به گزارش می متالز، عربستان تولیدکننده ورق زنگنزن نیست، لذا تقاضای ورق زنگنزن نیز در عربستان تنها از طریق واردات تأمین میشود. از این رو روند تغییرات واردات کاملا منطبق بر تقاضای داخلی است. از طرفی از آنجایی که تولید ورق زنگنزن و بهطور کلی فولاد زنگنزن در این کشور صفر است؛ آمار ثبت شده برای صادرات ورق زنگنزن عربستان نیز حکایت از تجارت مجدد این محصول دارد. در سالهای 2010 تا 2013 رشد تقاضای داخلی عربستان افزایش واردات و کاهش صادرات را در پی داشته است. درحالی که همانطور که نمودار 1 نشان میدهد، در سالهای 2014 تا 2016 شرایط بازار ورق زنگنزن عربستان، روند تجارت این کشور را خلاف جهت سالهای گذشته قرار داد. در سال 2013 واردات ورق زنگنزن عربستان به بیشترین مقدار خود طی سالهای گذشته رسید. در این سال عربستان بیش از 56 هزار تن ورق زنگنزن وارد کرد در حالی که پس از این سال با آغاز روند کاهشی، واردات ورق زنگنزن این کشور در سال 2016 به 42.7 هزار تن رسید.
آسیا همواره بزرگترین صادرکننده ورق زنگنزن به عربستان بوده است؛ بهطوری که 80 درصد از واردات عربستان در سال 2016 از آسیا و تنها 12 درصد آن از مبدأ اروپا بوده است. در میان کشورهای آسیایی تایوان و چین بزرگترین صادرکنندگان ورق زنگنزن به عربستان بودند. در سال 2010 سهم این کشورها از واردات ورق زنگنزن عربستان 70 درصد بود که این نشان میدهد علاوه بر این که آسیا همواره بیشترین سهم از بازار ورق زنگنزن عربستان را داشته است؛ سهم آن از بازار ورق زنگنزن عربستان در سالهای گذشته افزایش نیز یافته است.
از طرفی کاهش واردات ورق زنگنزن عربستان و خروج برخی کشورها از بازار این کشور دلیل دیگری برای رشد سهم کشورهای آسیایی بوده است. علاوه بر این با افول رشد اقتصادی عربستان، این کشور به واردات ورق زنگنزن از کشورهایی با قیمت ارزانتر روی آورد. اغلب تأمینکنندگان ورق زنگنزن عربستان مانند تایوان، چین و کره جنوبی، از بزرگترین صادرکنندگان ورق زنگنزن در جهان هستند و سهم عربستان از صادرات این کشورها چندان قابل توجه نیست؛ به عنوان مثال سهم عربستان از صادرات بزرگترین تأمینکننده خود یعنی تایوان در سال 2016 تنها 1.6 درصد بود.