تاریخ: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۳۳
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۱۷۱۸۵
سرویس خبر : محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها:

فولاد مبارکه صنعت سبز است

می متالز - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها تصریح کرد: به جای اینکه منتظر باشیم تا شرکتهایی همچون فولاد مبارکه آلاینده اعلام شوند و بتوانیم از آنها عوارض آلایندگی اخذ کنیم، بهتر است این صنایع سبز را تشویق کنیم مدیرعامل، کارکنان و صاحبان صنایع پاک را تشویق کنیم تا آنها نیز با جدیت هرچه تمامتر در زمینۀ بهبود فعالیتهای زیست محیطی خود گام‌های مؤثرتری بردارند.
فولاد مبارکه صنعت سبز است

به گزارش می متالز، کلانتری تصریح کرد: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که برخی سازمانها و ادارات کشور به دلیل جذب منابع مالی و جبران کمبود درآمد خود، برخی کارخانه ها ازجمله شرکت فولاد مبارکه را به آلاینده بودن متهم کنند.


رئیس سازمان محیط زیست با تأکید بر اینکه شرکت فولاد مبارکه درزمینۀ ارتقای شرایــط زیست محیطــی خود سرمایه گذاریهای قابل توجهی انجام داده است، اظهار کرد: با توجه به دستاوردهای زیست محیطی فولاد مبارکه باید اذعان داشت، این شرکت صنعت سبز است.


وی گفت: امروز هوا، خاک، آب، پوشش گیاهی و منابع ژنتیکی ما دچار مشکلات جدی شده‌اند. ما بدترین امانتدار بوده ‌ایم و چیزی از این امانت را باقی نگذاشته‌ایم.
کلانتری گفت: در کشور از انرژی استفادۀ نابِه جا شده که این کار باعث تخریب محیط زیست شده است. در طی سالها، با استفاده از تکنولوژیهای واردشده، از آبهای زیرزمینی بیش از حد بهره برداری شده و در پی آن امروز شاهد خارج کردن درختان افتاده در جنگلهای شمال کشور هستیم. در حقیقت بهره گیری بیش ازحد از محیط زیست باعث تخریب آن شده است.


وی افزود: قطعا بهره گیری از تکنولوژی بدون وجود فرهنگ استفاده از آن باعث میشود به محیط زیست ضربات سنگینی وارد شود. سیاستهای غیرپایدار در کشور ما موجب شده در طول سالیان گذشته شاهد فرسایش آب و خاک باشیم. بی تردید در این روند مردم مقصر نیستند. سیاستهای تحمیلی و سیاستهای حاصل از محدودیت ها سبب شده اولین قربانی در کشور، محیط زیست باشد. هنگامی که در سال ۵۹ موضوع خودکفایی گندم مطرح شد، حملۀ همه جانبه‌ای به مراتع و کشتزارها انجام شد تا کشور به استقلال دست پیدا کند؛ اما از سوی دیگر با تخریب خاک و مراتع مواجه شدیم؛ به شکلی که این موضوع ما را به اولین کشور در جهان در حوزۀ تخریب خاک تبدیل کرد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه براساس گزارشهای سالانه، ۱۲ تن در هر هکتار به صورت سالانه شاهد فرسایش خاک هستیم، گفت: سیاستهای غلط در چهار دهۀ گذشته باعث بروز چنین روندی در کشور شده است.


وی با اشاره به مشکل کمبود آب اشاره کرد: وقتی مردم بدانند واقعا با معضل کمبود آب مواجه هستیم، قطعا صرفه جویی خواهند کرد؛ اما متأسفانه این موضوعات را کتمان می کنیم و اگر این روند ادامه پیدا کند،در آینده شرایط بسیار بدتری در بخش آب خواهیم داشت.


عیسی کلانتری با تأکید بر اهمیت اصلاح الگوی مصرف افزود: باید مصرف آب را ۴۰ تا ۵۰ میلیارد مترمکعب کاهش دهیم و اگر این اتفاق نیفتد، با مشکل جدی روبه رو خواهیم شد. همۀ کشور دچار کم آبی است و به همین جهت باید اطلاعات درست در اختیار مردم قرار گیرد تا بتوانیم کمک آنان را جذب کنیم.

عناوین برگزیده