صادرات را در میان کشورهای خاورمیانه داشته ولی بخش اعظم صادرات عربستان به مقصد امارات بوده است. در سال 2016 عربستان بیش از 28 هزار تن سیم زنگ‌نزن صادر کرد که این مقدار 6 درصد از صادرات جهانی سیم زنگ‌نزن بوده و این کشور را از لحاظ آماری در زمره برترین‌ صادرکنندگان قرار داده است.

آسیا به‌عنوان بزرگ‌ترین تاجر سیم زنگ‌نزن بیش از 55 درصد از واردات و صادرات این منطقه، سهم 46.6 درصدی از کل صادرات جهان را در اختیار دارد. در سال 2016 سهم خاورمیانه از واردات سیم زنگ‌نزن جهان 10.7 درصد بود؛ در حالی که این رقم برای صادرات 7.6 درصد برآورد شد که اغلب این سهم تجارت نیز متعلق به تجارت درون منطقه‌ای بود. با این حال این ارقام نیز نشان می‌دهد که منطقه خاورمیانه بازاری با تراز تجاری منفی برای سیم زنگ‌نزن است.

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد سیم زنگ‌نزن محصولی با کاربردهای گسترده است که بعضا خواص این محصول (از قبیل مقاومت به خوردگی، داکتیلیتی و ...) آن را به محصولی غیر قابل جایگزین تبدیل کرده است. در بسیاری از کشورها توسعه زیرساخت‌ها به خصوص در حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و دریایی به مقدار قابل توجهی بر تجارت این محصول تأثیرگذار بوده است. توسعه زیرساخت از لازمه‌های هر کشوری است که طبعا توسعه آن در آینده بسیاری از کشورها می‌تواند تغییر تجارت سیم زنگ‌نزن را به همراه داشته باشد البته پیشروی نوین زیرساخت (از قبیل مواردی همچون پل‌های بزرگ در اندونزی و بنادر پیشرفته در هلند) افزایش مصرف محصول خاصی مانند سیم زنگ‌نزن را در پی خواهد داشت؛ امری که در خاورمیانه شاید تنها در کشورهایی محدود از قبیل عربستان و امارات شاهد آن باشیم.

عناوین برگزیده