تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۱:۱۷
بازدید: ۱۰۵۶
کد خبر: ۱۸۲۴۵
سرویس خبر : انرژی
با بررسی میزان صادرات پتروشیمی پردیس مطرح شد

مقاصد صادراتی اوره ایران کجاست؟ / پیشنهاد تشکیل واحد مشترک صادراتی

می متالز - مجتمع‌های پتروشیمی تولیدکننده اوره در ایران صادرات خود را به کجا می‌فرستند و اساسا آیا مبنای واحدی برای تعیین مقاصد صادراتی و قیمت محصول در این خصوص وجود دارد. مدیرعامل پتروشیمی پردیس به این سه پرسش پاسخ می‌دهد.
مقاصد صادراتی اوره ایران کجاست؟ / پیشنهاد تشکیل واحد مشترک صادراتی

به گزارش می متالز، حسین شهریاری - مدیرعامل پتروشیمی پردیس - در مورد تشکیل کنسرسیوم صادرات اوره از شرکت‌های تولید کننده ایرانی گفت: در حال حاضر ۵ پتروشیمی صادر کننده اوره فعالیت می‌کنند که پتروشیمی پردیس در هر فاز یک میلیون و ۷۵ هزار تن اوره تولید می‌کند و از مجموع کل تولیدات خود در سه فاز حدود۶۵ درصد از کل صادرات اوره ایران و ۶.۲ درصد از کل صادرات اوره جهان را به خود اختصاص داده است.

مقاصد صادراتی

پتروشیمی خراسان اوره خود را در شمال کشور و افغانستان صادر می کند. پتروشیمی کرمانشاه به عراق صادر می‌کند و پتروشیمی شیراز بخش عمده‌ای را در داخل عرضه می‌کند و صادرات مطلوبی دارد و پتروشیمی رازی به دلیل داشتن سهامدار ترکیه‌ای بیشتر اوره خود را در ترکیه مصرف می‌کند. پتروشیمی پردیس نیز در بازارهای اروپا و آمریکای جنوبی محصول خود را صادر می‌کند. به همین دلیل است که از نگاه کارشناسان چندان لزومی به ایجاد کنسرسیوم صادرات تحت یک برند مشترک وجود ندارد.

شرکت واحد برای صادرات

شهریاری نیاز به شرکت واحد برای صادرات را بعد از بهره برداری از طرح‌های جدید مناسب می‌داند. به گفته وی بعد از بهره برداری از طرح‌های جدید تولید اوره مانند پتروشیمی لردگان، پتروشیمی مسجدسلیمان و پتروشیمی هنگام ضرورت تشکیل یک کنسرسیوم و سهامدار بودن تمامی شرکت‌های تولید کننده اوره در آن وجود خواهد داشت و در آن زمان عرضه اوره در بازارهای جهانی از طریق این شرکت منطقی خواهد بود.

قیمت اوره

شهریاری در مورد کنترل قیمت صادرات اوره نیز تاکید دارد: قیمت اوره در بازارهای جهانی متفاوت است و بازار افغانستان با بازار هند به لحاظ قیمتی تفاوت دارد از آنجایی که تولید کنندگان اوره و مصرف کنندگان آن در دنیا پراکنده هستند بنابراین در هر منطقه قیمت و شرایط فروش فرق می‌کند، بنابراین در شرایط فعلی عرضه مشترک تحت یک قیمت واحد به بازارهای مختلف جهانی هیچ کمکی به ما و پتروشیمی‌های دیگر نمی‌کند. تنها جایی که شرکت‌های ایرانی گاهی مشترک اوره عرضه می‌کنند بازار سنتی هند است که یک توافق میان مدیران بازرگانی شرکت‌ها وجود دارد و از قبل برای تعیین سهم عرضه خود در هند توافق می‌کنند و عرضه با همفکری صورت می‌گیرد.

 

عناوین برگزیده