تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۴:۳۹
بازدید: ۲۱۸۹
کد خبر: ۱۸۶۶۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تولید 30 تا 35 درصد از مواد اولیه فولاد کشور توسط معدن چادرملو

می متالز - سید محمد ابریشمی مدیر مجتمع معدنی چادرملو در جریان بازید خبرنگاران عضو انجمن خبرنگاران و نویسندگان بازار سرمایه از این مجتمع گفت: با اشاره به این مطلب که 30 تا 35 درصد از کل تولیدات فولاد کشور توسط معدن چادرملو تامین می شود.
تولید 30 تا 35 درصد از مواد اولیه فولاد کشور توسط معدن چادرملو

به گزارش می متالز، وی گفت: ذخیره زمین شناسی معدن چادرملو بالغ بر 400 میلیون تن که در حال حاضر تنها 62 میلیون تن از این ذخایر باقی مانده است و پیش بینی می شود طی 4 سال آینده به اتمام برسد.

وی تاکید کرد: با توجه به وابستگی یک سوم واحدهای فولادی کشور به سنگ آهن چادرملو و کاهش عمر اقتصادی این معدن، دسترسی و بهره برداری از معادن جدید از جمله معدن دی 19 اجتناب ناپذیر است .
وی با اشاره به این که هدف ما استخراج سنگ آهن با خلوص بالا است اضافه کرد: در حال حاضر عیار سنگ آهن مزبور بالغ بر 53.5 درصد است گفت: این عیار در فرآیند تولید کنسانتره به 67 و نیم درصد ارتقاء می یابد و خلوص فسفر موجود در سنگ آهن معدن چادرملو نیز از 9  دهم درصد است در فرایند تولید کنسانتره آهن  به 1 دهم درصد کاهش یابد.
وی در ادامه، پیش بینی تولید سال جاری کنسانتره در 5 خط تولید چادرملو را 9 میلیون تن عنوان کرد و افزود: تمامی تولید کنسانتره چادرملو برای تامین نیاز کارخانجات فولادی داخل کشور مصرف می شود و هیچگونه صادراتی صورت نمی گیرد.

به گفته مهندس ابریشمی در صورت دسترسی به  ذخیره سنگ آهن آنومالی دی 19 پیش بینی می شود این معدن جدید  بتواند تا 15 سال نیاز چادرملو برای تولید سنگ آهن را مرتفع کند .
 

پروژه کارخانه احیای مستقیم چادرملو به مراحل پایانی خود نزدیک می شود 

 

به گزارش می متالز به نقل از پیام چادرملو این گروه از خبرنگاران بازار سرمایه در نشست خبری با مهندس محمود مصری نژاد مدیر مجتمع صنعتی چادرملو و سید محمود سیدی مدیر امور مالی و اقتصادی شرکت چادرملو به طرح سوالات خود پرداختند.

مهندس مصری نژاد با اشاره به دلایل تاخیر در مراحل راه اندازی پروژه ساخت واحد مگامدول احیای مستقیم چادرملو گفت: موانع به وجود آمده در ترخیص برخی قطعات این واحد صنعتی از گمرگ، مانع از راه اندازی آزمایشی کارخانه تولید آهن اسفنجی چادرملو که قرار بود تا پایان شهریور ماه انجام شود گردید.


وی با بیان اینکه میزان تولید گندله آهن در کارخانه گندله سازی چادرملو به ظرفیت 12 هزارتن در روز رسیده است گفت: طی 5 ماهه گذشته نیز بیش از 330 هزارتن شمش فولادی در کارخانه فولاد چادرملو تولید شده است و پیش بینی می کنیم تا پایان امسال 800 هزارتن شمش فولادی تولید کنیم .
مدیر مجتمع صنعتی چادرملو همچنین با اشاره به اینکه فولاد سازی مصارف انرژی بالایی دارند، گفت: یکی از ویژگی های مجموعه کارخانه فولاد و احیای چادرملو این است که فولاد به روش هات شارژ یا شارژ داغ تولید می شود . در این روش آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای تا 700 درجه وارد کوره ذوب می گردد.

