تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۶:۱۲
بازدید: ۲۲۱
کد خبر: ۱۸۲۲۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون ارزی بانک مرکزی خبر داد

بخشنامه جدید بانک مرکزی برای اصلاح شیوه رفع تعهد ارزی/ ارز ۱۳ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است

می متالز - معاون ارزی بانک مرکزی از صدور بخشنامه جدید ارزی خبر داد و گفت: طی این بخشنامه شیوه رفع تعهد ارزی اصلاح می‌شود.
بخشنامه جدید بانک مرکزی برای اصلاح شیوه رفع تعهد ارزی/ ارز ۱۳ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است

به گزارش می متالز، غلامرضا پناهی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: ثبات مقررات و قوانین یک اصل کلی است و همه قبول دارند هر چقدر آیین‌نامه‌ها ثبات داشته باشد شرایط اقتصادی می‌تواند قابل پیش‌بینی‌تر باشد.

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: ما هم در حوزه بانک مرکزی دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها را بر اساس آیین‌نامه‌ها و مصوباتی که دریافت کرده صادر می‌کنیم، بنابراین قبول داریم که در این بخشنامه‌ها حتماً باید نقطه‌نظر فعالان اقتصادی لحاظ شود.

وی با اشاره به بند ۵ بخشنامه ارزی اظهار داشت: ابتدا دستورالعمل آیین‌نامه بسیار کلی بود که با همفکری با بانک‌ها سعی کردیم برای آن اصلاحیه‌ای منتشر شود و در این اصلاحیه مشخص شد چه کالاهایی مشمول مابه‌التفاوت می‌شوند و بر آن اساس مقرر شد تا ظرف ۶ ماه تمام افراد باید مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی با بازار آزاد را به دولت پرداخت کنند و این فرجه زمانی به این دلیل لحاظ شد تا آنها بتوانند نقدینگی خود را تأمین کنند.

پناهی تصریح کرد: هیچ فردی موافق پیمان‌سپاری ارزی نیست اما رفع تعهد ارزی توسط صادرکنندگان باید انجام شود و لازم است در جایی این موضوع شفاف شود، بنابراین لازم شد تا تغییراتی بر روی دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی صورت گیرد و شیوه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان اصلاح شود، به همین دلیل بخشنامه جدیدی در خصوص رفع تعهد ارزی صادرکنندگان امروز صادر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سیاست‌های تجاری کشور حتماً باید متناسب با شرایط و وضعیت درآمدهای ارزی باشد، گفت: تجربه ارز ۴۲۰۰ تومانی را دیدیم و مشاهده شد که آمار ثبت سفارش چقدر با ارز ۴۲۰۰ تومانی رشد داشت.

* چرا می‌خواهیم همه نیازهای کشور را از درآمد نفت تامین کنیم؟

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: سالیان طولانی این اتفاق‌نظر وجود دارد که وابستگی اقتصاد کشور به نفت باید کم شود و وقتی همه این را قبول داریم پس چگونه است که می‌خواهیم همه نیازهای کشور را از محل درآمدهای نفتی تأمین کنیم.

پناهی اظهار داشت: مدیریت تقاضا باید برای ارز متناسب با عرضه باشد و براساس شرایط کشور هدایت شود. در نتیجه براساس شرایطی که در کشور بوده دولت خود را متعهد دانسته تا کالاهای اساسی موردنیاز را بر اساس نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومان تأمین شود.

وی همچنین با اشاره به تشکیل بازار ثانویه گفت: این بازار مورد اتفاق همه فعالان بخش خصوصی بوده به نحوی که صادرکننده ارز را بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا در این بازار ارائه می‌کند و نرخی که در این بازار است انگیزه صادرکنندگان را بیشتر می‌کند.

معاون بانک مرکزی اضافه کرد: نرخ ارز هم‌اکنون در بازار دوم به‌طور متوسط ۹ هزار تومان است و واردکنندگان نیز به تناسب نیاز خود ارز موردنیاز را از این بازار تأمین می‌کنند.

پناهی افزود: باید بر روی بازار دوم متمرکز شده و عرضه ارز را در آن بازار بیشتر کنیم. به‌هرحال ما مشتریانی داریم که مرتب از ما تقاضای ارز دارند و باید ارز آنها را تأمین کرد، در حالی‌که همان مشتریان صادرکننده نیز به شمار می‌روند پس سؤال بانک مرکزی این است که ارز حاصل از صادرات آنها کجا مصرف می‌شود؟ درحالی‌که باید حداقل نیاز وارداتی خود را نیز تأمین کنند.

* ارز ۱۳ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است

وی در خصوص نرخ ارز بیان داشت: الان با ارز ۱۳ و ۱۴ هزار تومان که برخی رسانه‌ها آن را اعلام می‌کنند آیا واردات توجیه دارد؟ این ارز ۱۳ و ۱۴ هزار تومانی کمتر از ۳ درصد بازار است. چرا ما همه تحلیل‌ها را بر مبنای این ارز می‌گذاریم؟

معاون بانک مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس سیاست اعلامی دولت امکان اینکه صرافی‌ها و بانک‌ها اسکناس ارز وارد کنند وجود دارد و در این زمینه بانک مرکزی متعهد به اجرای مقررات پولشویی است تا این مقررات به دقت رعایت شود و نظارت کافی داشته باشد.

پناهی گفت: با شرایطی که فراهم شده صرافی‌های مجاز و بانک‌ها می‌توانند حجم زیادی اسکناس وارد بازار کنند تا نیازهای واقعی مردم تأمین شود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین