تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۲۷۰
کد خبر: ۱۷۹۶۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
خام فروشی ممنوع!

سنگ آهنی که به خانه رواست به خارج حرام است

می متالز - در آینده‌ای نزدیک اجرای پروژه‌های گندله و کنسانتره سازی در سنگان و گل گهر تقاضای داخلی سنگ‌آهن ایران را افزایش می‌دهد و انتظار می‌رود تقاضای داخلی در ایران تا سال 2025 حدود 160 میلیون تن سنگ‌آهن باشد، این در حالی است که تولید فعلی سنگ‌آهن در ایران تنها 80 میلیون تن است. به همین خاطر صادرات سنک آهن بیشتر از قبل یک دغدغه برای فولادسازان شده است.
سنگ آهنی که به خانه رواست به خارج حرام است

به گزارش می متالز، در این خصوص مهندس علی گلشن معاون خرید شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: شاید این روزها صادرکنندگان با شعار ارزآوری تلاش در صادر کردن سنگ‌آهن داشته باشند اما این عمل از جنبه‌های دیگر نیز باید موردبررسی قرار گیرد. با فروش سنگ‌آهن به کشور خارجی تنها ماده معدنی خام را به کشوری دیگر میفروشیم ولی با فروش داخلی ماجرا کاملاً متفاوت است و این ماده معدنی را در زنجیره تولید قرار می‌دهیم که به‌واسطه آن نیاز داخلی در کنار ایجاد اشتغال رفع می‌شود . در حال حاضر کشور ما اولویت‌های مهمی دارد که یکی از آن‌ها حمایت از تولیدکننده داخلی است. متأسفانه خام فروشی ذخایر معدنی باوجود ظرفیت‌های موجود در منطقه، ثروت ملی را به هدر می‌دهد.

وی در ادامه بابیان اینکه توسعه پایدار و درآمدزایی از اولویت‌های مهم و ضروری است تصریح کرد:اگر مواد معدنی به‌صورت خام از کشور خارج شوند، هیچ منفعتی نصیب مردم نخواهد شد، درحالی‌که ما باید با استفاده از همین مواد معدنی و ایجاد ارزش‌افزوده بر آن‌ها، به یکی از قطب‌های فرآوری مواد معدنی در جهان تبدیل شویم و این موضوع باعث توسعه اقتصادی کشور نیز خواهد شد.

گلشن افزود: یکی از کشورهای هدف در صادرات سنگ‌آهن چین است که همین صادرات سبب شد تا برخی حلقه‌های زنجیره تولید فولاد در کشور خالی بماند. درنتیجه شاهد بودیم که برای جلوگیری از ایجاد اختلال در تولید فولاد، تولیدکننده داخلی کشور مجبور به واردات این محصولات، که دارای ارزش‌افزوده و به‌تبع آن قیمت بالاتری هستند، باشد. درنتیجه می‌توان دریافت که درآمدهای ناشی از خام فروشی یک محصول خاص معدنی کفاف واردات بقیه زنجیره خود را هم نمی‌دهد. به‌صورت کلی می‌توان نتیجه گرفت برای ایران که هنوز در تولید فولاد خودکفا نشده و ناگزیر به واردات است، صادرات مواد معدنی به‌صورت خام یک اشتباه بزرگ است.

گلشن در آخر یکی دیگر از مشکلات فولادساز را اینگونه عنوان کرد : نبود زیرساخت برای حمل فولاد و مواد اولیه هم‌اکنون چالش اصلی این صنعت است بطوریکه توسعه حمل‌ونقل ریلی در ایران متناسب جاده‌ای نیست. توسعه فولاد در کنار آب‌های آزاد هم باید در اولویت قرار گیرد و به‌طورقطع منطقه جنوب کشور در سال‌های آینده به قطب بزرگ تولید فولاد تبدیل خواهد شد. درحالی‌که با شرایط تحریم‌ها ممکن است پس از تولید، چالش پیش روی ما نحوه جابجایی آن به خارج از کشور از راه آبها باشد.

عناوین برگزیده