تاریخ: ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۰۰
بازدید: ۳۸۵
کد خبر: ۱۷۵۹۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
در سال های گذشته

30 هزار میلیارد تومان در بخش معدن کشور سرمایه گذاری شده است

می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو گفت: در سال های گذشته با مشارکت دولت و بخش خصوصی 30 هزار میلیارد تومان در بخش معدن و صنایع معدنی کشور سرمایه گذاری شده است.
30 هزار میلیارد تومان در بخش معدن کشور سرمایه گذاری شده است

به گزارش می متالز، مهدی کرباسیان روز شنبه در مراسم افتتاح کارخانه فرآوری تولید کنسانتره سُرب مجتمع نخلک نائین افزود: معدن نخلک نیز بخشی از این سرمایه گذاری محسوب می شود. 
وی راه اندازی این کارخانه را نماد توجه به اصل 44 قانون اساسی دانست و افزود: در سال های گذشته، مجتمع معدنی نخلک رو به تعطیلی بود اما اعتماد به بخش خصوصی ناظر به اصل 44 قانون اساسی سبب جذب سرمایه و راه اندازی این کارخانه شد. 
کرباسیان اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به 300 نفر در این مجتمع مشغول کارند که 130 نفرشان مربوط به پروژه فرآوری سُرب هستند. 
وی با تاکید بر ایجاد اشتغال پایدار در مناطق معدنی کشور یادآور شد: حمایت دولت از سرمایه گذار بخش خصوصی سبب ورود سرمایه های جدید به حوزه معدن شده است. 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ایجاد اشتغال و توجه به بخش اکتشاف را از اولویت های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) در فرآیند توسعه بخش معدن و صنایع آن عنوان کرد. 
کرباسیان، حاصل این سرمایه گذاری ها را اشتغال 12 هزار و 300 نفر در بخش معدن کشور اعلام کرد. 
وی همچنین ایجاد انگیزه در بخش خصوصی را عاملی موثر در جلب سرمایه دانست و گفت: اکنون شاهد فعالیت جدید در معدن دو هزار ساله نخلک هستیم. 
استاندار اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: امروز احیای معدن نخلک با اعتماد به بخش خصوصی و استفاده از سرمایه آن به ثمر نشسته است. 
محسن مهرعلیزاده در عین حال با اشاره به اهمیت اکتشاف در این منطقه گفت: اکنون نیازمند همکاری دستگاه های مختلف برای انجام یا تکمیل اکتشافات معدنی هستیم و در این زمینه باید مصوبه ای صادر شود تا با هماهنگی استان و ایمیدرو شاهد انجام اکتشافات بیشتر در منطقه باشیم. 
استاندار اصفهان با قدردانی از اقدامات ایمیدرو در اکتشاف هشت هزار کیلومتری در این منطقه افزود: همکاری سایر دستگاه ها سبب می شود تا شاهد انجام فعالیت های جدیدی در این منطقه باشیم. 
همچنین محمود جمالی، فرماندار نایین نیز در این مراسم گفت: تا پیش از افتتاح این طرح تنها یکصد نفر در این مجموعه مشغول به کار بودند در حالی که هم اکنون تنها 130 نفر در کارخانه جدید صاحب شغل شده اند. 
وی با ابراز خرسندی از حضور بخش خصوصی در این مجتمع معدنی افزود: تا پیش از مشارکت بخش خصوصی رونق چندانی در این معدن وجود نداشت اما اکنون شرایط به شکل قابل توجهی تغییر کرده است. 
مدیر مجتمع سُرب نخلک نیز در مراسم راه اندازی این کارخانه با ارائه گزارشی در باره فرآیند جذب سرمایه گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید کنسانتره در این معدن به 6 هزار تُن در سال رسیده که نسبت به گذشته 3 برابر شده است. 
عارف باقری تصریح کرد: تا پیش از راه اندازی این کارخانه، بدلیل کاهش عیار معدنی، فعالیت در این مجتمع رونق کمی داشت اما راه اندازی کارخانه جدید سبب افزایش قابل توجه فعالیت معدنی آن شده است. 
وی گفت: سرمایه گذار بخش خصوصی با 2.5 میلیارد تومان اعتبار، کارخانه جدید را راه اندازی کرد. 
باقری افزود: پیشتر ظرفیت تولید ماهانه این مجتمع 200 تُن بود که اکنون به 600 تُن رسیده است. 
وی در باره توسعه اشتغال در مجتمع سُرب نخلک اظهار داشت: حضور بخش خصوصی نه تنها باعث تعدیل نیروی انسانی نشده بلکه 130 نفر نیز بطور مستقیم جذب کارخانه جدید شده اند. 
معدن سُرب نخلک در 125 کیلومتری شمال شرق نائین و 45 کیلومتری شمال شرق انارک در حاشیه کویر مرکزی ایران و در استان اصفهان واقع است. 
سابقه بهره‌برداری از این معدن به 2 هزار سال پیش نسبت داده می شود و می‌توان از آن به عنوان نخستین کارخانه فرآوری مواد معدنی ایران نام برد. 
ذخیره قطعی این معدن 850 هزار تُن برآورد شده و میزان تولید سالیانه آن یکهزار و 250 تُن کنسانتره سُرب است. 
شهرستان نائین در 140 کیلومتری شرق اصفهان واقع است. 

عناوین برگزیده