بر این اساس انرژی مورد نیاز حدود یک سوم کاهش پیدا خواهد کرد و از طرفی با کاهش زمان ذوب  سبب افزایش میزان تولید فولاد نیز خواهد شد، بطوریکه در این واحد تولید که دارای ظرفیت اسمی 1 میلیون تن است می توان تا 1 میلیون و 300 هزارتن شمش فولادی تولید کرد.
وی از سرمایه گذاری عظیم چادرملو در شهر « اردکان » برای تامین «پساب» از طریق جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب بهداشتی این شهر خبر داد و گفت: این شبکه رسما وارد مدار شده و مشغول فعالیت است. همچنین با مشارکت 3 شرکت چادرملو، گل گهر و مس سرچشمه طرح راه اندازی خط انتقال آب از خلیج فارس برنامه ریزی شده و در حال حاضر خط لوله از بندرعباس به گل گهر در حال اجراست و پس از آن از ''کگل'' به مس سرچشمه بررسی می شود. فاز سوم این طرح شامل انتقال آب از مس سرچشمه به چادرملو است که قراردادهای لازم در این زمینه بسته شده و در حال اجراست به طوری که در آخرین مراحل مقداری خاکبرداری نیز صورت گرفته است.



بزودی سرمایه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بین 30 تا 40 افزایش می یابد


سید محمود سیدی مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو نیز در این نشست خبری با اعلام اینکه به پیشنهاد هیات مدیره سرمایه شرکت از محل سود انباشته بزودی 30 تا 40 درصد افزایش می یابد گفت: این تامین مالی برای هزینه در معدن جدید، سرمایه گذاری در سایر شرکت های سرمایه پذیر، خرید ماشین آلات تکمیلی معدنی و جبران مخارج سرمایه ای ناشی از تفاوت قیمت واقعی و برآوردی طرح توسعه ای فولاد صرف خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت کنار گیری دولت از قیمت گذاری های دستوری برای تولید کنندگان فولاد گفت: تولید کنندگان محصولات فولاد از دیر باز در تعاملی دو سویه و توافقات مشترک قیمت قیمت مورد توافق را تعیین می کردند تا نه تولید کننده و نه مصرف کننده متضرر شوند، اما دخالت دولت در قیمت گذاری موجب به وجود آمدن رانت خواری در بازار فولاد گردید که به نفع هیچ گروهی نیست. وی افزود: در حالی که اکنون هزینه تولید هر کیلو شمش فولاد بیش از 3 هزارتومان است دولت دستور عرضه این محصول را به قیمت 2 هزار و 7 تومان در بورس کالا داده بود. این یک انتظار نابجا و غیر عقلایی است و طبعتاً واحدهای تولید کننده شمش فولاد ترجیح می دهند در این شرایط تولیدات خود را متوقف کنند.

سیدی همچنین با انتقاد از برخی تصمیم گیری های ناپخته و موانع بازدارنده رونق اقتصادی که همگی ناشی از سوء مدیریت  داخلی و هیچ ارتباطی با تحریمها ندارد گفت: هر روز تاخیر در راه اندازی کارخانه آهن اسفنجی چادرملو که بدلیل عدم ترخیص تجهیزات این کارخانه که سال گذشته خریداری و وارد گمرک شده است، 3 میلیارد تومان بار مالی به این شرکت تحمیل می کند.
وی با اشاره به اتمام ذخایر قطعی سنگ اهن کشور تا 20 سال آینده افزود: چادرملو در نظر دارد با همکاری دو شرکت گل گهر و فولاد هرمزگان در معادن سنگ آهن استرالیا سرمایه گذاری کند در این زمینه سه پهنه معدنی در این کشور شناسایی شده که مجموع ذخایر آن از کل ذخایر سنگ آهن ایران بیشتر است.

مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو، همچنین یکی دیگر از برنامه های چادرملو را سرمایه گذاری و مشارکت در ساخت واحدهای فولادی در منطقه مکران عنوان کرد و گفت: چشم انداز ترسیم شده، تضمین کننده آینده فولاد کشور و تدوام بخش فعالیت های شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خواهد بود.
وی درخصوص عرضه محصولات در بورس کالا گفت: با توجه به اینکه اساس ارزش یک کالا در بورس بر مبنای عرضه و تقاضا است گفت: ما با عرضه محصولات در بورس کالا موافق هستیم مشروط به اینکه قیمت گذاری ها دستوری نباشد.

 

 

 

منبع: می متالز
عناوین برگزیده