تاریخ: ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۰۲
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۱۷۳۵۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
پیشنهاد مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان درباره قیمت گذاری محصولات فولادی؛

دستور رانت می آورد/ اجازه بدهند تولید انجام شود بازار هم قیمت‌گذاری کند

می متالز - هر جا دستور آمد، رانت به وجود می‌آید بنابراین باید اجازه بدهند تولید انجام شود بازار هم قیمت‌گذاری کند.
دستور رانت می آورد/ اجازه بدهند تولید انجام شود بازار هم قیمت‌گذاری کند

به گزارش می متالز،عزیز قنواتی، مدیرعامل فولاد امیرکبیر کاشان گفت: اصول علمی قیمت‌گذاری در دنیای اقتصاد، تابع عرضه و تقاضا است. هرجا دستور آمد، رانت به وجود می‌آید بنابراین باید اجازه بدهند تولید انجام شود بازار هم قیمت‌گذاری کند.

وی درخصوص وضعیت فعلی تولید، صادرات و فروش شرکت فولاد امیرکبیر کاشان گفت: تا مرداد ماه امسال نسبت به سال قبل ۱۲ درصد رشد تولید داشتیم. صادرات در این چهار ماه به اندازه کل صادرات پارسال بود. صادرات پارسال ۱۰ درصد تولیدمان بود و امسال با اولویت تامین نیاز داخل برنامه برای ۲۰ درصد تولید است.

وی افزود: با توجه به کاهش تقاضای داخلی، استراتژی ما این است که ۵۰ درصد تولیدات را صادر کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند درصد نیاز بازار داخل را تامین می‌کنید؟ فعلاً ۲۰ درصد نیاز گالوانیزه داخلی را تامین می‌کنیم که این عدد مناسبی است. اما استراتژی ما این است که صادارت هم داشته باشیم. چون صادرات هم ارز آوری دارد و هم استراتژی کلی کشور برای خروج از وضعیت صادرات نفت را محقق می کند.

ارزانی درباره تبعات قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی اظهار داشت: همانگونه که گفته شد اصول علمی قیمت‌گذاری در دنیای اقتصاد، تابع عرضه و تقاضا است. هر جا دستور آمد، رانت به وجود می‌آید بنابراین باید اجازه بدهند تولید انجام شود بازار هم قیمت‌گذاری کند. ما مکانیزمی داریم به نام بورس کالا، وقتی بورس هست، شفاف‌تر از بورس جایی نداریم.

وی نادیده گرفتن بورس را خلاف اصول علمی اقتصاد دانست و اظهار داشت: اگرچه به عقیده من دراین زمینه باید اقتصاددان‌ها نظر بدهند ولی به نظر من باید قیمت براساس عرضه و تقاضا و مکانیزم بورس صورت گیرد. اگر این اتفاق بیفتد تولید انجام خواهد شد و تولیدکنندگان به دنبال توسعه خود خواهند رفت و حتی سرمایه‌گذاران خارجی هم ممکن است تشویق شوند برای سرمایه‌گذاری اما اگر همه چیز دستوری باشد من معتقدم در آینده مشکل ایجاد می‌شود و به تعطیلی و کاهش تولید می‌انجامد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده