تاریخ: ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۱۷۷۶۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
داده‌های گروه مطالعات بین‌المللی مس نشان می‌دهد

رشد تولید مس معدنی در ۵ ماه نخست امسال میلادی

می متالز - داده‌هایی که گروه مطالعات بین‌المللی مس درباره عرضه و تقاضای این فلز در بولتن مس ۲۰۱۸ در اوت (مرداد ۱۳۹۷) منتشر کرد، نشان می‌دهد که تولید مس معدنی در ۵ ماه نخست امسال میلادی حدود ۵.۷ درصد نسبت به همان بازه زمانی در سال گذشته افزایش داشته است.
رشد تولید مس معدنی در ۵ ماه نخست امسال میلادی

به گزارش می متالز، ۵ ماه نخست امسال میلادی برابر ۱۱ دی ۱۳۹۶ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ خورشیدی است. این داده‌ها همچنین نشان می‌دهد در این بازه زمانی، تولید کنسانتره مس حدود ۵.۵ درصد رشد داشته است.
افزایش تولید مس جهان که برابر رقمی حدود ۴۵۰هزار تن است، برآمده از محدود شدن تولید در معادن شیلی و اندونزی در همین بازه زمانی از سال گذشته میلادی و افزایش حدود ۱۳.۵ درصد تولید شیلی به عنوان بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده مس جهان در همین بازه زمانی از امسال میلادی است.
گفتنی است که تولید این کشور در فوریه ۲۰۱۷ (نیمه بهمن تا نیمه اسفند ۱۳۹۵) و مارس همان سال (نیمه اسفند ۱۳۹۵ تا نیمه فروردین ۱۳۹۶) به دلیل اعتصاب در معدن اسکوندیدا، به عنوان بزرگ‌ترین معدن مس جهان محدود شده بود. در بازه زمانی یادشده از امسال میلادی نیز تولید شرکت دولتی و معدنی کودلکوی شیلی بیشتر شده بود.
علاوه بر اینها در ۵ ماه نخست امسال میلادی، تولید مس معادن اندونزی نیز ۴۳ درصد افزایش داشت. این افزایش چشمگیر حجم تولید نیز برآمده از این بود که در سال گذشته میلادی، تولید مس اندونزی به دلیل ممنوعیت موقتی که بر صادرات کنسانتره مس تاثیر منفی گذاشته بود، کاهش پیدا کرده بود. این ممنوعیت در ژانویه ۲۰۱۷ (اواسط دی ۱۳۹۵) شروع شد و در آوریل همان سال (فروردین ۱۳۹۶) پایان یافت.
در کل، هیچ اختلال عمده‌ای در ۵ ماه نخست امسال میلادی در عرضه مس جهان اتفاق نیفتاد که تولید سراسری مس معدنی از آن متاثر شود، با این وجود اما محصول برخی معادن در کانادا و امریکا کاهشی بود. کمتر شدن تولید معادن کانادا، تولید مس معدنی جهان را ۸.۵درصد و کمتر شدن تولید معادن امریکا تولید جهانی را ۱۰ درصد کمتر کرد.
همچنین در پرو پس از افزایش تولید در چند سال گذشته به دلیل ظرفیت‌های جدید و گسترده، تولید این کشور به عنوان دومین کشور بزرگ تولیدکننده مس معدنی جهان از ادامه این روند افزایشی بازماند.
بررسی تولید مس معدنی جهان از نظر منطقه‌ای نشان می‌دهد که تولید معادن مس افریقا در ۵ ماه نخست امسال میلادی ۱۱درصد، امریکای لاتین ۸.۵ درصد، آسیا ۶درصد، اروپا ۳.۵ درصد و اقیانوسیه ۱۰ درصد رشد داشته و تولید معادن کشورهای امریکای شمالی نیز با ۳ درصد کاهش همراه بوده است.
همچنین برآورد می‌شود که در همین بازه زمانی، مصرف ظاهری مس تصفیه شده جهان ۱.۱ درصد افزایش داشته است. چین بیشترین سهم را در رشد مصرف ظاهری فلز سرخ و حجم مصرف آن ۴درصد رشد داشت.
این رشد برآمده از ۱۶درصد افزایش این کشور در واردات مس تصفیه شده خالص بود. در میان دیگر کشورهای عمده مصرف‌کننده مس، تقاضا برای این فلز در هند و اتحادیه اروپا نیز افزایش داشت، اما در ژاپن و امریکا با کاهش روبه‌رو بود.
میزان مصرف مس تصفیه شده جهان برای ۵ ماه نخست امسال نشان می‌دهد مصرف آن در این مدت بیشتر از ۲۰هزار تن بود.

منبع: صمت
عناوین برگزیده