وی افزود: بسیاری از کارخانجات این شهر به دلیل برخی کارشکنی های نامعلوم و با وجود سنگ مرغوب و مستعد برای صادرات در نزدیکی این کارخانجات، هماکنون تعطیل می باشند. سنگ دهبید در گذشته ای نه چندان دور به صورت تایل و بسته بندی ازکارخانجات محلی به کشور چین صادر می شد.
وی ادامه داد: در توافق بیمارگونه و پر از ایرادی که با استانداری و شورای شهر و استان فارس صورت گرفت مقرر گردید تا باطله های این معدن به کارخانجات محلی برای رونق و اشتغالزایی تحویل داده شود اما عملی نشد و با سکوت پر از سوال و و ناگزیراهالی این حرفه، هر روزه در مقابل دیدگان عموم و از مقابل کارخانجات تعطیل، صادرات سنگ مرغوب این معدن توسط بهره بردار انجام می پذیرد.
وی تصریح کرد: نود درصد کارخانجات سنگبری در شمال فارس به دلیل عدم مرغوبیت سنگ دهبید به دلیل جداسازی سنگ مرغوب توسط بهره بردار برای صادرات، دچار تعطیلی و مشکل می باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود تاکید مقام معظم رهبری در مورد جلوگیری از صادرات مواد خام مشاهده می شود هیچ اقدام محسوس و مفیدی که نتایج و آثار آن بر شرایط نابسامان صادرات سنگ خام دهبید مشهود باشد انجام نشده است.
کوشکی گفت: سنگ دهبید با درآمدی حدودا برابر با کل بودجه ی استان فارس تقریبا هیچ تاثیری بر منطقه ندارد، سنگ دهبید به دلیل معروفیت و مقبولیت در بازارهای جهانی به شکل فراوری شده متقاضی و خواهان فراوان دارد اما هنوز عده ای ترجیح می دهند این سنگ را به صورت خام صادر کنند.